Dagens Notiser

** Så lite kortfattat om min förmiddag.

Jag kom hem sent igår, väldans trött, och larmet gick 07:00 i morse för att jag skulle lämna min Toyota GT86 på Bilia Toyota Verkstaden mellan 07-09.
Jag frågade om en bokad tid när jag ringde om detta för en vecka sedan men nej det gick inte, bilen skulle lämnas på morgonen och sen skickar de ett SMS när bilen är klar, istället för att jag skulle få en bokad tid och vänta på plats medans bilen gås igenom, men nej det gick ju inte, lånebil kostade 250 kr så mamma fick köra med i morse så jag fick skjuts hem.

Vilket som, hela grejen om varför bilen är hos Toyota är för att de gjorde ett servicejobb för ett par år sedan, när det var dags för service året därpå så såg vi att bilen läckte olja efter det jobbet de hade gjort (vanligt fel), nu när det är dags för service igen (pga tiden som har gått) så ser vi igen att den läcker olja, och troligtvis mer än förra gången.

Så jag ringer till Toyota om detta, deras första respons är ”ja men det var ju längesen du var här”, men ja, om du inte har en lift hemma eller insatt i bilar (som 99,99% av folket i världen) så ser du ju inte detta själv, när jag sen då nämner igen att detta är ju ett vanligt fel efter det garantijobbet bla bla bla så säger han att jag ska lämna bilen efter helgen, dvs idag Tisdag.

När jag lämnar bilen så frågar de om jag sköter mina servisar för att det var ju längesen bilen var hos dem, och ja det gör jag.

Bilen lämnas till Bilia Malmö cirka kl 08:00.

Så nu till det roliga, jag får notiser i min telefon hela tiden numera så fort något händer kring min bil tack vare mina BlackVue kameror.

Så någon timme senare ser jag att bilen körs in på verkstaden, de öppnar huven och lyser ner i motorrummet.

Kort därefter så får jag ett SMS om att bilen är redo att hämtas… Huh? Redan?
Så jag laddar ner BlackVue programmet till datorn för att kolla hela historiken.

Mekanikern la alltså någon minut på att lysa ner i motorrummet, det var allt.
De har inte lyft bilen på liften ens..

Så att jag får ett SMS redan betyder ju enbart att de vill säga att de inte hittar något fel och det är helt enkelt för att de inte har undersökt bilen.

Jag har under 37 minuter ringt till Bilia Toyota Malmö 6 gånger, där jag vid ena tillfället väntade/ringde i över 7 minuter i hopp om att de skulle svara, men inte det.
Jag ringde sen till Bilias huvudnummer för att bli kopplad till Malmö, inget svar där i heller.
Jag skrev till dem på Facebook för att fråga om deras telefoner ligger nere, inget svar där i heller…

Jag hoppas ju på att de svarar i telefon så att jag via telefon kan förklara för dem att de har inte undersökt bilen korrekt.
Så jag slipper be om skjuts dit för att säga det på plats och sen köra hem igen.

Så ja, av ännu en anledning så rekommenderar jag er verkligen att ha kameror i era bilar (och hem)

Unboxing : BlackVue DR900X-2CH Plus 4K UHD Dashcam + alla tillbehör

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Vilka jävla idioter

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x