Corvette C4 Bilbatteri Storlek

Ja för att inte ni andra ska gå igenom samma projekterande som jag själv håller på med just nu så tänkte jag ge er information om hur stort batteri som får plats i våra Corvette C4.

Det kan hända att ett lite större batteri får plats också, men här är iallafall måtten på mitt gamla batteri.

Bredd = 22,5 cm
Höjd = 18 cm
Djup/längd = 17,5 cm

Det nya batteri som jag SKA montera har måtten

Längd : 23 cm
Bredd : 18 cm
Höjd : 18,6 cm

Ja jag ser nu att de kallar de olika sidorna för annat än mig, men ni förstår nog ändå.
Detta är iallafall mitt nya batteri till min 1996 Corvette C4

Tudor Technica 12v 58Ah

Ja man vill tycka att man ska få fram rätt storlek när man knappar in sitt regnr på en webshop som säljer bilbatteri, men ja misstag kan ske, det första batteriet som jag köpte från Batteribolaget passade inte, och kommer inte upp som förslag när jag knappar in mitt regnr

Och det andra batteriet som de själva gav som förslag dyker inte heller upp när jag knappar in mitt regnr för att få fram de batterier som passar min bil, men det är iallafall lika stort som mitt gamla, så då ska det ju passa.

Men ja färre Ah (Amperetimmar) än vad jag vill ha och färre än det gamla, men men, det ska passa iallafall och jag fick annars bra service av Batteribolaget, även om det blev fel först och jag fick köra till dem igen.

Jag är ju verkligen glad att jag köpte via Batteribolaget i Malmö (som jag har gjort i minst 20 år) istället för via en webshop som då ska skicka eventuellt fel batteri till mig, jag ska projektera med det, och sen skicka tillbaka det och vänta på ett nytt osv osv…
Så ja, jag föredrar absolut att köpa saker i butik.

Hur ni byter batteriet är här flera videos på som visar samma sak

 

How to Replace a Battery in a C4 Corvette

How To Remove / Replace Battery On A 1984-1996 Chevrolet Corvette C4

Den videon är absolut den bästa för att han håller det enkelt.

How To Remove A C4 Corvette Battery

C4 Corvette Battery Replacement. Location and Tips.

Corvette Battery Replacement C4 (1984-’96) Let’s Do This!

Corvette Battery Change 1984-1996

How to remove/install the battery on a C4 Corvette

(Visited 30 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x