Dagens Notiser

** Angående min röntgen som jag har väntat på i ett halvår snart så svarar de idag på 1177 att de väntar på läkarschema och frågar om jag är okej med att åka på röntgen någon annanstans..
Har de inte haft schema över sina läkare på ett halvår!?
Och tydligen så handlar detta om att en läkare ska bara vara på plats när man får kontrast, är det verkligen så??

** Jag hade ett väldigt informationsrikt samtal med Ortopedläkaren som opererade mitt ben, DR Per Bosenmark.
I 16 minuter så förklarade han väldigt grundligt allt det jag har undrat i ett halvår och mycket mer, så cred till honom.
Ja benet är troligtvis fel monterat, och han gjorde om allt redan när han var klar med operationen först för att han såg redan då att benet var fel monterat, så han fick ge sig på allt igen direkt där, men det blev kanske inte 100% rätt ändå och sa att det absolut går att lösa igen nu i efterhand, men det är lika mycket jobb och benet ska borras upp, roteras osv osv osv, men det går att lösa.

En vanlig sådan operation är ”lätt”, för att man ser på benet hur det ska sitta ihop, nu var inte mitt så utan mitt ben fick ligga i en ställning som drog isär benet.
Osv osv osv, han pratade konstant i 16 minuter och jag är väldigt tacksam för allt han förklarade till mig, som om jag själv vore en läkare, så tack för det, precis så jag vill ha det.

Och när jag frågade ifall skruvarna var för långa så förklarade han nog i minst 5 minuter i DETALJ hur en sådan operation ska gå till, vilka alternativ som finns, olika tjocklek på skruvarna, hålen, vad som kan gå fel, hur de olika delarna i benet fungerar osv osv osv osv.
Nu vet jag inte om han vet att jag är bilintresserad eller inte, men han drog liknelser som passade perfekt för mig!

Så nej skruvarna är inte för långa och DR Per Bosenmark på Ortopedimottagning i Lund är ABSOLUT ett proffs på sitt jobb! =)

UPDATE

Såhär står det i 1177

”Aktuellt
Telefonkontakt med patienten.
Opererad av undertecknad i somras med anledning av en tvär proximal diafysär femurfraktur.
Väldigt tvär fraktur och peroperativt svårt att fastställa rotationen.
Faktum är att undertecknad efter operationen noterade att benet var inåtroterat varför jag ånyo lade upp honom i sträckbordet och tog bort den distala låskruven och gjorde om rotationen. Trots detta har nu patienten när han efter en omfattande konvalescens efter svår ryggskada nu börjat gå igen. När han gör detta noterar han att höger fot är mer inåtroterad än vänster.

Ringer och pratar med patienten om detta. Senaste röntgenkontroll av höger femur tagen 221101 visar ingen uppenbar malrotation på slätröntgenbilderna, utan jag har en frontal på höften och en frontal på knäet på samma bild, dock förefaller det tveklöst vara så att patienten upplever att höger ben är mer inåtroterat än vänster och således torde detta vara korrekt naturligtvis.
Längre diskussion med patienten där jag förklarar det hela. Vi kommer överens om att jag kallar patienten till mottagningen inom de närmaste veckorna för klinisk kontroll och vid behov får vi då beställa en datortomografi av båda benen för rotationsbestämning och därefter får vi diskutera kring ev rotationsosteotomi över ny spik. Får således komma till undertecknad inom de närmaste veckorna. Ingen röntgenundersökning då nödvändig.”

(Visited 1 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x