Dagens Notiser

** Under mitt liv så har jag nog varit i flera olika storlekar och vikter, och i nästan hela mitt liv så har jag sagt till andra att oavsett din form och vikt så kommer folk att klaga ändå, så bry er inte om vad ANDRA tycker, bryr er om hur NI mår och hur ni tycker att ni ser ut själva.

Som nu mitt senaste år är ju verkligen ett bra exempel

Nu är jag snart tillbaka på samma vikt som innan olyckan, om man nu bara ska fokusera på vågen som de flesta gör, men innan olyckan så var det muskler och nu så har jag verkligen bara ätit mig till cirka 25 kg.

JAG tycker att det är bra oavsett om det är muskler eller inte (just nu iallafall) för att nu ser jag iallafall normal ut med kläder på.

Men sedan flera månader tillbaka så började folk med sina roliga kommentarer om att man börjar se tjock ut, rund ut osv osv.
Och varje person jag träffat som inte har träffat mig på ett tag eller sedan innan olyckan, ja det är deras allra första kommentar innan de säger hej eller frågar hur jag mår.

Och ja jag bryr mig fortfarande inte om vad andra tycker om mig.
Jag vill bara åter igen förklara hur folk fungerar.

Som nu t.e.x (jag minns inte samtalet riktigt) så blev det att jag drog upp tröjan för att glatt visa att mina revben ser typ normala ut numera.

Och ja det blev skratt och kommentarer om mina fettvalkar, bilring osv osv, så nu sedan dess så har jag varit lite mer uppmärksam på folks kommentarer bara för att, för att det förvånade ändå mig, och då är det ändå alltså bara folk som tycker att de är nära nog för att yttra sig öppet.

Så folks tankar från dem som inte vågar eller har möjlighet att yttra sig..

Så folk, tro mig när jag säger detta IGEN, oavsett hur ni ser ut, oavsett hur ni mår, så kommer det ALLTID att finnas folk som vill negativt kommentera ditt utseende och ”skämta” om ditt utseende.

Så gå bara efter ditt egna mående och tycke.

Det ”roliga” är att de senaste kommentarerna kom från en tjej som skryter om hur mycket pengar hon har lagt på skönhetsoperationer och som sa att hon kräver minst 100 000 kr att lägga på fler skönhetsoperationer om hon ska föda barn igen..

Så då visade jag henne denna bilden bara för att se om hon förstod hur fel hennes ”tjockis” kommentarer var

I början så tog jag bilder för att själv dokumentera min ”viktuppgång”, eller ”comeback” eller vad man ska kalla det, men det tröttnade jag snabbt på.

Dessa bilder är iallafall från när jag äntligen hade börjat gå upp i vikt igen, efter ha ätit spaghetti & köttfärssås varje dag i typ en månad =)

Så här enligt mig själv då så började kroppen se ”normal” ut och man såg inte lika lätt att jag saknas en del revben

Jag kunde äntligen bära upp jeans igen och kunde se rätt normal ut med kläder på mig.


(nej det är inte smuts i skägget utan något på linsen eller spegeln)

Men ja, allt är relativt, jag tycker ju självklart att jag ser hemsk ut där och är VÄLDIGT tacksam att jag inte ser ut så idag!

Trots dagliga kommentarer om ”runda kinder” och ”bilring” runt magen.

Men DÅ så var jag glad och tacksam för att jag började se normal ut, kunde bära kläder, bröstkorgen började se normal ut.

Och IDAG så tycker jag att jag såg hemsk ut där och är tacksam för hur jag ser ut IDAG.

Så ja, min favorit-fras, ”Allt är relativt”.
Och bry dig verkligen inte om andras kommentarer eller smak.

Och när folk kommer med dessa kommentarer till en människa som har varit med om en allvarlig olycka, kämpat för att inte dö, legat på sjukhus i ett halvår..

Jaja självklart så är det väldigt få som har koll på hur jag har mått och vad jag har gått igenom, men de har ALLA vetat om att jag har varit med om en olycka och rasat i vikt, och sett mig ett par gånger under tiden, antingen live eller via Instagram.

Och jag tänker ofta på den tiden då jag gymmade VARJE DAG och enligt mig verkligen var muskulös, då var det allt från roliga kommentarer till genuina frågor som ”Är det inte dags att börja träna?”, ”Sa du inte att du hade börjat träna?”, ”Tränar du verkligen när du är på gymmet eller går du bara dit för att ta bilder?”

Samma period då en fd god vän, barndomsvän, sa ”Jag trodde inte att du la upp såna spännbilder som alla andra”, för att jag då på den tiden la upp outfitbilder, så dumt nog så raderade jag alla bilder på mig då och slutade ta outfitbilder.

Vilket jag absolut verkligen ångrar idag.

Och nu tråkigt nog så är det bara mina ”hissvideos” där jag visar mina skor.

Ett annat råd som jag säger till folk är att ta bilder för sin egna skull, för sitt egna arkiv och dokumenterande.
Folk som ska kanske genomgå en operation.

T.e.x så förvånar det mig jättemycket när tjejer gravida för första gången inte ”dokumenterar” detta med bilder..
Vi har alla kameror på våra telefoner som vi har i handen flera timmar, jag tror absolut att man kommer ångra fler gånger att man INTE tog bilder än man kommer ångra att man tog bilder.

Som jag just nu, jag ångrar verkligen att jag slutade ta bilder under detta halvåret, och att jag inte har väldigt få bilder ifrån sjukhus-tiden.

Men men, poängen idag är att VERKLIGEN oavsett hur vi ser ut så kommer andra människor att klaga.

Så du kommer aldrig kunna göra alla nöjda, så därför ska du enbart fokusera på vad som får dig själv att må bra.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina Miechowicz

Mycket klokt inlägg Pierre. Folk klagar alltid och få förstår saker de själv inte har gått igenom och upplevt.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x