Toyota Supra MKIII – The Supra No One Talks About

** Innan jag börjar kolla på klippet så ska jag försöka vara lite positiv om modellen.
För att jag VILL tycka om Toyota Supra MK3.

Min första upplevelse av bilen började då bilarna såldes som nya av Toyota (VÄLDIGT FÅ!), jag gick i.. Hmm.. Jag körde bil iallafall, och jag vill minnas att det var sista årsmodellen, så ja 1993 kan nog stämma bra, det var det året vi flyttade hit, så 93 kanske 94 då.
Och ingen visste vad detta var för bil (precis som med Supra MKIV), jag själv var inte alls särskilt imponerad av bilen, pappa hade ju Corvette och annat kul på den tiden.
Men detta var nog den första bil som jag körde riktigt snabbt i, jag minns än idag att resan från kusinerna i Kävlinge till McDonalds Drive in tog 9 minuter, en sträcka som idag enligt Google Maps tar 26 minuter, och på den tiden räknade man nog absolut med en halvtimme.

Bilen hade sköna stolar som hade en massa inställningar (som MKIV), jag hade ett riktigt grymt bra blandband med bra låtar i stereon (kasettspelare).
Jag körde med den bilen rätt mycket och tyckte absolut om den, mycket mer än väntat.
Det var ju den bilen som gjorde att jag sen köpte den TOTALT okända efterträdaren Supra MKIV.

Så flera år senare när min då bäste vän fick körkort före mig så hade han hört mig tala så gott om denna Supran i flera år så han bestämmer sig för att han ska köpa en sån.
Vi åker och provkör en, Automatare… och det var inte ALLS som den bil pappa hade 6-8 år innan..
Även min vän som ”bara” hade mitt goda råd att gå efter blev jättebesviken…

Så ja, en gammal automatare och sliten bil jämfört med en ny och manuell.. det ska inte jämföras.
Men det dödade iallafall nästan helt min kärlek för bilen, det var ändå MKIII som jag startade med i TV-Spelen (den bilen var bland de billigaste).

Jag köpte Supra MKIV, tänkte att det vore kul att ha en MKIII också bara för att, men 3an glömdes bort mer och mer med tiden.
MKIV såldes PRECIS innan The Fast & the Furious hade premiär, den filmen hade premiär på sommaren och jag tror att jag sålde min Supra sent på hösten året innan.
Och sen var ju Supra hypen direkt ENORM!

Åren går och jag har flera bilar samtidigt alltid, och tänker helt enkelt att om jag stöter på en MKIII för rätt pengar så köper jag en, skön GT bil ju.
Fler år går, jag ser ingen tillräckligt fin för att köpa, men letar inte i heller.

Jag köper en ny Nissan 350Z GT som jag snabbt bestämmer mig för att sugistrimma, vilket alla tycker är såååå löjligt och onödigt, och ingen kan mappa bilen.
Den enda som ens bryr sig om att ta sig an min order på custom made grenrör är en tjock gubbe som alla ser upp till, varför vet jag inte faktiskt, en trevlig gubbe men jag har ingen aning om vad hans meriter var.

Och han TJATAR IHJÄL SIG om att hans Supra MKIII ska bli världens snabbaste bil bla bla bla bla bla den motorn är så extremt bra bla bla bla.
Om ni tänker er all hypa om Supra MKIV gånger 10, så bra skulle hans MKIII BLI!

Och det gav mig igen total avsmak för bilen..
När jag sen hade noll intresse för att köpa en MK3 DÅ dyker det givetvis upp erbjudande efter erbjudande, det var inte ens mer än bara några veckor sedan som jag blev erbjuden en sist.

Men en provkörning av en sliten bil och säkert sönderkörd bil med automatlåda och en fet gubbe som beskrev bilen som en rymdraket byggd av Gud, det gjorde att jag helt tappade suget för bilen.

Men jag säger det igen, lite seriöst iallafall.
En vit sådan, 93a, gärna med blå inredning, GÄRNA med den Japanska TT motorn men ändå en vänsterstyrd bil, i nyskick, för ett lockande pris, då köper jag en.
För det är verkligen en snygg 90-tals bil tycker jag (ja jag vet mycket väl att de första såldes på 80-talet).

Det finns snygga kitt till dem (riktigt snygga), men jag hade velat ha den helt original, som en riktig gubbe.

Usch nej, inte den bruna inredningen, den blåa inredningen, som verkar vara omöjlig att hitta bild på

AH nu så!

Jag minns inte om det var Plysch eller läder i pappas bil, jag tror Plysch… men blått var det iallafall, allt, klädsel, plast osv.

Och så tycker man helt plötsligt om modellen igen 30 år senare…

Nu ska jag kolla på klippet.

** Så tråkigt han pratar…
Är jag också tråkig när jag pratar? Många amerikanare har klagat på att jag pratar långsamt..

** Jaha…. Det var en riktigt tråkig video….
Så jag hoppas att min story var lite underhållande iallafall.

It’s got boost, the legendary 1990 Toyota Supra Turbo | Buyers Guide

1989 Toyota Supra Turbo Review – Planting The Seed

MK3 Toyota SUPRA The forgotten Legend