Dagens Notiser : Vilken 98 Oktan Bensin är bäst? + Samlade inlägg om bensin

Okej, nu har jag märkt av det för många gånger och för tydligt för att det bara ska vara en inbillning.

Preem 98 Oktan är mer ”kraftfull” än Cirkle K milesPLUS 98.

Jag tankar alltid milesPLUS 98, främst för att det är den närmsta macken från mitt hem som har 98 Oktan.

Men de gånger som jag har varit tvungen att tanka hos Preem istället i brist på Cirkle K, så märker jag att bilen går bättre.
Oavsett vilken bil det är, så svarar den snabbare på gasen, varvar lite lättare, låter absolut mer, och det är mer ”Pop and bangs” i avgassystemet också.

Och ja jag tycker att bilen blir starkare, har lite mer effekt.

Jag skulle jättegärna vilja se ett nytt och aktuellt test ifrån någon seriös motortidning där de jämför V-Power, milesPLUS 98 och Preems 98, men det var väldigt längesen jag såg ett sådant test, och det är helt enkelt för att ingen bryr sig om 98 oktan längre.
Jag vet ingen av mina bilvänner som tankar 98 Oktan.

Ja, det är dyrt, det är cirka 1 kr dyrare per liter jämfört med 95 Oktan, om inte mer, men eftersom bensinen ändå är så dyr, och de flesta av mina bilar dricker så mycket bensin ändå, så äh, varför inte? Bensinen kommer inte att bli billigare, bara dyrare, så det är bara till att passa på att tanka så bra bensin som möjligt.

** Jag har nog ett par flaskor Oktan Booster hemma, jag ska testa dem i min lilla #RocketBunny86, det känns som slöseri när bilen ändå bara har så lite effekt, men jag tänker som så att det är där jag borde märka av det bäst.

 

** Det är väldigt få bensinmackar i Malmö som har 98 Oktan.

 

** Är det någon som är insatt i detta? Som jobbar med bensin? Som kan länka till ett aktuellt test?

 

** Jag har fortfarande aldrig ens testat minsta lilla Etanol i någon av mina egna bilar, och vad jag kan minnas så har jag bara kört en hårdtrimmad bil som har drivits av Etanol.

 

 

Stor oktan-test: Kan bedre benzin betale sig?

 

Det testet var rätt bra, även om vi tyvärr inte har 100 Oktan i Sverige.

 

https://www.boosted.dk/den-store-benzintest-v-power-eller-ok-100/

Enligt det testet så är ju vår svenska 98 Oktan väldigt bra!
Men det står inte vilken 98 Oktan va?

 

 

 

 

 

 

 

….

 

 

Och nu några av mina tidigare inlägg som berör ämnet om Bensin.

 

Statoil milesPLUS® 98

Dagens Notiser : Bensinpriserna

 

 

Statoil milesPLUS® 98

 

Dagens App : Tankomat Pro

IS THERE SUCH A THING AS BETTER GAS – How it Works | SCIENCE GARAGE

 

Dagens Notiser

Dagens Notiser : RISLONE

 

När ska det vara nog?!!

Påbörjat Test : RISLONE FUEL INJECTION CLEANER

 

 

Is Higher Octane Fuel Better? Better MPGs? More HP? Let’s find out!

 

UPDATE 2023

När Circle K gick ut med att de hade donerat en massa pengar till sånt som höjer våra bensinpriser (jag minns inte riktigt hur det låg till) så gick jag över till Shell V-Power istället, igen efter flera års uppehöll, och det passade ju mig bra eftersom Shell macken ligger nära mitt hem.

Men efter 3-5 tanker så började motorlampan lysa, felkoden sa att ena cylindern gick snålt, och motorn gick rätt dåligt..
Så under tiden som min mekaniker var på semester så tänkte jag att jag testar att gå över till Circle K 98 MilesPLUS igen, bara för att utesluta om det har med bensinen att göra.

Nu har jag kört 3+ fulla tanker med 98 MilesPLUS, och motorlampan har inte tänts en enda gång.. och jag tycker att motorn går piggare, svarar lättare och snabbare.

Så ja, jag håller mig till Circle K 98 MilesPLUS och om det någon gång är brist på en sådan station så blir det Preem 98 Oktan, INTE Shell V-Power igen!

 

 

What Fuel Should You Use In Your Car? Fuel Octane Rating Explained

92 vs 95 vs 98 octane POWER TEST

Cheap vs EXPENSIVE Gas: What’s the Difference

Do performance fuels really work? | Fifth Gear Classic

(Visited 6 767 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Torgny Ljungberg

Den här killen påstår att svensk 98 oktanig bensin inte håller måttet . Så i denna video tankar dom 10procent E85 i en V10a för att höja oktan halten . Och resultatet tydligen att bilen går bättre https://youtu.be/GdWWT6eDJOE

Anders Ljungberg

Lättaste sättet att hitta 98 oktanet bensin i Malmö är väl kanske att använda
Bensinpriser. Nu https://bensinpriser.nu/stationer/98/skane-lan/malmo.

Sedan var det något test USA som visade var faktiskt en del bilar förbrukade mindre soppa med högre oktan bland annat Ford F 150 och Ford mustang

Och angående oktan booster så borde väl effekten vi större på en bil som är motor optimerad / Chip trimmad
Eller en bil som faktiskt ändra träningsinställningen baserad på oktan halt . Det är tydligen 104 oktan i E85 Så vi kanske är det billigaste sättet att höja oktanhalten alltså 98 oktan plus exempel 10 % E 85 tex 30 l bensin 3 l är 85

Även om denna också verkar vara intressant

https://oljedroppen.se/produkt-tagg/oktanhojare/

Sedan så såga denna på Amazon som inte säljs längre

https://www.amazon.se/000-metyletylketon-2-butanon-l%C3%B6sningsmedel-vinylhartser/dp/B01N8ZY02A/ref=mp_s_a_1_2?adgrpid=119579042319&hvadid=602910344580&hvdev=m&hvlocphy=1012273&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=3015046522888222842&hvtargid=kwd-41091431&hydadcr=28643_2390741&keywords=methyl+ethyl+ketone&qid=1688544548&sr=8-2

Det är väl i princip MTBE

Bensinbolagen använder väl detta eller har använt Ja det var väll till en 7 % i 98 oktanig bensin

[…] Dagens Notiser : Vilken 98 Oktan Bensin är bäst? […]

[…] Dagens Notiser : Vilken 98 Oktan Bensin är bäst? + Samlade inlägg om bensin […]

[…] Dagens Notiser : Vilken 98 Oktan Bensin är bäst? + Samlade inlägg om bensin […]

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x