Vad är en Rolex Root Beer?

Hela poängen med att ge en klocka (eller ett par skor) ett smeknamn, dvs ett icke officiellt namn, är ju för att urskilja den ur mängden, Så om du har en Rolex Submariner, som mer eller mindre ”sett likadan ut” i 70 år, som skiljer sig lite från mängden, då vill du ge klockan ett smeknamn så den skiljer sig från mängden, kortfattat..
Och så har det alltid varit med just Rolex, jag kan just nu inte komma på något annat märke där kunderna och wannabe-kunderna själva hittar på smeknamn, så det är Rolex och Nike skor, kom gärna med något annat om ni vet.

Men vilket som, nu då när folk IGEN har blivit jättesugna på Rolex (för att de tror att de nu ska göra vad Tesla nyss gjorde efter de öppnar sin nya fabrik)

För er som inte alls har koll så har Tesla nyss sänkt priset på sina bilar upp till 125 000 kr för att de har blivit färdiga med sin nya fabrik, och Rolex har officiellt gått ut och sagt att deras planer för att öppna en ny fabrik är helt klara, och att de ska anställa 2000 personer för att tillverka Rolex klockor, och att denna fabrik kommer att kosta 1-1.5 miljarder CHF…

Så ja… det kommer att tillverkas många miljoner Rolex klockor där..
Rolex som redan säljer över en miljon klockor om året (och Patek Philippe 62 000 st förra året)

Men denna väldigt stora fabrik som kommer att korta ner väntetiderna rejält och som får folk att tro att Rolex kommer ta ner sina priser och begagnade Rolex kommer att rasa…. Den fabriken räknas inte stå klar förrän 2029..

https://www.rolexmagazine.com/2022/11/rolex-to-build-new-factory-in-bulle.html

Och Rolex kommer absolut inte att gå ner i pris, men ja väntetiderna kommer att gå ner förhoppningsvis, kanske inte officiellt men ja det kommer att tillverkas många fler klockor, så enda nackdelen här är för resellers helt enkelt..

Men ja nu kom jag in på fel spår som vanligt.
Så smeknamn alltså, det behövs för att urskilja klockor som antingen skiljer sig lite eller mycket från mängden, och för att Rolex själva inte ger några namn utöver modellnamnet.

Men det är som om att Porsche 911 skulle ha olika smeknamn för alla färger som finns att välja på bilarna…

Hela poängen till inlägget och varför jag är irriterad över detta trams just nu är för att experter tror att de låter som högutbildade läkare när de nämner dessa Rolex smeknamn, som enligt mig HELT tappar poängen när fler än en version har samma smeknamn!!

Som på tal om den ”gröna” Rolex klockan som min vän nyss köpt, den kallas för Kermit.. Precis som den gamla Submariner med svart urtavla och grön ring också kallas..

Alla Gröna Rolex Klockor

Och en annan vän sa att han ville köpa en Rolex Root Beer och jag sa att det är ju absolut coolt med en helguld Rolex, fast inte i Malmö.


Då tyckte han att jag yrade, för att menade denna Rolesor (guld/stål) som också kallas för ”Root Beer”..

Fortsätt läsa ”Vad är en Rolex Root Beer?”