Dagens Vett & Etikett : Be om ursäkt istället för radera

Just detta var verkligen inget speciellt alls, men det får duga som ett exempel, för detta är något jag stöter på allt för ofta.

Även om det inte är lika lätt att vara anonym längre så är det fortfarande allt för ofta som folk skriver saker som är fel.
Förr när man kunde kommentera anonymt här i bloggen (vilket man fortfarande kan men nu får man skriva en fejk mailadress också bara) så kom det en massa konstiga kommentarer, och när man då förklarade för dem att de hade fel, så raderade de sin anonyma kommentar, som att de skämdes… som anonyma..

Och idag så är det ännu tydligare, här är dagens exempel.

I denna videon

Där unboxingdelen består av 6:10 utav 9:22 total tid.
Där får jag denna kommentar

ray low
Why didnt u show the clippers? really bad video

Jag förstår inte vad han menar, jag var tvungen att kolla på min video, sen så svarar jag i stil med ”What do you mean? More than half of the video is me unboxing and showing the clippers”.

Där svarar han

ray low
SIR_Pierre Are you for real? You didnt unbox the clippers, the point of this machine is the CLIPPERS. Boy bye

Så nu tänker jag… Vad menar han?
Så jag frågar ”What do you mean? The blades? What do you want me to show?”

Och sen så tar han bort sina kommentarer.
Han har väl helt enkelt gjort som många andra och direkt hoppat till slutet av videon.

Men, istället för att skriva att han hade fel, eller kanske till och med be om ursäkt eller iallafall förklara, så radera han sina kommentarer, och detta är något jag ser allt för ofta.

Nu häromdagen så sålde en vän ett par Air Jordan 1.5, där minst 3 småkids kommenterade att skorna var fake..
De hade noll koll helt enkelt, så jag länkade till mitt gamla inlägg om modellen, då raderar de sina kommentarer, istället för att bara erkänna att de hade fel.

Som sagt, dagens exempel är väldigt lindriga, men om man inte lär sig tidigt att erkänna att man hade fel så blir det så som många tjejer jag har stött på i mitt liv, snygga tjejer som lever i bubblor där ingen någonsin har rättat dem eller sagt att de har fel om något, det kan bli väldigt väldig fel, och då är JAG ”The bad guy” som vanligt för att jag rättar folk för att jag VILL lära dem rätt!

Tänk om det skulle funka så i skolan, att när läraren ska rätta era prov så bara raderar han alla era felaktiga svar, och ni får aldrig veta vad som var rätt eller fel, och alla får ”alla rätt” oavsett om ni hade 2 rätt eller 20 rätt av 20 frågor.

Ni lär inte er något, de andra eleverna lär sig inte något.
De som kommenterar offentligt för att de tror att de vill rätta mig eller andra, när de har fel, de lär sig inte något tror jag även om de får veta vad som är rätt och fel.
Ingen annan kan läsa kommentarerna och lära sig i heller, ifall de tänker samma sak.

Så gott folk, speciellt ni som är så snabba med att kommentera saker offentligt för att ni vill rätta andra, lär er att be om ursäkt, lär er inse när ni hade fel, och skäms inte över det.

Det är dagens Vett & Etikett lektion.

The Full Story – Mercedes-Benz SLR McLaren

SLR McLaren – The Greatest AMG-Powered Mercedes?

 

Dagens Bil : Mercedes McLaren SLR

** Jag kollade det gamla inlägget nu som tyvärr också är fult pga döda bilder.
Det var kul att så många kommenterade bloggen förr, även om det mest var anonyma haters som sen raderade sina kommentarer.

** Ångrar jag nu i efterhand att yjag inte köpt en SLR?!
Njaee..
Ja de kostar 4-10 gånger mer idag, men under dessa år så hade det kostar mig de pengarna att äga bilen..
Och med tanke på alla respektlösa idioter i Malmö som allt från lutar sig till ställer sig på främmande bilar, så hade det varit en väldigt dyr och besvärlig bil att äga tyvärr.
Och Mercedes-Benz i Malmö, oh my!
Bara de gör att jag aldrig vill äga en nyare Mercedes tyvärr.