Testat : BILTEMA Helkapell

Jag behöver er hjälp här för att veta hur pass besviken och irriterad jag ska vara.

I brist på garage till alla bilarna så får tyvärr ett par av dem stå utomhus.

Och nu bara för att jag skiftade plats mellan dem för att sätta #SilverArrowR129 på laddning, just in case eftersom jag nu inte kommer kunna köra bil på ett par månader och det är den bilen som ska stå utomhus, så har #JDMCorvette fått stå utomhus i två dygn.

Den står utomhus annars också för det mesta så det gör ju inget, men jag har inte använt den bilen sedan jag hämtade hem den från SONAX Syd nypolerad och ny-lackförseglad,

så jag tycker ju att det vore onödigt synd att den skulle stå och bli smutsig utan att jag ens har fått njuta av att köra runt i den skinande och ren.

Så sedan dess så har bilen stått inomhus under ett vanligt överdrag/överkast/skydd

Nu när den skulle stå utomhus i ett par dygn så i rekommendation av någon (minns inte vem) så köpte jag ett ”Utomhus-Överdrag” till den på Biltema.

Jag ogillade först plast-fästena som slog emot lacken när jag la på överkastet, men ja det ska väl inte ha gjort någon skada, jag gillade det inte oavsett.

Det som var meningen med dessa plast-spännen är för att där sitter remmar fram och bak som man spänner under bilen, plus då ”gummi resår” runt hela öppningen.
Jag köpte rätt storlek för min bil men tyckte ändå att det var snäppet för kort för min Corvette C4, men lagom i bredd.
Men ja dessa universal överdrag är ju gjort för vanliga bilar..

Men det hamnade på plats, spändes fast, och jag kände mig nöjd

Idag kommer jag ut till bilen och ser att överdraget inte ligger över fronten, trots att det var rejält fastspänt.

Min första tanke är att det som vanligt är någon nyfiken granne som inte förstår att man inte ska röra andras bilar.

Jag ser fläckar på fronten och undrar om det är flottiga handavtryck eller vad det är.
Men jag drar över överdraget igen, ser till så att det verkligen är spänt i remmarna.
Funderar på om det KANSKE kan vara så att det har blåst av.. Och om jag kan spänna fast det på annat sätt.

Men jag kör till stan och äter, tänker att jag ska ända flytta runt på bilarna i morgon igen.

Kommer tillbaka till bilen efter bara 1 timme cirka och det har lossnat från fronten igen, så jag förstår ju att det är vinden som har gjort det.

Och då undrar jag om de märken jag såg innan kanske var skapade för att överdraget har legat ovanpå och piskat bilen av vinden.

Jag lyfter upp överdraget och ser detta!

WTF är detta!?

Visst, vi hade några timmar med snö igår och då samlades snön just där på huven..

Så är det fukt bara kanske? som då inte har kunnat andas ut genom detta utomhus överdrag med denna beskrivning

Fyralagers kapell som är vattentät och UV-skyddande med andasfunktion. Av Non-woven och PE. Skyddar bilen från solljus, smuts, fukt, frost och snö. Förblir mjuk och smidig även på vintern. Försedd med resårband i fram- och bakkant samt elastisk rem med spänne. 

Vid långtidsförvaring ska man beakta att materialet i kapellet påverkas och förändras av att utsättas för direkt solljus, regn och vind. Smuts och vatten kan komma in underifrån.

 

https://www.biltema.se/bil—mc/biltillbehor/bilkapell/helkapell-535-x-178-x-120-cm-2000047247

 

Så jag kollar resten av bilen, så vitt jag vet så har inte hela bilen varit täckt av snö

Det ser riktigt illa ut..

Och det är precis likadant överallt där överdraget har legat mot bilen, så på både lack och glas.

Jag tog en ren microfibertrasa och torkade lite, bilen är ju ren ändå, men nej det hjälpte inte alls, så nej det är inte bara fukt som har fastnat mellan lack och överdrag.

Det ser hemskt ut!!

Ja det går väl säkert att tvätta bort, om inte annat så går det väl att polera bort.

Men nu är frågan vad det är och varför!?

Är det något medel på överdraget? Skulle jag behöva tvätta överdraget innan jag använde det trots att det inte stod något om det?

Nu tänker jag låta bilen stå utomhus utan det överdraget, så ja nu kommer bilen att bli smutsig ändå.

Men jag vill ju ha bilen skyddad.
Jag kommer antagligen inte ens kunna gå ut till bilen på två månader så allt som hamnar på bilen under denna tiden kommer jag inte kunna ta bort..

Är det den nypolerade och skyddade lacken som blir såhär konstig av kyla och fukt, och att något ligger på?

Detta stör mig mycket och detta är verkligen inte något jag vill behöva tänka på och oroa mig över nu denna tid som jag inte kommer kunna gå.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ate

Lacken har möjligtvis oxiderat, har man riktigt otur så kan det vara så att klarlacken släpper. Kanske inte i detta fallet. Antagligen fukt som har stannat och inte har kunnat ta sig ut någonstans. Väldigt påfrestande för viss lack. Bättre att låta den stå utan kapell eller på ett torrt ställe. Kan vara så att det är vattenfläckar. Troligtvis behövs ny polering, vill också minnas att det finns medel mot vattenfläckar, kan vara värt att pröva.

Ate

Nej har man ett kapell så skall den helst stå inomhus, kan man, så skippa det helt. Skall dock tilläggas att det finns säkerligen ”bättre” än biltemas, som är gjort av bättre matrial om jag får gissa.Men som sagt det första jag hade testat är medel mot ”waterspots” eftersom vad jag läst så är bilen ren men kanske blivit smutsig nu om det stått ute utan kapell i vind och regn. En tvätt isåfall och se hur det blir annars bör du kunna hitta medel på mekonomen OKQ8 mfl. Annars får det nog bli en ny polering gissar jag på..
Ja förstår det, hittar man någon som man vet man litar på och kan skapa ett band med så är det guldvärt. Sen skall man försöka hitta en annan människa som man ska känna samma tillförlitlighet för, det är inte lätt i nuförtiden när dom flesta bara tänker på pengar istället för att lägga ner kärlek till jobbet och kunden. speciellt om det handlar om som du säger 20år, det är en lååång tid.

Last edited 22 days ago by Ate
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x