Vad är Volk TE37? – RAYS Engineering Volk Racing TE37

Oh vad jag är taggad!
Jag älskar sånt här!

Hela poängen med min blogg är ju att sprida vidare och lära ut om mina många intressen, och jag tycker att det är jättekul såklart att det hela tiden kommer fler nyfikna som vill lära sig mer om sånt som jag numera tar för givet att alla kan, både unga och gamla.

Och ja jag vill väl tycka att ett sånt här inlägg ska inte behövas, för att jag har ju redan ett inlägg flera Volk, det ENDA fälgmärket jag har en egen tagg om är Volk..

https://www.sirpierre.se/tag/volk

Trots att jag har kört med likadana fälgar på 3 andra bilar samtidigt och den fälgen verkligen ÄR MIN fälg, så är det Volk jag taggar både här i bloggen och på Instagram.

Men hey, jag ska absolut inte ta för givet att alla har läst alla mina inlägg genom åren.
Och att folk inte läser taggar det får jag bevisat ofta.

Men just detta nu, det är som om en klocksamlare skulle påstå att han aldrig har hört talas om Rolex haha!

Så låt mig förklara, en väldigt god och kär vän till mig som ABSOLUT har ett stort bilintresse! (värd att intervjua) frågade mig vad som hände med mitt däck på Corvetten i Tisdags


Usch vad jag hatar när jag ser att min telefon har ändrat ett ord ”åt” mig..

Men ja han förstod mig iallafall.

Och ja jag svarade kaxigt ”Volk fälgar ju” för att jag menar det, det hade absolut inte gått så bra med vanliga fälgar, och att jag ANTOG att han visste att jag körde med Volk fälgar, min 6e uppsättning Volk TE37 eller om det är 7e.. Jag som har kört med Volk fälgar på min #350ZRS under alla år som han har känt mig =)

Och om man är det minsta lilla bilintresserad så borde man ju se att detta är samma sorts fälg

Ja det var kanske inte de bästa bilderna för att få fram min poäng…
Och när min respons till honom var ”Det är fälgarna som alla andra försöker kopiera” så gör ju inte det saken lättare..

Och det är rätt stor skillnad mellan dessa set fälgar på dessa två bilarna om man är insatt.

Olika storlekar
Olika material
Olika serier
Olika färger
Olika priser (!!!)

Men det är iallafall två uppsättningar Volk TE37 som man tycker att man bör ha lagt märke till om man är det minsta lilla bilintresserad 😉

Men vi börjar med mitt nästan exakt 13 år gamla inlägg då jag besvarade samma fråga på samma sätt, där jag även då tyckte att det var väl en självklarhet att alla vet vad Volk är

Det inlägget är bland mina mest spridda och lästa inlägg

Falska Fälgar : Rota VS Volk

Det är inlägget man ska läsa tycker jag, alla videos osv som jag kommer att lägga upp i detta inlägget kommer jag att uppdatera det gamla inlägget med också.

Tanken var att summera mina redan 165 st gamla inlägg om Volk och skriva ett nytt grundligt inlägg om allt, men en enkel sökning på youtube visar mig att det finns flera videos som spar mig flera timmars skrivande.

Men några gamla inlägg kan jag ju klistra in i botten också, och ett par notiser som t.e.x

** Fälgarna som Volk/Rays gjorde till Bugatti Veyron kostade strax under 400 000 kr för snart 20 år sedan,

Så mycket kostar det att äga en Bugatti Veyron / Bugatti Chiron

Idag så gör de flera olika modeller till alla olika Bugatti Chiron versioner, och där har jag ingen aning om vad de kostar.

Men nu till de bra videos som spar timmar för mig =)

Ultimate Buyers Guide To The Volk Racing TE37!

** Well, ALLA är inte av smidd aluminium 😉 99,999% ja, men där är vissa VÄLDIGT FÅ av magnesium 😉

THE TRUTH ABOUT RAYS | VOLK RACING WHEELS

Are Volk Racing Wheels The Best?

5 Things You Didn’t Know About Rays Engineering

 

Volk Racing TE37 vs TE37SL? What is the difference!?

https://www.kamispeed.com/blogs/news/te37-a-history-of-variants

 

RAYS VOLK RACING TE37 – Everything you need to know

 

Äh, jag klistrar in mitt gamla bra inlägg nedan bara istället

 

Men innan dess så ja, jag har verkligen fått bevisat för mig flera gånger hur starka Volk fälgar är, och jag hade ABSOLUT INTE kört vidare på mer eller mindre enbart fälg om det inte vore Volk fälgar

 

Volk vs replika fälgar

 

Jag hade för mig att jag redan hade ett inlägg om detta, Om Volk fälgar och kopior osv osv..

Speciellt TE37 modellen är den mest kopierade och Time Attack fälgarna jag hade med den röda ringen är numera det vanligaste att kopiera.


Men eftersom jag nu inte hittar det inlägget,, Som jag ev inte ens har skrivit så får jag göra det ordentligt nu.

Detta inlägget kan egentligen behandla alla områden när den kommer till kopior osv.

Och för er som känner mig och som inte känner mig tillräckligt så vill jag göra en sak klart, En sak som är oerhört viktigt för mig.
Jag är extremt anti när det kommer till saker som inte är vad det ser ut att vara.

Om det så är falska fälgar, Klockor etc etc eller kolfibret på min bil.

Jag får numera DAGLIGEN frågor om mitt kolfiber. Där folk tar för givet att det är draperat eller nån slags tejp.

Vilket egentligen inte gör mig något eftersom jag köper saker för min egen skull,
Jag har ett helt inlägg om att flasha o skryta osv. Men jag kan bli extremt irriterad på folk som tar för givet och TROR att dom kan, DET däremot bryr jag mig mycket om.

Men nu tar vi fälgar som exempel, Nått som blir vanligare och vanligare, Till den grad att folk tror att det priset alla betalar för fejk-fälgar är vad fälgar ska kosta, och tycker t.o.m att det är dyrt.

Att betala 100.000kr för ett par fälgar utan däck finns inte alls i deras värld liksom, I deras ”replika” värld.

Kolla på bilarna i F1, JGTC, FIA GT, WRC, DTM, WTCC, etc. Och du ser fälgar från toptillverkarna i världen, Som Enkei, BBS, Rays/Volk, and OZ Racing. Det finns även andra märken/företag som gör strikt racingfälgar, men nu tog jag upp dom som även gör fälgar för gatubilar.

Detta företag har lagt MILJARDER kronor och oändligt med timmar på grundliga och ordentliga tester när dom framställt dessa fälgar.

Dessa fälgar är framtagna för att klara av dom mest extrema situationer, Optimal funktion, hållbarhet, så låg vikt som möjligt och med förbättrad prestanda för bilen som främsta mål.

Givetvis gör dessa företag olika slags fälgar med varierande material, vikt och priser, Även prestige/högprestanda märken måste ha billigare fälgar för att överleva.

Men missförstå mig rätt, igen. Dom gör inga BILLIGA fälgar, Billigaste fälgarna från dessa företag kostar per st vad du får ge för 4st replikor med däck.

Så det finns egentligen inget sätt att rättfärdiga(rätt ordval?) att köpa så dyra fälgar till en gatubil, Eller allt annat än ovan nämnda racing serier som är 100% professionella och med budgetar på 100 tals miljoner.

Gatu/banbilar, Drifting bilar osv osv, Finns ingen poäng med att betala 10,000kr per kilo som du vill banta från en vanlig fälg.

Hoppas ni förstår hur jag menar, Jag skriver ju som vanligt som jag tänker.

Säg att en vanlig fälg väger 10-12 kilo, Alltså nu snackar vi en ”lätt” fälg, Kromade bling bling fälgar väger 25 kilo kanske.

En Volk fälg i smidd alu väger ca 7 kilo, Vilket är oerhört lätt.
Mina i Magnesium väger strax över 4 kilo. Vilket är så lätt så folk har svårt att tro det är sant.

Så för ett par vanliga fälgar eller kopior får du ge ca 7-10 tusen för alla 4, Och då kan du få med däck på köpet. Billigaste Volk kostar nog 40.000 för alla 4, Och då vettifan om det är med moms och frakt inräknat,

Sen däcken ytterligare 20-25 tusen.

Magnesium eller limiterade kostar alltså minst det dubbla än ”vanliga” Volk/Rays.

Bugatti Veyron har smidda Volk fälgar,

Dom kostar 80.000kr styck och däcken kostar 270.000kr! Däcken som håller 12 min när du håller 400km/h.

Så där ligger jag i lä 😉

Så till kopiorna/Replikorna.

Dom mest kända företagen, Som inte ens verkar skämmas för att dom kopierar eller rättare sagt snor designen rakt av utan dom större företagen, Där har vi Drag, Konig, Tenzo, Sportmaxx/XXR, Motegi, och dom ökända och pinsamt populära Rota.

Det är pga Rota som folk numera tar för givet att Volk skulle vara nått fejk skit eller att det är Rota fälgar, Det är pga Rota som folk nu ens känner till Volk.

Och dessa företag säljer bra, Riktigt bra, Mycket bättre än vad Volk, OZ osv gör.

Så på sätt o vis kan man förstå dessa okunniga som tror att ett set äkta Volk fälgar är Rota, Eftersom det rullar 300 bilar med Rota fälgar innan du ser en bil med äkta Volk.

Nu har jag hakat upp mig mycket på just Volk och Rota, Men det gäller alltså även en massa andra märken, Men jag håller Volk kärt och har Volk själv.

Så dessa ”pirater” som tillverkar t.e.x Rota gör det på billigaste möjligaste sätt, För att kunna sälja det så billigt som möjligt, För att sälja till folk som sysslar med styling, Som enbart bryr sig om looken, Och inget mer, folk som inte har råd med äkta, eller bryr sig om kvalite´, Så såna fälgar är tilverkade med såna kunder i åtanke, och gör ändå en bra vinst givetvis.

Dva raka motsatsen till Volk´s tänkande, Kunder som är raka motsatsen till mig.

Så om ett set Rota kostar 7000kr, Här i dyra Sverige, vad tror ni då att dom kostar att köpa in? att framställa?

Hur mycket tester ligger det bakom dom?

Jag har hur många skräckexempel som helst på Rota fälgar som vridit sig, delat på sig osv osv.
OBS!  Ingen äkta BBS fälg, utan ännu en kopia.

Men visst, Volk fälgar är inte oförstörbara, Det säger jag inte, Men dom tål hård körning, Dom är tillverkade för det liksom.

Mina älskade Time Attack delade sig som en öppen apelsin, Men det var också en jävla smäll!

Volk fälgar finns bara i vissa storlekar, Gjorda för specifika bilmodeller, Så köper du ett par Volk till din bil, Om din bil finns på listan, Så VET du att dom passar, Mina är tillverkade efter beställning, till just min bil.

Hos Rota kan du hitta storlekar som inte finns hos Volk.. Och istället för en ordentlig bredd så justerar dom det med ett lågt ET… Ännu en gång bara för att få race looken.

Detta sätter en enorm press på bilen, Bärarmar osv osv.. Det tänker dom inte heller på.

Jag är en purist, Jag tror starkt på kvalite´ , Prestanda, Där funktion gör före form och utseende, Där man får vad man betalar för, beprövade saker, Framtagna på rätt sätt, ja hela det där.. Jag kan go on and on om detta.

Jag kräver mycket, Det vet både ni och jag, Inte ens det bästa är bra nog, Jag prioriterar saker som andra aldrig skulle, För att känna att jag sysslar med kvalitets saker, Om det så är saker till bilen, Kläder, Klockor, ja allt.

När du köper ett par Rota så drabbar du dom riktiga seriösa företagen som Volk, Visst ni kanske tänker att dom tjänar sjukt mycket eftersom dom är så dyra fälgarna, Ni tänker säkert att varför lägga dyra pengar på en fälg som jag kan få en replika utav för en tiondel av priset?

Men ni drabbar dom seriösa som sagt, Det är inte bara det dyra materialet ni betalar för eller tillverkningen, Utan all nerlagd tid på framställandet.

Dessa ”replika” företagen hade inte funnits om det inte var för alla dessa kunder som inte bryr sig om material, vart dom kommer ifrån, Säkerhet osv, Folk som bara bryr sig om alla pengar dom ”sparar” och utseendet.

Nu börjar jag bli tjatig igen, Så jag ska avrunda.

Nöj dej aldrig med sämre än det bästa, Du och din bil förtjänar det bästa.
Jag vet så många som lagt en förmögenhet på motorn osv, men sen kör dom med Rota fälgar…

Visst jag kan förstå dom som driftar osv osv, men köp hellre andra billiga fälgar som inte är kopior utav andra.

Har ni sett nån annan drifta med limiterade Volk Time Attack 19 tummare än mig? 😉

Jag förstår er helt när ni säger att ni inte kan ”justify” priset på ett par dyra fälgar, Absolut, Speciellt på gatubilar, men som sagt, Köp hellre andra märken än dessa piratkopior.

Så många gånger jag har fått höra att Mekonomen och liknande säljer äkta Brembo bromsar för en bråkdel av det riktiga priset, bara att ”Det inte står Brembo på dom och att dom kommer i en annan kartong”…
Glöm det! Inte en chans! Vad för värld lever ni i?? Varför skulle nått sånt vara möjligt??

Har du inte pengar så köp annat, Eller gör som jagt gjort, Spara tills du har!
jag körde med mina OEM fälgar länge, Nu är dom visserligen också Rays, Men ändå.

Det sjuka är nu att folk skäms inte över att köra med Rota.. Utan t.o.m skryter om det.. Som om det vore riktiga racing grejer…. Helt sanslöst!

Dina OEM är säkert fulare, Men garanterat bättre än Konig, Rota osv osv.

Har du lagt ner pengar på motor, väghållning osv osv, Så givetvis ska du inte snåla med det som är mellan bilen och vägen! Likaså med kinadäck, vad är poängen med en massa hästar, bra bromsar och grymma stötdämpare om du kör med skitdäck!?!?

Ungefär som att köpa en stor 52 tums LED TV med 3D o hela paketet, För att sen se kopierade VHS filmer……….

Och det lönar sig när det verkligen gäller, Om du skulla studsa upp på en kant eller köra ner i en håla, Gråter du mer över att dina Volk har blivit kantstötta, Eller att dina Rota har delat sig helt och du pajat din skärm, Bromsskivor, Bärarm osv?

Nöj dej inte med ” Men dom är snygga iallafall”, ”Dom ser äkta ut” ,”dom var billiga”, ”Dom är lätta”

Att tuna, Styla, Trimma bilar handlar inte längre om att förbättra bilen tyvärr.
Jag säger ofta att bilen ska vara en förlängning av mig när jag kör, Och jag är inte fejk!

Vilka andra högkvalitets saker kommer från Kina eller Filipinerna?

Och när du köper saker, Gör lite research, kanske inte i min utsträckning, Som är extremt vad det än ska inköpas. Men jobba lite, Köp inte bara vad alla andra har eller det billigaste du hittar.

Köp riktiga grejer från seriösa tillverkade, Som hjälper oss utveckla vår passion..

Och som sagt, Detta gäller inte bara Volk och inte bara fälgar.

Här på Fakewheels.com så kan ni se mängder med jämförelser med äkta och kopior, Och snälla, Använd inte denna sidan för tips efter kopior ni kan köpa.

Här ser ni vilken Process det är att tillverka en Volk fälg.

Making of Rays Engineering Wheels

 

Och vill ni se ännu en video om framställning av fälgar så är här en om BBS fälgar.

BBS Wheels – Manufacturing & Technology

 

Det finns inget substitut för kvalite´t.

Och folk… Stay real!

Tidigare inlägg om Volk hittar ni här.

 

ImageImageImageImage

 

Att INTE köpa kopiaskit är en säkerhetsfråga!

Ni bryr er väl om er själva och er bil!?

 

UPDATE!!!!

Nu har det fan gått för långt..
Rota blir bara större och större i Världen.. Alla i Sverige verkar köra på Rota.

http://28.media.tumblr.com/tumblr_luzkb0lCzA1qal0aoo1_500.png

Och som ni BORDE VETA så är Rota billigt jävla kopiaskit ifrån Filippinerna!
Dom gör utan någon som helst skam, Kopior på Volk fälgar..

Och folk tror nu att Volk är bra grejer.. Det är t.o.m så illa att folk tror att Volk är kopior på Rota!!

Och nu har det alltså gått så långt att det görs kopior på kopiorna!
Ja.. Det görs kopior på ROTA!

Och Rota går ut med varningar ang detta..

 

The counterfeit [ROTA] wheels have recently surfaced through some wheel dealers in Malaysia. They are manufactured in China. The most distinct feature of the ’copies’ is that they are embossed with a ROTA marking on the face of the wheel, whereas the genuine ROTA [wheel] has none. They also come with a center cap bearing the ’ROTA Wheels’ logo. They are packaged in plain brown boxes. Original ROTA wheels come with boxes that feature ROTA markings and 3D wheel drawings.

”ROTA Wheels undergo rigid testing using JWL/JWL-T standards to assure you that you are purchasing quality wheels. We cannot guarantee the safety of the copies so please be careful with your wheel purchases,” said Michael Rojas, president of PAWI.

ROTA and its logo is a registered trademark of Philippine Aluminum Wheels, Inc.

Genuine ROTA Wheels are made proudly in the Philippines.

—proudly in the Philippines.
Så sjukt så sjukt.

Det skulle inte alls förvåna mig om dom gör detta själva för att verka legit.

 

 

Are Rep Wheels Worth It?

Många fler bilder här.

Lite info om dom ”vanliga” TE-37

What makes Volk Racing wheels so special? These wheels are a forged monoblock design! This means the 6061 aircraft grade aluminum is hot forged, not once, but in a multi-step process. After the forging process is complete, the wheel’s excess materis marchined off (to a tolerance of 1/100 of a millimeter). That process makes Volk Wheels both uber light and uber strong. Many of Volk wheels weigh in under 20 pounds!!! In fact, the 18×8.5″ TE37 weighs JUST 12 POUNDS!! Oh yeah…and they are uber big brake friendly!! I have almost an inch of clearance over my AP Racing 6-piston front calipers with my 18×9.5″ front wheels I use for the track.

Rays Engineering is the choice of winning factory race teams such as Honda, Nissan, Toyota, and Mazda in tough racing series such as JGTC (Japan Grand Touring Car Championship), JTCC (Japan Touring Car Championship), BTCC (British Touring Car Championship), Formula 3000, and Formula 1. They choose Rays Engineering because of their passion for excellence in quality, highest technology, and motorsports, and you should, too!

Tillverkningen av Volk/rays fälgar dokumenterad och förklarad.

 

 

Riktiga JDM fälgar

Samlade inlägg : Fälgar och Vikt

 

Volk TE37 Vs Avid1 AV6 Ultimate Impact Test | Real Vs Rep

VOLK RACING TE37 SAGA SL Full Review – TE37 Saga SL VS TE37 Saga and TE37SL VS TE37SAGA SL

I Bought FAKE TE37’s on Alibaba. Wheel Idiot or Genius?

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x