Dagens Notiser

** Under tiden som jag låg på sjukhus så insåg han som jag hyrde 3 garageplatser av att han hade inte ens plats för mina två bilar som stod där, så min bror och vän fick projektera med att flytta tillbaka bilarna till det garage som de stod i förr.
Under tiden jag ligger på sjukhuset fortfarande så går den gubben bort tyvärr, och hans son som då tar över vill ha det MYCKET mer betalat, jag betalade förr ”3 platser betalar för 2”, nu ville han ha det dubbla per plats och ha betalat för alla 3 platser… Så rätt många tusen extra i månaden…

Så fort jag kom ut från sjukhuset så flyttade jag två bilar till ett 3e garage, som finns där jag skulle hyra ett stort garage förr för att hyra ut platser själv, det som INGEN nappade på.

Vilket som, så nu har bilarna stått där i några månader, en väldigt besvärlig kärring, jag lämnade bilarna typ den 25 Februari, få skulle hon ha betalat för de 3 resterande dagarna för Februari..

Aja vilket som, nu när jag mycket senare än önskat skulle hämta hem en av bilarna så märker vi att båda bilarna är helt döda, kärringen hade dragit ut något ur kontakten bla bla bla något, som nu då gjorde att mina två laddare INTE fick ström!

Som tur är så hade jag min booster med mig, men detta är riktigt dåligt, moderna bilar och speciellt 90-tals bilar då de började bli moderna, ska verkligen inte vara strömlösa! Speciellt inte Corvette C4!

Så jag körde sakta en timme cirka, och sen försiktigt motorväg till Tisdagsträffen, gick en väldigt kort runda där pga min pollen, körde där ifrån snabbt igen, då startade bilen utan problem.
Bra bra.
Så jag körde en extra runda, åkte och åt osv, bilen startade varje gång utan problem.

Dagen efter när jag ska tvätta bilen så är batteriet helt dött igen!
Så jag börjar fundera en massa om jag kanske har råkat stänga dörren och lampan har varit igång eller vad!?

Aja, booster har jag med mig, jag startar den, kör en liten runda, men ja det räckte inte, så jag startar den med boostern nu varje gång den ska flyttas.

 

Jag pratar med brorsan om det och han säger att de har en starkare laddare på jobb, så jag kör dit den så den får stå där från kväll till morgon på laddning, men idag så ringer brorsan på morgonen och säger att batteriet är helt dött, det ville inte ta emot laddning alls.

Jahapp..

Så jag börjar kolla runt på batterier, dessa bilar kräver speciella batterier med polerna på framsidan istället för ovanpå, och ja de har ju såklart blivit dyrare som allt annat.

Jag kollar runt lite om jag kan projektera med att tvinga in ett vanligt batteri ifrån Biltema, men nej, jag orkar inte projektera och får inget svar på ifall det funkar eller inte och vad som krävs för att det ska funka.

Så det får bli ett nytt och dyrt batteri helt enkelt, bara att jag tycker att de är för klena.. för en bil som inte ska användas året om..

50Ah kostar 3 545 kr och 55Ah kostar 4 050 kr, och jag skulle helst vilja ha 75Ah… Men det har de inte hemma och de visste inte om det fanns ett Optima batteri med ”sidpol” som är på 75Ah..

Jaja.. en massa kompromissande nu för detta projekt som inte alls är mitt fel.

Så jag åker och köper det som finns hemma, åker till brorsan där bilen står på hans jobb, startar bilen med boostern igen, lånar verktyg, och börjar ge mig på att byta batteri, som inte heller är lätt på dessa bilar…

Men en stor fördel med dessa gamla bilar är att det finns youtubevideos om allt (nästan)

How to Replace a Battery in a C4 Corvette

How To Remove / Replace Battery On A 1984-1996 Chevrolet Corvette C4

Den videon är absolut den bästa för att han håller det enkelt.

How To Remove A C4 Corvette Battery

C4 Corvette Battery Replacement. Location and Tips.

Corvette Battery Replacement C4 (1984-’96) Let’s Do This!

Corvette Battery Change 1984-1996

How to remove/install the battery on a C4 Corvette

Så ja, inte så enkelt som på en vanlig bil.

Jag börjar med detta, med ett öga, som jag ser suddigt med och en trasig kropp.
Och när jag bara har sista skruven kvar så inser jag att jag kommer ju inte alls åt den skruven pga mina sidokjolar…

Så tillbaka med skruvarna och lämna tillbaka verktygen till brorsan, och så säger jag att han får hjälpa mig med det när han kan.
”Det är alltid sånt projekt med dina bilar, det är aldrig någonsin ”bara” med dina bilar”..

Jepp så må va..

Och brorsan har inte tid förrän tidigast Onsdag, så i 5 dagar så ska bilen stå stilla där utomhus, så ja ni kan räkna med regn i Malmö nu.

Allt detta projekt för att jag inte har ett eget garage!!!!
Som jag säger till alla andra, ha INTE en entusiastbil om ni inte har ett eget garage!

Nu är jag orolig att jag måste köpa nytt batteri till min SL också, IGEN!
Och de var DYRA redan förr… och det som sitter där idag har inte fått rulla många mil.

OCH! Sen så har däckfirman monterat för korta ventiler så jag kan inte fylla på luft i däcken!!
Sjukt onödiga och löjliga problem som blir väldigt irriterande för att folk gör fel!

Och ja som med allt annat så blev det ju DYRARE att vänta med att beställa de där ”lampskydden” som någon stal från mig för ett bra tag sedan, jag väntade på att jag skulle hitta de billigare eller dela frakt med någon, och nu är allt dyrare, såklart.

Men jag måste ha dem igen

Och jag råder er verkligen IGEN att ha en batteribooster!

Unboxing : Noco Genius Boost XL GB50 – 1500a Jump Starter Booster

UPDATE!

Brorsan ringde och var irriterad, han gav sig på bilen utan mig, fick plocka ner sidokjolen osv för att få ut det gamla batteriet, och sen när han ska montera det nya så får det inte plats…

Så jag fick åka och hämta det, köra till Batteribolaget och byta det, och sen åka och lämna det till verkstaden där bilen står..

Så ännu mer projekterande för att kärringen där jag hyr dyra garageplatser hade ”glapp” i sin kontakt!

Så ja, mycket troligt så kommer det bli samma projekt med nästa Corvette och ÄNNU dyrare med min SL!!

(Visited 29 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] för att inte ni andra ska gå igenom samma projekterande som jag själv håller på med just nu så tänkte jag ge er information om hur stort batteri som får plats i våra […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x