Painkiller | Official Trailer | Netflix

** Jag pratade om just detta i helgen utan att veta att det skulle komma en film om det =)
För visst finns det (minst) en dokumentär om Oxy(i olika former) på Netflix?

 

** Ja, Oxycontin, Oxynorm och Morfin är väldigt effektivt vid akuta smärtor, det gör inte att du får mindre ont, det gör bara att du inte bryr dig om att du har ont.
Men allt sånt är väldigt förstörande för sinnet, mage osv och väldigt beroendeframkallande, därför så slutade jag tvärt med allt samma dag som jag skrev ut mig själv ifrån sjukhuset.
Jag försökte sluta med det innan men det fick jag inte (absolut inget fel i det just då)

För att förklara det tydligare, jag ville sluta med mina smärtstillande när jag låg på sjukhuset för att jag tyckte att de gjorde ingen/inte tillräcklig nytta ändå.
Läkarna sa att det gör de visst, och jag vet inte, bla bla bla.
Jag tänkte ju att jag känner mig själv, min kropp, min smärta och mitt sätt att hantera smärta bättre än dem, och jag tyckte att de gjorde minimal nytta, så hellre att jag har de där 20% mer ont och är utan beroendeframkallande mediciner.

Men ja, när jag väl slutade tvärt med dem (de rekommenderar att man trappar ner under en längre period) så insåg jag ju absolut att de gjorde mer nytta än jag trodde, bara inte tillräckligt mycket.

Och ja, att sluta tvärt efter 6 månaders doserande 5 gånger per dygn, det var tuffa 2-3 veckor, verkligen.. och där förstår jag absolut varför folk blir beroende av smärtstillande.

Men jag har nu levt med daglig smärta i 8 månader utan smärtstillande.
Vid behov så har jag tagit Paraflex (muskelavslappnande) och kanske 3 gånger totalt så har jag tagit Citodon (Kodein) bara för att bli påmind om att de inte gör tillräckligt nytta för att jag ska ta dem.

Så det är bland topp 3 anledningar som jag inte gnäller över min smärta, för så som man ser det just nu inom vården så är det ”mitt egna val” att ha ont istället för att vara beroende av något som ändrar mitt sätt att tänka.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x