Dagens Notiser

Ja jag gnäller kanske ofta på att folk inte bryr sig, men det är också rätt drygt att alla tror att ALLT jag skriver numera är ”Tyck synd om mig” inlägg.

Åter igen, tack för alla komplimanger, men jag vill ändå bara förklara mig.

Ni har säkert precis som jag sett tusentals gånger i filmer och serier att man lär barn (och andra) att alltid se bra ut, alltid ha rena underkläder på sig, alltid vara snyggt klädda, just ifall de råkar hamna på akuten eller bli dödade.
Därför sover många fullt påklädda osv osv ifall de måste springa ut mitt i natten bla bla bla, jag vet att ni har sett/hört det NÅGON gång i någon film eller serie.

Så ja, min poäng här i texten är att precis innan olyckan så såg jag till att vara snygg, så när jag åkte in på sjukhuset så var jag iallafall snygg 😉

Visst, jag är absolut inte nöjd med mitt utseende idag och ja jag tror inte att jag kommer bli snygg i framtiden med hår (oh vad jag ogillar att behöva ha frisyr), men jag känner absolut inte mig ful =)
Ja främmande människor har blivit skrämda och folk som inte har sett mig på länge har gråtit, skrattat, fått en shock bla bla bla.
Men jag känner mig absolut inte ful för det =)

Så absolut inget fel med komplimanger, verkligen inte, det får vi män för sällan, men jag vill VERKLIGEN inte att folk tror att jag vill att alla ska tycka synd om mig.

Jag kan t.o.m erkänna att jag är så fåfäng så att när jag såg bilderna för första gången där de hade rakat av mig halva skägget för att tejpa fast slangen i halsen på mig så var min tanke första tanke direkt ”men då måste jag ju ha haft skäggstrån liggandes överallt på mig!” eftersom jag förstod att de rakade mig där i sjuksängen.


Och visst var det så, så det är vad jag ser när jag ser de väldigt få bilderna som finns från första dagen.

Jag som HATAR sånt! Därför åker jag alltid hem och duschar direkt efter jag har varit hos barberaren.
Men men i detta sammanhanget så gnäller jag inte över det, de rakade av skägget på en väldigt skadad person i en sjuksäng för att de behövde tejpa en slang i ansiktet.

 

Så ja, så ytlig är jag, och så viktigt för mig är det att alltid se snygg eller iallafall vårdad ut, oavsett veckodag, oavsett psykiskt mående och oavsett om man ligger på akuten, sjukhus i flera månader eller nyss död.

Och som jag förklarade till tjejen med onödigt dåligt självförtroende (utseendemässigt iallafall) häromdagen så är mitt råd till många, att ju sämre du mår psykiskt, ju mer energi ska du lägga ner på att se bra ut, det är gång på gång bevisat att om du ser bra ut, känner dig snygg, så mår du lite bättre psykiskt, har en annan energi osv osv osv, bara gott kommer ur det.

Sen såklart så har jag säkert ett par typiska exempel där man ”bara” slängt på sig något enkelt, gått till ICA i omatchande mjukiskläder och då givetvis stöter på sitt ex eller en snygg tjej.
Jag minns en gång då jag skulle bara åka och hämta ett paket i en godisbutik här jag bor, var väl typ januari då med, hade bara slängt på mig en massa kläder för att inte frysa, brydde mig inte alls om hur jag såg ut, och då träffar jag både en snygg tjej och en vän och hela hans familj som hade en massa frågor om den snygga kostymen jag hade haft på mig nyligen…

Så ja, det är viktigt att se proper ut, alla är inte snygga, alla kan inte bli snygga i heller, man ska absolut se mer äkta ut än fejk, och alla dessa råd är ännu viktigare för killar än för tjejer.
Så se proper ut, varje dag.

Sen så kan det absolut bli en överdrift där med såklart.
Jag är nog den enda som går till sjukgymnasten med nya skor och matchande tröja varje dag.

Men ja, eftersom jag nu försöker vara överdrivet positiv och tacksam så är jag nöjd, tacksam och stolt över att jag iallafall var snygg när jag åkte in på akuten =)
Och både vänner och familj säger att jag var väldigt flirtig mot minst en sjuksköterska (tror jag) så ja jag kände inte mig ful där i sjuksängen i heller 😉

(Självklart är jag medvetet om att jag inte var snygg med tanke på hur trasiga mina kläder var och jag är trasig överallt, men skägget såg bra ut någon sekund iallafall 😉 )

** Nu som först inser jag varför folk ger mig cred för att jag ”vågar” visa bilder från sjukhuset och göra videos nu…
Nu som först så inser jag att folk har tyckt att jag BORDE tycka att jag är för ful för att visa upp mig haha.
Så ja det tog mig några månader innan jag förstod den poängen, men nej så tycker jag absolut inte.

** Sen så ville jag visa er ännu en konstig fråga/reaktion som jag fick på sjukhuset via Instagram, men den personen som skrev det måste ha blockat mig sen.
Vilket som så frågade han om mitt skägg var grått för att jag varit i koma (eller förlamad eller vad han nu trodde) och om det skulle bli bra igen.
Jag bara skrattade åt honom och sa att jag har färgat mitt skägg sedan 2017 och det är absolut inget jag döljer, jag har ju till och med videos om det =)

Nu är det inte sättet jag FÄRGAR skägget på, så jag borde kanske göra en video om det med.
Den pennan är bara för att förtydliga linjerna.

Mitt hår började bli grått redan i högstadiet, så det har jag aldrig brytt mig om, och nej jag kommer inte att färga det i framtiden.
Skägget blev grått efter jag blev skuren i ansiktet 2015,

så när jag rakade av skägget för att läkaren skulle ”besiktiga” ärret 2 år senare så efter det så växte det bara grått ur ärret, konstigt nog inte innan, om jag minns rätt.

Den bilden är ändå tagen 9 månader efter det hände.

Så inga konstigheter alls där med skägget förrän jag rakade av det inför besiktningen av ärret.

EDIT
Jag har allt för dåligt med bilder, men denna bilden är tagen 3 månader efter jag blev skuren, och där ser man att det inte alls växte skägg från ärret.

Men det syntes ju inte ALLS när skägget var längre.

EDIT 2
AH JUST DET!! Håret växte ju inåt då! Nu minns jag!
Så när jag fick rätt på det så skägget växte åt rätt håll igen så var det bara grått!

Dålig bild men enda jag har

Och visst det såg lite coolt ut, lite sådär Batman-villain med bara en del av skägget helt grått pga ett stort ärr, så jag gick med det ett tag.
Speciellt när det var längre så såg det coolt ut för att då blev det ju tydligt att bara en bit var grå, men det såg fejk ut tyckte jag och lite sådär ”Jay Leno” ut med en färgad grå fläck.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Men sen när jag såg på varje bild och video att det såg ut som om jag hade en tom fläck mitt i skägget, ja då började jag färga det, och det kommer jag att fortsätta med.
Och det är verkligen inget jag skäms över eller ser som omanligt, verkligen inte, det får mitt fylliga skägg att se snyggare ut bara =)
Ja det är ”fake”, men jag är iallafall öppen med det =)

** Ett sidorspår som vanligt. 
För några år sedan så var jag med ett par vänner ute i stan en sen kväll, där en tjej som MYCKET TYDLIGT tyckte att hon var jättesnygg blev JÄTTEARG när vi efter säkert minst en timmes snack frågade varför hon förnekar att hon har gjort en enda operation, när hon TYDLIGT hade opererat allt man kan utseendemässigt OCH hade en tydligt nyopererad näsa med plåster fortfarande på insidan! 
Sånt är bara patetiskt pinsamt. 
Ja alla har inte bra gener, ja alla kan inte träna sig till att bli snygga eller ens operera sig till att vara snygga, men gör det bästa av det du har och var ärlig med det =) 

MEN! Nu är det SJÄLVKLART att jag är grå pga min ålder och stress osv osv osv för allt som har hänt, till och med min barberare blev shockad över hur grå jag hade blivit på så kort tid men det var HAN som sa att det är självklart pga allt som har hänt, jag har själv inte ens tänkt på det för att jag har verkligen inte brytt mig om det.

Nu har jag ingen selfie alls från sjukhuset (tror jag) men ni ser ju på mina videos innan jag skrev ut mig själv hur gråhårig jag är.

Så nej jag skäms inte över att visa upp mig, även om jag är i oönskat och onödigt dåligt skick som jag själv inte är orsaken till.

Och att tycka att det är JÄTTEKONSTIGT att en 40 årig man är gråhårig oavsett anledning, kommigen…

 

** Sen är jag faktiskt förvånad över att det är så många av mina närmsta som NU i efterhand som först inser att jag var muskulös förr.
De har verkligen inte inte alls kunnat förstå hur jag har tappat 30+ kg.

Och då kan jag till och med lägga till och säga att det lilla fett jag hade innan (lovehandles) är kvar, så jag har inte bränt en enda kalori utan enbart tappat 30 kg muskler.

Därför delade jag dessa två bilder på Instagram story 😉

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)


**Så för att komma till en poäng med ett onödigt långt inlägg.
Tack för era komplimanger, men tro mig, jag lägger INTE ut saker för att jag ska få komplimanger och sen svara alla ”men durååå?!?!” så som tjejer gör.

Jag lägger ut saker främst för min egna skull för att jag tycker om att kunna skrolla tillbaka och se gamla bilder och jag tycker varje år att jag borde lagt upp mycket mer så att man i framtiden (eller som nu) kan minnas bättre.

Och jag är glad att Instagram automatiskt sparar det man lägger ut som stories, för det är ju ändå den sista bilden på mig innan olyckan.

 

** Och en sista sak för att inte bara vara överdrivet positiv.
99% av de som ger komplimanger nu gjorde det aldrig förr, så ja det är mycket tydligt att de vill vara snälla nu för att jag är i dåligt skick nu 😉

(Visited 39 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x