Instagram Meta Verified – Betala för….?

Ja det var ju absolut väntat att man skulle kunna köpa sig till denna ”Kändis verifiering”.

Som ni kanske vet så var det till en början bara ”kändisar” som hade den blåa bågen på sitt konto för att visa att det verkligen var deras officiella konto, när det fanns 200 fake-konton.
Och sen så har det ändrats lite genom åren, det har blivit lättare och lättare, och mindre intressant(?)

Jag har inte brytt mig om att ansöka om det för att då måste jag ange mitt efternamn till Facebook och Instagram, vilket jag egentligen inte har något emot, men jag fick projektera väldans för några år sedan för att enbart ha mitt förnamn på Facebook, och försöker hela tiden att enbart visa SirPierre.se Facebook och Instagram offentligt, så jag vill inte att folk åter igen ska tro att det är mitt personliga konto som de ska följa… Och ändå så har jag fler följare på mitt privata konto än på mitt SirPierre.se konto..

Men men vilket som, det är många kändisar som har klagat genom åren att de inte har blivit godkända, och när Twitter för ett tag sedan ändrade så man kunde köpa den där ”Jag är officiellt godkänd” taggen så visste vi att det var bara en tidsfråga innan det skulle komma till Instagram också.

För några månader sedan så fick jag erbjudandet till min privata Facebook-sida, och då kostade det 160 kr i månaden… för att få bättre support…

Jag tackade nej till detta och började klaga angående irriterande buggar istället, för att se om de nu då helt slutar svara de som inte betalar, och ja ungefär 15-20 mail till supporten om att jag inte kan tagga mig själv på bilder som andra har lagt upp på mig så insåg jag att så var det, de har inte svarat på ett enda mail, på flera månader, sedan efter Påskas cirka, för det var efter Elmia som jag märkte detta problem med taggning.

Så där så ändrade jag mitt Facebook-konto till ännu mer privat igen.

Och nu till poängen då.
De senaste dagarna bara så jag vi sett fler och fler icke kändisar med denna blåa ”Check”, så jag blev nyfiken, är de nu gratis? Har de sänkt priset.

Nope, tvärtom, nu var det 190 kr i månaden istället, eller om det var 199, minns inte..
Så det är vad du betalar, varje månad… för vad?

För att få det blåa märket som antyder att du är en kändis?
För att få support på dina klagomål om hur Instagram och Facebook bara blir sämre och sämre?

Ja more or less, och för att nå ut till fler… sägs det…
Och jag dumt nog är sugen på att betala de där 200 kronorna för en månad för att se om de tänker svara på mina support mail nu då!?

Och ja, trots att man nu enkelt kan köpa sig till detta så får jag fortfarande spammail där folk vill ”hjälpa mig” få denna blåa ”OK” logga, för ungefär 1000 usd..

 

Så, med tanke på mina många tester inom Instagram så blir jag lite nyfiken..
För min tanke är som såhär, om du nu ska betala för att synas för fler och få svar ifrån supporten på dina klagomål, då tolkar jag det mer som om att jag kommer nå ut till färre om jag inte betalar…

Hmm.. Blir lite sugen på att testa..
Och undrar ifall de har höjt priset eller om det var billigare via Facebook än via Instagram? Oavsett så skulle det gälla både och när jag skulle ansöka om det via Facebook, där de ville koppla min Instagram med min privata Facebooksida som inte alls har med min Instagram att göra.

Alla bilder jag lägger upp på Instagram delas automatiskt på Facebook SirPierre.se, men under ett bra tag så de få bilder jag laddade upp på mitt privata Pierre Facebook-konto, då kom de bilderna automatiskt på Instagram, vilket var fel!
Men det problemet har löst sig nu iallafall.

Här är mina tidigare inlägg om Instagram Algorithm och om hur Instagram fungerar, både officiellt och egentligen.

Samlade inlägg om Instagram Algorithm / Social Marknadsföring

 

How To Get Verified On Instagram For $12 | Exposing Meta Verified

** Hmm.. Ja jag har ju faktiskt samma profilbild på min privata Facebook och Instagram nu, och inte ”loggan” som jag har på SirPierre.se och hade på Facebook innan.
Men mitt namn på både privata Facebook och SirPierre.se Instagram, det vill jag inte ha, även om ”alla” redan kan mitt efternamn, men nej, trots det och trots att ”alla” kan mitt telefonnummer som jag har haft i 25 år så vill jag ändå inte ha det offentligt, speciellt med tanke på alla spam-mail jag får, och med tanke på hur dåligt WhatsApp blev efter jag synkade det med Instagram.. trots att jag har ett Business WhatsApp konto där jag också heter SirPierre.se och inte vill ha mitt nummer synligt.

** Mitt Instagramkonto skiftar jag mellan Privat och Företagskonto lite då och då för att testa mig fram, det tråkiga är bara att all statistik är då bara från senast jag ändrade det till företagskonto, det stör mig mycket, jag vill ju ha statistik från första dagen jag skaffade detta kontot, som skaffades pga ett svartsjukt ex och som från början hette Pierre_Sneakers, men det bara gjorde alla förvirrade =)

Is Meta Verification a scam?

Is META Verified Worth It? I Paid to Find Out And Didn’t Expect This!

How to Get Verified on Instagram – 2023 Update

Crazy! Instagram Makes You Pay To Get Verified AND Get More Reach

How To Get Verified on Instagram in 2023 (Get META Verified)

** Okej, så detta är ENDA sättet att VARA (inte bli) verifierad på nu? Oavsett hur känd man är, och när man slutar betala så försvinner det blåa märket.

Så ja, kortfattat, 99% av alla fakekonton som spammar oss hela tiden kommer att ha denna logga, och denna logga är inte värd ett dugg, absolut inte 200 kr i månaden iallafall!

Och där blev det officiellt bara pinsamt att ha den loggan..

Paying Monthly for Instagram?

(Visited 79 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x