Drake – Jumbotron Shit Poppin

 

** Ingen bra låt, så detta var mest för att visa att han köpte en massa av Pharrells gamla smycken, och jag tycker att det är helt rätt av honom =)

 

https://www.joopiter.com/

The Jacob & Co. Jewelry Pieces for Pharrell Williams

** Jag vill verkligen ha en ny kedja, men det är rätt fel läge för det nu känns det..
Och är lite osäker numera på hur min juvelerare är med att sätta diamanter, mina vänner som jag har skickat dit det senaste året har alla sagt att det handlar verkligen om att komma till honom rätt dag / en bra dag.
Så blir det när folk får för mycket att göra antar jag.
Och det senaste han gjorde åt mig blev ju fel, min kedja vägde 23% mindre än vad den skulle / vad jag betalade för.
Så ja, som vanligt numera så är inte problemet bara att allt är mycket dyrare än vanligt, allt tar längre tid än vanligt, men man vet inte heller vem som inte bara gör jobbet bäst utan som gör ett BRA jobb..

Jag fick tips av en bekant om en annan guldsmed som jag då kontaktade, detta var under tiden jag låg på sjukhuset och ville ha en ny kedja till min 40-års dag.
Den första frågan tyckte jag var konstig, men det är kanske vanligt idag, han frågade om jag hade eget guld..
För att smälta och göra den nya kedjan alltså..
Och visst det är väl vanligt att folk smälter ner ”skrotguld” eller gamla smycken och gör nytt av det, jag gjorde ju så senast just för att jag ville ha JUST DET guldet som jag hade när jag döptes.
Men just när jag fick frågan så tyckte jag att det var en konstig första-fråga, istället för att börja med att fråga vilken design, längd eller iallafall vad alla andra börjar med att fråga, vad den ska väga.

Detta var den 12 September så ja jag förstod att jag var väldigt sent på det om jag ville ha kedjan den 24 September, men det borde absolut gå att lösa, min guldsmed har vid flera tillfällen löst GRYMMA jobb på ett par dygn bara (men har då också jobbat nästan non-stop ett par dygn)

Nästa svar får jag den 18 September där han säger att han ska räkna på priset och återkomma.
Jag har inte ens sagt att jag undrar över priset, jag har inte ens sagt exakt vikt jag vill ha, utan cirka längd och tjocklek, sen får vikt och pris bli vad det blir liksom.

Vilket som, den 18 September sa han att han skulle återkomma med pris.
Han har ännu inte återkommit med pris den 18 Januari…
Så nej han kommer jag inte vända mig till igen.

Och sedan dess så har priset för guld gått upp mycket..
Världsmarknadspriset (skiljer rätt mycket från vad vi ”konsumenter” betalar i butik) har gått upp 11,12 % mellan 12 September och idag.
Så då kan jag lätt säga att med våra skatter, moms, guldsmedens förtjänst i procent osv osv så har guldpriset för mig säkert lätt gått upp 25% sedan då jag BESTÄLLDE en kedja, eller försökte iallafall.