Dagens Notiser

** I hela mitt liv så har det hänt allt för ofta att jag har blivit felaktigt beskylld för att vara något som jag inte är, och jag har lagt alldeles för mycket tid och energi på att försvara mig och förklara mig för att visa att de har helt fel.

Nu tänker jag istället visa dem hur jag hade varit om jag var så som de beskyller mig för att vara. Och det har redan blivit 3 såna exempel bara idag.

Och precis som väntat så har personen som beskyllt mig blivit antingen väldigt stött, arg eller förvånad när jag visat dem hur jag skulle vara om jag var så som de påstod.

Tror ni de har förstått skillnaden och att de hade fel från början? Nope, det tror jag verkligen inte, och det är ännu ett bevis på hur egoistiska folk är, de tror solen kretsar kring dem, och om någon är säker i sig själv och inte kammar dem medhårs så är det okej att anklaga dem för att vara en dålig person, och sen när personen blir exakt som de påstått, då jävlar blir det en chock, men ändå förstår de inte att de hade fel.

 

 

How Corvette ZR-1 Engines Make Too Much Power😳| Explained Ep.20

** Ja det känns som om att jag redan har flera halvdana inlägg om Corvette C4 ZR-1.
Och ja jag är väl alltid sugen på en sådan.
Men jag vill tvunget ha en 95a, den jag hade för en massa år sedan var en 95a, så allt innan dess (det ska iallafall vara 405 hk motorn) känns ju som ett nerköp, även om det är 20+ år senare.

Jag kunde köpte en 91a till ett bra kompispris för ett tag sedan (1-2 år sen?), men nej, den gamla karossen, nej nej.
Bilen såldes till en annan kompis som direkt la ut den för 100 000 kr över vad han gav.. Och sen nu är den ute på blocket lite då och då för ännu mer
Så att hitta en 95a ZR-1 nu, ja då snackar vi nog 400 000 kr.. och då är det inte alls kul längre.

Då när jag var trött på min CLK och ville ha något sportigare så tyckte ju folk att jag skulle ha en C5 eftersom jag tyckte om Corvette, men nej då blev jag ju sugen på en C4 ZR-1 igen istället, och då vill jag minnas att den enda som var på annons (en blå, måste vara sällsynt) var en drömmare för att han begärde 275 000 kr då.. För bokstavligen 20-21 år sedan.

** Så lite kortfattad info innan jag kollar på videon ovan som garanterat tar upp alla dessa punkterna ändå.
Ja jag har en Corvette C4 idag som absolut är snabbare än en ZR-1, men det är väldigt speciellt med ZR-1.
Det var ett ”utrustningsalternativ”/tillval som dubblade priset på bilen, alltså bokstavligen dubblade priset, om du valde en snik C4 så kostade den $36,285 och om du valde till ZR-1 paketet enbart så kostade det $32,308, så ja med lite andra tillval så blev det absolut det dubbla baspriset, så nej bilarna var inte limiterade eller så, utan det var ett tillval helt enkelt om du ville ha en ZR-1.
Om du då valde en ZR-1 så fick du bland annat en V8a byggd av Lotus istället, LT5 heter den motorn.

Så när en vanlig Corvette C4 hade 250 hk då hade ZR-1 375 hk!(1990-1992)
Och när en vanlig C4 hade 300 hk (på papper) så hade ZR-1 405 hk. (1993-1995)
Så stor skillnad.
De hade en 475 hk motor på gång, och jag har hört att de var redo att levereras till Corvette fabriken, men det lades ner och de motorerna ska tydligen ha skrotats..

Sen så var det andra stötdämpare osv, olika nycklar för olika mycket effekt, men det jag gillar mest är att hela bilen är bredare utan att du lägger märke till det.
Så där är ingen hjulhus-breddning utan verkligen hela karossen är bredare.

Och det var inte alls för att bilen skulle se häftigare ut, för att då hade man ju satt skrämbreddning som på Grand Sport, nej för att få plats med de mycket bredare däcken så fick de göra hela bilen bredare.
Om vi tar första året av ZR-1 så hade den ”Lamborghini breda däck” på 315/35/17.. Så 11 tum breda 17 tummare..
Och jag tycker att mina 17 tummare är väldigt breda med 295, och idag är det bara ett enda däck som görs i den storleken, så att hitta 315/17 är nog bara att glömma.
Så hela vägen från dörrarna och bak till lamporna så är ZR-1 bredare, men på ett väldigt diskret sätt, ska se om jag hittar bra bilder på det

Nope, inte en enda bild med en ZR-1 sidan om en vanlig C4..

1993 C4 Corvette Comparison – ZR1 vs LT1

Men vilket som, jag lovar att inte ens ni bilintresserade hade sett om det var en ZR-1 som körde om er eller en vanlig.

** Sen är där en till sak som gör att jag iallafall skulle vilja provköra/inspektera en ZR-1 igen.
Min pappa hävdade att han kunde gå in i färddatorn och se senaste toppfarten bilen hade varit uppe i, och han hade väldigt rätt..
Så i cirka 25 år så har jag undrat om man kan göra det på bilarna, eller om han själv hade toppat bilen och jag råkade toppa exakt samma hastighet..

** Jaha… Videon handlar inte ens om C4an…