Dålig Service : House of Paint – ARN Anmälan

Ja detta fortsätter fortfarande sjukt nog..

För att ni ska förstå det hela så läs detta inlägg.

Dålig Service : House of Paint / Anton Hamed Namavar Billackerare

Jag kommer att lägga in denna texten i det inlägget med.

Vi börjar med svaret från House Of Paint, som inte heter så längre.

”Hej
House of Paint utsågs till Sveriges bästa lackverkstad 2019 och 2020
av Motorbranschen med långt erfarenhet inom billack. Någongång under 2019 fick vi samtal av BSC som ville ha hjälp med lackering av en fram stötfångare av en gammal Corvette. Bilens lack var i dåligt
skick då den hade lackats om flera gånger i Japan.
Vid lackering så släppte gamla materialet från stötfångaren och därav
Lacksläpp. Hur som helst åtgärdade vi detta och fick aldrig betalt
för det av BSC då vi samarbetade. Det kan inte ha varit dåligt gjort då Piere kom tillbaks till oss när han fick ny skada bak 2021 och
ville ha hjälp med detta. Vi åtgärdade skadan mot en självrisk på 1500 som ni ser på kvittot från 19-05-2021 med 12 mån garanti. Vi utförde allt vi fick betalt för. House of Paint såldes 2022-7 och
finns inte längre tyvärr. Vi hann aldrig lacka resten av bilen som
Piere ville och tog inte betalt heller.7000 är inte ens rimligt för
lackering av resten av bilen så det stämmer inte.
Avslår begäran helt först för berättelsen av Piere stämmer inte och
för det andra, en lackgaranti är inte mer än 12 månader för det
tredje så finns det ingen House of paint längre.
Mvh”

 

Okej..
Så de skyller dålig lack på Japan.. Som bilen lämnade 2014…
Och de är fullt medvetna om att Bilskadecentralen lackerade bilen flera gånger.. Och då inför dessa lackeringar slipade ner den gamla lacken..
Så var de har fått ifrån att bilen har lackerats flera gånger i Japan.. Och att det är därför DERAS lackjobb är dåligt, gång på gång, det förstår jag inte alls.

Och att säga att det inte kan vara dåligt gjort för att jag kom tillbaka med skada nr 2…
Bilen var inte klar hos dem när den 2a skadan uppstod!

Allt detta ser ni på min SMS konversation med Anton.

 

Sen så svarade Bilskadecentralen.
Och där vill jag börja med att säga att INNAN jag gjorde denna anmälan till ARN så ringde jag till Bilskadecentralen för att förklara att jag kommer att NÄMNA dem i min anmälan eftersom allt började där, men att anmälan INTE är mot DEM.

Här är deras respons

 

”Hej.
ärendenummer 2023-18982
Vi hade inne ELD826 för reparation av stötfångare fram. detta var 2019-05-17.

Vid utlämnande så såg reparationen bra ut, men efter en tid så uppstod ”sjok av luft” under grundlacken. detta fenomen hade vi inte varit med om tidigare, så vi tog in bilen igen och provade andra tekniker. samma fenomen uppstod, och vi provade en 3-4ggr innan vi insåg att vi inte hade receptet för att lösa problemet. I samråd med Pierre tog vi kontakt med House of paint, för att dom
skulle ta över reparationen och vad jag minns hade även dom problem vid första försöket. Men så som jag förstod det så löste dom det.
Pierre lämnade in en annan bil till oss i februari 2021 02 12. KDY998 hade en skada på taket som vi hjälpte honom med. Och då nämndes ingenting om att han hade problem med den förra bilen.
Så jag är mycket förvånad över att ha blivit anmälda till er. Detta var 4,5 år sedan och om Pierre inte fått löst sitt problem så borde han väl rimligen tagit kontakt med oss långt innan. Såtillvida att det inte hänt andra saker på vägen som han inte vill ska komma fram? Jag vet såklart inte, vi har ju inte haft
bilen. Det har ju Pierre.
Med vänlig hälsning
Alexander weiland
Bilskadecentralen i Vellinge AB”

Och där blev jag så irriterad att jag mailade dem direkt!

 

”Hej Alexander

Jag ringde till er trevligt och förklarade för mannen som svarade i telefon om att jag har anmält House of Paint och att ni kommer att nämnas i sammanhanget eftersom bilen började hos er, jag förklarade mer än en gång att jag inte har något agg mot er utan att ni bara nämns i sammanhanget.
Så jag tolkar det som att han som svarade i telefon inte har framfört mitt samtal vidare till dig, och ditt svar till ARN där du vill beskylla mig för att dölja något var bara jävligt onödigt.
Och när jag fixade mitt tak hos er så nämnde jag visst att min Corvette fortfarande inte var klar hos House of Paint. Kanske inte så lätt för er att minnas men också väldigt onödigt att påstå att jag INTE har sagt det.
Så ditt svar till ARN var verkligen riktigt onödigt dåligt. ”

 

Och jag minns så väl hans mycket nöjda respons och leende när jag sa att jag fortfarande inte var klar med min Corvette och att House of Paint hade samma problem med lacken som de hade, så jo, jag nämnde det visst för dem.

Och att försöka svartmåla mig genom att antyda att jag har saker som jag inte vill ska komma fram… Jävligt fult och onödigt.
Som ni märker här av alla mina blogginlägg så har jag verkligen inget att dölja om deras pinsamt dåliga jobb.

 

UPDATE

Ja detta är så patetiskt och underhållande så jag fortsätter att uppdatera här med hur det går hos ARN =)

Dessa 3 är från mig

2023-10-27

Jag är faktiskt förvånad över hur dåligt de båda företagen har
svarat.
Först och främst att skylla dålig lackering på Japan, som bilen
lämnade 2014… När Bilskadecentralen lackerade bilen flera gånger..
Och att sen påstå att jag var nöjd med jobbet eftersom jag kom
tillbaka med den 2a skadan, de var ju inte ens klara med skada 1 då
skada 2 inträffade.. se mina SMS med Anton så ser ni detta tydligt.
Och att Alexander på Bilskadecentralen säger att jag inte alls nämnt
att jag fortfarande hade problem med bilen på House of Paint stämmer
inte alls, jag nämnde det absolut men beskyllde inte dem för något,
jag minns så väl hans nöjda respons med att då var det inte bara dem
som hade svårt att lackera min bil.
Så det är verkligen jättelöjligt att två företag ska besvara detta
såhär.
Min SMS konversation med Anton är ju ett tydligt bevis på att jag har
rätt och att de som nu skryter om hur bra lackerare de är eller har
varit helt enkelt har helt fel.

 

2023-11-22

Jag hämtade bilen nyss från Sonax Syd som har polerat bilen, och de
säger att där är flera fläckar som är under lacken, som inte går att
polera bort.
Så ja även det lackjobb som är gjort är väldigt dåligt

2024-02-11

Hej
Tyvärr så har jag en uppdatering.
Nu har bilen stått parkerad utomhus för första gången met än bara en
stund över dagen. Den har stått parkerad utomhus strax under 2 dygn,
och det snöade ena kvällen här i Malmö, och det har tyvärr kommit in
fukt under klarlacken.
Så ja detta lackeringsjobb är helt värdelöst och hela bilen behöver
lackeras om på nytt

 

2024-03-13

Werksta Malmö Bernstorp AB (tidigare House of Paint Aktiebolag)

Vi bestrider kravet i sin helhet.

Kunden har aldrig visat upp bilen hos oss utan endast skickat bilder, det gör det svårt för oss att analysera vad som hänt.

Vi har lackerat om front och motorhuv, det som är konstaterat sedan tidigare är att fronten är en eftermarknads front ej original vilket ev skulle kunna innebära att den plasten är för fet vilket gör att lacken inte fäster på fronten, vi anser inte att vi brustit i vår fackmässighet då vi följt lacktillverkarens anvisning för lackuppbyggnad för denna typ av material, vi har slipat
bort all gammal lack från både front och motorhuv och lagt ny fästgrund för plast och glasfiber och även använt mjukmedel då fronten är av en mjukplast. Att plasten var för fet (felaktig) för omlackering var inget vi varken kunde förutse eller kontrollera inför lackeringen.

Vad det gäller påståendet om betalning för att lackera resterande delar på bilen är det inget vi har kännedom av och aldrig mottagit någon beställning eller ersättning för.

Kunden skriver själv att han varit hos någon firma för polering vilket gör att lacken har behandlats av annan aktör än av oss och om det kan ha inträffat något som påverkar lackering av motorhuven vid detta tillfälle är fullt möjligt.

 

2024-03-14

Pierre

Hej

Jag har varit hos dem, då var de så totalt ointresserade att de inte ens orkade gå ut genom dörren och kolla på min bil.
Det var efter det jag kontaktade han som var chef där förr, efter deras begäran då de sa att de inte har med detta att göra.
Och efter det så anmälde jag till er.

Jag gissar på att detta var den 27 Juni för det var då jag ringde och skrev till Anton, och jag tror att jag gjorde det samma dag som jag hade varit på fd House of Paint / Numera Werksta

Personen i receptionen då var samma person alla andra gånger i receptionen då de hette House Of Paint, han har träffat mig flera gånger och vet absolut vad allt rör sig om.
Det var han som så kaxigt svarade ”Du ser väl att det står Werksta på väggen nu?” istället för att gå ut och kolla på min bil som han har kollat på flera gånger tidigare pga samma problem.Och var de får ifrån att jag har skickat bilder till dem det vet jag verkligen inte, för den enda jag har skickat bilder till angående den dåliga lacken är till Anton via SMS och nu till er.
Så om de säger att de har fått bilder av mig så har de ju mycket tydligt fått dem av Anton, som de säger nu att de inte alls har att göra med.Fronten är från 1996 och har varit lackad innan..
Så då tycker jag att det är extremt dåligt av en ”seriös” lackeringsfirma att inte klara av det i modern tid och skylla på materialet som har klarat av att hålla färg sedan 1996.Och om de har fått bilder av Anton, fått veta att de skulle lackera resten av bilen också, och förhoppningsvis annars tycka att det är jättekonstigt att lacka allt på en gammal bil förutom mittpartiet, ja då har de absolut vetat om att jag har betalat för att resten ska lackeras också.

Sonax Lackförsegling gjordes den 23 November 2023.. så långt efter bilen blev lackerad, långt efter jag började klaga på lacken.
Sonax Lackförsegling har gjorts på alla mina bilar i över 20 år, och då hundratals bilar, utan det minsta lilla problem med lacken.

Anton själv har lämnat bilar till Sonax Syd för lackförsegling.
Anton själv kontaktade Latif på Sonax Syd för att han skulle betala för denna lackförsegling efter House of paint hade lackerat den klart.

Så detta bestridande var verkligen bara riktigt pinsamt dåligt försök av dem.

Sonax som är bokstavligen världens största företag med bilvårdsprodukter kan nog utan problem garantera att deras produkter som säljs världen över inte har orsakat att min bil dåligt lackerad flera gånger av House of paint skulle tappa lacken ÖVER ETT ÅR innan de gör behandlingen på bilen..

Det där var verkligen bara pinsamt av Patrik Forsberg.

Jag har svar på precis alla deras påståenden.

 

UPDATE April 2024

NU har ARN tagit ett beslut!
(Mina kommenterar ser ni skriva såhär)

Såhär gick det.

Nämndens beslut

Nämnden avslår kravet mot Bilskadecentralen.

Nämnden avvisar kravet mot House of Paint.

Anmälarens krav
Pierre X begär i första hand avhjälpande. I andra hand begär han återbetalning med 13 142 kr.

(Var de har fått just den summan ifrån vet jag inte, det jag vill ha är min bil lackerad helt och rätt, och eftersom de två inte klarar av det så vill jag ha pengar för att låta någon annan göra det rätt)

Sammanfattning av PierreX skäl för kravet
Han lämnade in sin bil för lackering till Bilskadecentralen den 17 maj 2019 efter en skada samt för byte av gummilister.

(Det stämmer inte, de skulle byta gummilisterna efter första misslyckandet av lackering, som ”plåster på såret”)

Bilskadecentralen lyckades inte lacka om bilen och försökte göra om
arbetet fyra till fem gånger varefter de lämnade över jobbet till House of Paint. En skada uppstod på baksidan vilket House of Paint skulle åtgärda.
När bilen var färdig blev han ombedd att hämta bilen trots att den inte var färdig för att lackeraren fått lämna landet akut.
Han hamnade sedan på sjukhus och då han skulle kontakta företaget hade det bytt namn

Han klagade till företaget första gången den 12 november 2019.

Motpartens svar
Bilskadecentralen och House of Paint motsätter sig kravet.

Sammanfattning av Bilskadecentralens svar
Bilen var inne för reparation av stötfångaren fram den 17 maj 2019.
Vid utlämnande såg reparationen bra ut, men efter en tid så uppstod ”sjok av luft” under grundlacken. Företaget hade inte varit med om det tidigare varför bilen togs in igen och företaget provade andra tekniker,
men samma fenomen uppstod igen. I samråd med Pierre X togs kontakt med House of Paint som löste problemet.

(Som SKULLE lösa problemet eftersom Bilskadecentralen inte klarade av det, House Of Paint klarade inte heller av det på flera försök)

Pierre lämnade in en annan bil den 12 februari 2021. Den hade en
skada på taket som företaget åtgärdade. Då nämndes ingenting om att han hade problem med den förra bilen.

(Oh jo det gjorde jag visst då!)

Det var 4,5 år sedan och om Pierre inte fått löst sitt problem så borde han väl
rimligen tagit kontakt med företaget långt innan.

(Bilskadecentralen är FULLT medvetna om mina fortsatta problem med House of Paint och eftersom min olycka hände PRECIS utanför dem så är de också FULLT medvetna om varför jag inte varit så aktiv med att klaga på en billack på ett tag)

Sammanfattning av House of Paints svar
Någon gång under 2019 fick företaget ett samtal av Bilskadecentralen som ville ha hjälp med lackering av en stötfångare fram på en gammal Corvette. Bilens lack var i dåligt skick då den hade lackats om flera gånger i Japan.

(Skitsnack, bilen lackerades EN gång i Japan för 23 år sedan! när den var ny! Och den lacken har hållt sig kvar sedan dess oavsett sommar eller vinter, OM det nu skulle vara så att denna lack bara klarar av Japanskt väder så är det konstigt att lacken höll sig kvar sedan bilen kom till Sverige 2014)

Vid lackering släppte det gamla materialet från stötfångaren. Därav uppstod lacksläpp. Detta åtgärdades och företaget fick aldrig betalt för det
av Bilskadecentralen. Det kan inte ha varit dåligt gjort då Pierre kom tillbaka när han fick ny skada bak 2021 och ville ha hjälp med detta.

(Eftersom House of Paint FORTFARANDE inte var klara med att lackera min bil, varför skulle jag då få baken lackerad av någon annan? Plus att jag vet inte vem som skulle lackera bilen istället)

Skadan åtgärdades mot en självrisk på 1 500 kr med 12 månaders garanti. House of Paint såldes i juli 2022 och finns inte längre.
Företaget hann aldrig lacka resten av bilen och tog inte betalt heller.
7 000 kr är inte en rimlig summa för lackering av bilen.

(Eftersom bilen skulle lackeras fram och betalas av Bilskadecentralen, och bak som då skulle betalas av försäkringsbolaget, så tyckte House Of Paint att de ”redan har färg blandat” så självklart kunde de lackera det lilla targataket, dörrar och sidorkjolar också när de ändå var igång med att lackera 90% av bilen, därför ”räckte” det med 7 000 kr, vilket jag tycker är mycket pengar)

Motiveringen till nämndens beslut
En tjänst ska enligt konsumenttjänstlagen (1985:716) utföras fackmässigt. Om en tjänst avviker från kravet på fackmässighet eller från vad som får anses avtalat föreligger fel. Fel föreligger även om avvikelsen beror på en olyckshändelse eller annan händelse (4 och 9 §§). Det är den
som påstår att det finns ett fel som måste bevisa sitt påstående.

Nämnden har gått igenom utredningen i ärendet och konstaterar att det framgår av de bilder Pierre gett in att lacken är skadad. Det går dock inte av utredningen att konstatera att skadorna orsakats på grund av den tjänst som Bilskadecentralen utförde under 2019. Eftersom han inte bevisat sitt krav ska det avslås mot Bilskadecentralen.
Vad avser kravet mot House of Paint konstaterar nämnden att Pierre  inte har ingått något avtal med det företaget. Kravet mot House of Paint ska därför avvisas.

 

 

Här är mitt svar till ARN

 

Hej

Nu kunde jag ladda ner filerna. tack =) 

Men tyvärr så stämmer det inte. 
Bilskadecentralen lämna ifrån sig jobbet till House of Paint för att Bilskadecentralen klarade inte av det efter flera försök. 

Därefter så hade jag ju kontakt med House of Paint, framförde mina klagomål till House of Paint och betalade till House of Paint. 
Och detta har Bilskadecentralen vetat om. 

Alexander Weilander som är chef där sa själv hånfullt att där fick jag bevis på att inte bara de hade problem med att lacka min bil. 
När jag var inne för att trycka ut bulor på en annan bil så nämnde jag detta igen för den yngre killen som jobbade där i receptionen då. 
Och när jag gjorde anmälan till er så ringde jag in och berättade allt också. 

Detta har Alexander Weilander sedan ringt och sagt till mig att han hade fel och skrev för hastigt och överreagerat när han skrev till er. 

Och jag tycker själv också att allt hänger nu på Anton / House of Paint som ni ser att jag har haft SMS konversation med, där ni ser att jag har betala till honom, och där ni ser att han inte har velat göra klart jobbet med min bil. 

Och jag väntade inte 4.5 år med detta, men 2 år av den tiden så var jag ”borta” med bland annat att jag låg i koma och var på sjukhus i ett halvår, vilket Alexander Weilander också är fullt medveten om. 

Angående summan på 7000 kr så hette det att det var ett bra pris för att jag har haft så  mycket problem med dem och min bil, och för att citera ”Färgen har vi ändå redan blandad”, vilket han då menade att när de ändå ska lackera hela fronten och baken så är det väldigt lätt för dem att ta även dörrar och tak, det som tog tid vad att slipa bort den gamla färgen först bara. 

Själva lackeringsbiten skulle bara innebära 30 minuter extra cirka. 

Så konstigt att jag inte kan överklaga något som inte stämmer. 

 

 

Här är mina tidigare inlägg om dessa problem

 

Dagens Idiot

Dålig Service : Bilskadecentralen i Vellinge

Dålig Service : Bilskadecentralen i Vellinge – Del 2

Dålig Service : Bilskadecentralen i Vellinge – Del 3

Dålig Service : Willcox Corvette

 

#JDMCorvette Update : Jag orkar inte mer

 

#JDMCorvette Update : Nylackerad IGEN!

Dålig Service : House of Paint – ARN Anmälan

Dålig Service : House of Paint / Anton Hamed Namavar Billackerare

Dålig Service : House of Paint – ARN Anmälan

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 112 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x