Falska Fälgar : Rota VS Volk

Jag hade för mej att jag redan hade ett inlägg om detta, Om Volk fälgar och kopior osv osv..

Speciellt TE37 modellen är den mest kopierade och Time Attack fälgarna jag hade med den röda ringen är numera det vanligaste att kopiera.


Men eftersom jag nu inte hittar det inlägget,, Som jag ev inte ens har skrivit så får jag göra det ordentligt nu.

Detta inlägget kan egentligen behandla alla områden när den kommer till kopior osv.

Och för er som känner mej och som inte känner mej tillräckligt så vill jag göra en sak klart, En sak som är oerhört viktigt för mej.
Jag är extremt anti när det kommer till saker som inte är vad det ser ut att vara.

Om det så är falska fälgar, Klockor etc etc eller kolfibret på min bil.

Jag får numera DAGLIGEN frågor om mitt kolfiber. Där folk tar för givet att det är draperat eller nån slags tejp.

Vilket egentligen inte gör mej något eftersom jag köper saker för min egen skull,
Jag har ett helt inlägg om att flasha o skryta osv. Men jag kan bli extremt irriterad på folk som tar för givet och TROR att dom kan, DET däremot bryr jag mej mycket om.

Men nu tar vi fälgar som exempel, Nått som blir vanligare och vanligare, Till den grad att folk tror att det priset alla betalar för fejk-fälgar är vad fälgar ska kosta, och tycker t.o.m att det är dyrt.

Att betala 100.000kr för ett par fälgar utan däck finns inte alls i deras värld liksom, I deras ”replika” värld.

Kolla på bilarna i F1, JGTC, FIA GT, WRC, DTM, WTCC, etc. Och du ser fälgar från toptillverkarna i världen, Som Enkei, BBS, Rays/Volk, and OZ Racing. Det finns även andra märken/företag som gör strikt racingfälgar, men nu tog jag upp dom som även gör fälgar för gatubilar.

Detta företag har lagt MILJARDER kronor och oändligt med timmar på grundliga och ordentliga tester när dom framställt dessa fälgar.

Dessa fälgar är framtagna för att klara av dom mest extrema situationer, Optimal funktion, hållbarhet, så låg vikt som möjligt och med förbättrad prestanda för bilen som främsta mål.

Givetvis gör dessa företag olika slags fälgar med varierande material, vikt och priser, Även prestige/högprestanda märken måste ha billigare fälgar för att överleva.

Men missförstå mej rätt, igen. Dom gör inga BILLIGA fälgar, Billigaste fälgarna från dessa företag kostar per st vad du får ge för 4st replikor med däck.

Så det finns egentligen inget sätt att rättfärdiga(rätt ordval?) att köpa så dyra fälgar till en gatubil, Eller allt annat än ovan nämnda racing serier som är 100% professionella och med budgetar på 100 tals miljoner.

Gatu/banbilar, Drifting bilar osv osv, Finns ingen poäng med att betala 10,000kr per kilo som du vill banta från en vanlig fälg.

Hoppas ni förstår hur jag menar, Jag skriver ju som vanligt som jag tänker.

Säg att en vanlig fälg väger 10-12 kilo, Alltså nu snackar vi en ”lätt” fälg, Kromade bling bling fälgar väger 25 kilo kanske.

En Volk fälg i smidd alu väger ca 7 kilo, Vilket är oerhört lätt.
Mina i Magnesium väger strax över 4 kilo. Vilket är så lätt så folk har svårt att tro det är sant.

Så för ett par vanliga fälgar eller kopior får du ge ca 7-10 tusen för alla 4, Och då kan du få med däck på köpet. Billigaste Volk kostar nog 40.000 för alla 4, Och då vettifan om det är med moms och frakt inräknat,

Sen däcken ytterligare 20-25 tusen.

Magnesium eller limiterade kostar alltså minst det dubbla än ”vanliga” Volk/Rays.

Bugatti Veyron har smidda Volk fälgar,

Dom kostar 80.000kr styck och däcken kostar 270.000kr! Däcken som håller 12 min när du håller 400km/h.

Så där ligger jag i lä 😉

Så till kopiorna/Replikorna.

Dom mest kända företagen, Som inte ens verkar skämmas för att dom kopierar eller rättare sagt snor designen rakt av utan dom större företagen, Där har vi Drag, Konig, Tenzo, Sportmaxx/XXR, Motegi, och dom ökända och pinsamt populära Rota.

Det är pga Rota som folk numera tar för givet att Volk skulle vara nått fejk skit eller att det är Rota fälgar, Det är pga Rota som folk nu ens känner till Volk.

Och dessa företag säljer bra, Riktigt bra, Mycket bättre än vad Volk, OZ osv gör.

Så på sätt o vis kan man förstå dessa okunniga som tror att ett set äkta Volk fälgar är Rota, Eftersom det rullar 300 bilar med Rota fälgar innan du ser en bil med äkta Volk.

Nu har jag hakat upp mej mycket på just Volk och Rota, Men det gäller alltså även en massa andra märken, Men jag håller Volk kärt och har Volk själv.

Så dessa ”pirater” som tillverkar t.e.x Rota gör det på billigaste möjligaste sätt, För att kunna sälja det så billigt som möjligt, För att sälja till folk som sysslar med styling, Som enbart bryr sej om looken, Och inget mer, folk som inte har råd med äkta, eller bryr sej om kvalite´, Så såna fälgar är tilverkade med såna kunder i åtanke, och gör ändå en bra vinst givetvis.

Dva raka motsatsen till Volk´s tänkande, Kunder som är raka motsatsen till mej.

Så om ett set Rota kostar 7000kr, Här i dyra Sverige, vad tror ni då att dom kostar att köpa in? att framställa?

Hur mycket tester ligger det bakom dom?

Jag har hur många skräckexempel som helst på Rota fälgar som vridit sej, delat på sej osv osv.
OBS!  Ingen äkta BBS fälg, utan ännu en kopia.

Men visst, Volk fälgar är inte oförstörbara, Det säger jag inte, Men dom tål hård körning, Dom är tillverkade för det liksom.

Mina älskade Time Attack delade sej som en öppen apelsin, Men det var också en jävla smäll!

Volk fälgar finns bara i vissa storlekar, Gjorda för specifika bilmodeller, Så köper du ett par Volk till din bil, Om din bil finns på listan, Så VET du att dom passar, Mina är tillverkade efter beställning, till just min bil.

Hos Rota kan du hitta storlekar som inte finns hos Volk.. Och istället för en ordentlig bredd så justerar dom det med ett lågt ET… Ännu en gång bara för att få race looken.

Detta sätter en enorm press på bilen, Bärarmar osv osv.. Det tänker dom inte heller på.

Jag är en purist, Jag tror starkt på kvalite´ , Prestanda, Där funktion gör före form och utseende, Där man får vad man betalar för, beprövade saker, Framtagna på rätt sätt, ja hela det där.. Jag kan go on and on om detta.

Jag kräver mycket, Det vet både ni och jag, Inte ens det bästa är bra nog, Jag prioriterar saker som andra aldrig skulle, För att känna att jag sysslar med kvalitets saker, Om det så är saker till bilen, Kläder, Klockor, ja allt.

När du köper ett par Rota så drabbar du dom riktiga seriösa företagen som Volk, Visst ni kanske tänker att dom tjänar sjukt mycket eftersom dom är så dyra fälgarna, Ni tänker säkert att varför lägga dyra pengar på en fälg som jag kan få en replika utav för en tiondel av priset?

Men ni drabbar dom seriösa som sagt, Det är inte bara det dyra materialet ni betalar för eller tillverkningen, Utan all nerlagd tid på framställandet.

Dessa ”replika” företagen hade inte funnits om det inte var för alla dessa kunder som inte bryr sej om material, vart dom kommer ifrån, Säkerhet osv, Folk som bara bryr sej om alla pengar dom ”sparar” och utseendet.

Nu börjar jag bli tjatig igen, Så jag ska avrunda.

Nöj dej aldrig med sämre än det bästa, Du och din bil förtjänar det bästa.
Jag vet så många som lagt en förmögenhet på motorn osv, men sen kör dom med Rota fälgar…

Visst jag kan förstå dom som driftar osv osv, men köp hellre andra billiga fälgar som inte är kopior utav andra.

Har ni sett nån annan drifta med limiterade Volk Time Attack 19 tummare än mej? 😉

Jag förstår er helt när ni säger att ni inte kan ”justify” priset på ett par dyra fälgar, Absolut, Speciellt på gatubilar, men som sagt, Köp hellre andra märken än dessa piratkopior.

Så många gånger jag har fått höra att Mekonomen och liknande säljer äkta Brembo bromsar för en bråkdel av det riktiga priset, bara att ”Det inte står Brembo på dom och att dom kommer i en annan kartong”…
Glöm det! Inte en chans! Vad för värld lever ni i?? Varför skulle nått sånt vara möjligt??

Har du inte pengar så köp annat, Eller gör som jagt gjort, Spara tills du har!
jag körde med mina OEM fälgar länge, Nu är dom visserligen också Rays, Men ändå.

Det sjuka är nu att folk skäms inte över att köra med Rota.. Utan t.o.m skryter om det.. Som om det vore riktiga racing grejer…. Helt sanslöst!

Dina OEM är säkert fulare, Men garanterat bättre än Konig, Rota osv osv.

Har du lagt ner pengar på motor, väghållning osv osv, Så givetvis ska du inte snåla med det som är mellan bilen och vägen! Likaså med kinadäck, vad är poängen med en massa hästar, bra bromsar och grymma stötdämpare om du kör med skitdäck!?!?

Ungefär som att köpa en stor 52 tums LED TV med 3D o hela paketet, För att sen se kopierade VHS filmer……….

Och det lönar sej när det verkligen gäller, Om du skulla studsa upp på en kant eller köra ner i en håla, Gråter du mer över att dina Volk har blivit kantstötta, Eller att dina Rota har delat sej helt och du pajat din skärm, Bromsskivor, Bärarm osv?

Nöj dej inte med ” Men dom är snygga iallafall”, ”Dom ser äkta ut” ,”dom var billiga”, ”Dom är lätta”

Att tuna, Styla, Trimma bilar handlar inte längre om att förbättra bilen tyvärr.
Jag säger ofta att bilen ska vara en förlängning av mej när jag kör, Och jag är inte fejk!

Vilka andra högkvalitets saker kommer från Kina eller Filipinerna?

Och när du köper saker, Gör lite research, kanske inte i min utsträckning, Som är extremt vad det än ska inköpas. Men jobba lite, Köp inte bara vad alla andra har eller det billigaste du hittar.

Köp riktiga grejer från seriösa tillverkade, Som hjälper oss utveckla vår passion..

Och som sagt, Detta gäller inte bara Volk och inte bara fälgar.

Här på Fakewheels.com så kan ni se mängder med jämförelser med äkta och kopior, Och snälla, Använd inte denna sidan för tips efter kopior ni kan köpa.

Här ser ni vilken Process det är att tillverka en Volk fälg.

Och vill ni se ännu en video om framställning av fälgar så är här en om BBS fälgar.

Det finns inget substitut för kvalite´t.

Och folk… Stay real!

Tidigare inlägg om Volk hittar ni här.

 

Posted ImagePosted ImagePosted ImageImageImageImageImage

 

Att INTE köpa kopiaskit är en säkerhetsfråga!

Ni bryr er väl om er själva och er bil!?

 

UPDATE!!!!

Nu har det fan gått för långt..
Rota blir bara större och större i Världen.. Alla i Sverige verkar köra på Rota.

http://28.media.tumblr.com/tumblr_luzkb0lCzA1qal0aoo1_500.png

Och som ni BORDE VETA så är Rota billigt jävla kopiaskit ifrån Filippinerna!
Dom gör utan någon som helst skam, Kopior på Volk fälgar..

Och folk tror nu att Volk är bra grejer.. Det är t.o.m så illa att folk tror att Volk är kopior på Rota!!

Och nu har det alltså gått så långt att det görs kopior på kopiorna!
Ja.. Det görs kopior på ROTA!

Och Rota går ut med varningar ang detta..

post3786 post3786_1

The counterfeit [ROTA] wheels have recently surfaced through some wheel dealers in Malaysia. They are manufactured in China. The most distinct feature of the ’copies’ is that they are embossed with a ROTA marking on the face of the wheel, whereas the genuine ROTA [wheel] has none. They also come with a center cap bearing the ’ROTA Wheels’ logo. They are packaged in plain brown boxes. Original ROTA wheels come with boxes that feature ROTA markings and 3D wheel drawings.

”ROTA Wheels undergo rigid testing using JWL/JWL-T standards to assure you that you are purchasing quality wheels. We cannot guarantee the safety of the copies so please be careful with your wheel purchases,” said Michael Rojas, president of PAWI.

ROTA and its logo is a registered trademark of Philippine Aluminum Wheels, Inc.

Genuine ROTA Wheels are made proudly in the Philippines.

—proudly in the Philippines.
Så sjukt så sjukt.

Det skulle inte alls förvåna mej om dom gör detta själva för att verka legit.

 

 

 

(Visited 933 times, 2 visits today)

14 svar på ”Falska Fälgar : Rota VS Volk”

 1. Ledsen Pierre, men det är just av den anledningen som en själv fått jobba i över tre år utan någon riktig lön för besväret = folk vill ha quick fixes och skjuta på sina problem. I mitt fall med att hellre köpa billiga privatimporter som har så skabbiga auktionspapper att de svimmat om de ens visste…

  Men istället lurar folk sig själva och säger att "det är samma saaaak" och vägrar lyssa på fakta som du belyser.

  Visst, det finns en gräns för vad premium ska kosta. Jag brukar sikta på att ligga i första insteget för högre klasser oavsett om jag köper elektronik, bilar eller kläder. Men att stjäla pengar från företag som utvecklar våran hobby och för teknologi framåt och köpa lodis-grejer som Rota skulle inte falla mig in…

  Men som sagt, folk är ute efter en snabb&billig; lösning i 9 fall av 10. Det finns inte mycket man kan göra åt saken förutom att vara glad över att man har lite integritet och värdesätter kvalitet i livet- även en uppsättning fälgar kan symboliser det IMO!

 2. Nu vill jag inte se ROTA som ett företag som gör kopior, för det gör dom faktiskt inte.

  Utan det är snarare ett "nytt" företag som är påväg upp. Visst finns det likheter mellan Rays och rota, men det är ju inte strikta replikor.

  Just i ditt fall (time attack) där funktionen är ett faktum då du kör bana och tuktar kärran hårt så förstår jag dig, men nu är ju t.ex rota som störst bland ghetto drift scenen. Där pengarna inte finns till att sätta kvalitet och funktion främst utan här är det toktrim, svetsdiff och spuckna fälgar som gäller 😉

  Måste se det från different point of views med man !

  Men som du sa, man ska ju vara medveten om vad man köper och inte gå runt i tron om att bara för att dom ser lika ut är det inte samma.

  Stay tight !

 3. Tjena Stoffe.

  Kul att höra din sida utav det också. Nu talar jag ju bara utav min erfarenhet och personliga bild, Och även om dom inte gör kopior rakt av så håller dom ju inte kvaliten som dom gör sen bilden utav att göra, Eller vad folk har fått för sej, Och varför folk tror att Rota håller högre kvalitet än vad dom gör kan just bero på att dom ser ut som andra fälgar som håller kvalitet.

  Ser du en bil som liknar en Mercedes så antar du att den håller Mercedes kvalitet.

  hehe Ghettodrifting har jag aldrig hört tidigare ,)

  Men jag håller fullt med, Man får vad man betalar för och Rota är billiga, Jag är bara trött på folk som tror att mina svindyra och bra Volk är Rota och att folk tror Rota håller bra kvalitet.

  Så jag vill skylla mer på folk än på tillverkarna och försäljarna.

 4. Stoffe: Jag är lite mer liberal än Pierre i denna frågan och kan mycket väl tänka mig köra fakefälgar på bruksbilen (vilket jag gör) men man ska ju aldrig försöka frångå faktumet att dessa fälgar är rena piratkopior och bara att dom "hämtat inspiration" från andra företag.

  Jag tror en stor anledning till att många väljer ex ROTA är tillgängligheten. Skulle jag vilja ha äkta Mugen M7 i 15*7 ET 40 4*100 så kommer jag få scanna hela webben i månader, och när jag väl hittar så kommer jag få pynta 20k för fälgar med renoveringsbehov… OM dom ens vill skicka dom till Sverige.

  Eller så mailar jag min kontakt i USA, får ropakopiorna (Rota JMAG) hemskickade på en vecka och voila så har jag fälgar till bilen.

  Inte för att jag tror så är fallet i Sverige utan här ska det helt enkelt bara vara billigt…

 5. åhå…
  En googling på "rota rims" gav mig din sida 😉
  Älskar verkligen hur din bil såg ut !

  Första bilden gör ju att man vill se den ute igen! =D

 6. Jag kanske har sagt det här förut.. Men säga vad man vill om Rota, dom tillverkar faktiskt OEM-fälgar till många biltillverkare. Men jag kan absolut inte förstå varför dom inte kan göra egna designer också! Vill man ha en nästan exakt kopia på dina fälgar så är det väl Varrstöen som gäller.

 7. Ja detta är riktat till alla företag som gör kopior. Inte bara Rota., Problemet är bara att folk inte tror att Rota är kopior. Därför får dom vara ansiktet utåt för kopior.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.