Dagens Notiser

Jag tänkte att jag måste nog dela med mig av ett par stories från gårdagen, mest för mitt eget minnes skull, men det var ett par saker igår som verkligen är värda att berätta vidare.

** Så kvällen började med att jag och brorsan åt mat med två vänner, de satt där redan när vi kom, så när vi sätter oss så frågar våra vänner om vi ska beställa något att dricka innan vi ska beställa mat, men jag tycker att vi kan gott ta maten direkt, det går en liten stund innan vi säger till att vi vill beställa.

Jag börjar att beställa, jag är den absolut enklaste, jag beställer alltid samma sak, så enkelt som det kan bli, och ändå så blir det allt för ofta fel.

Jag beställer ”Oxfile och pommes, endast, inget annat”, han kollar på mig som om jag beställde en båt som han ska bygga för första gången i sitt liv.. Han antecknar 4 gånger på blocket…
Sen är det brorsans tur och han beställer nästan samma sak ”Ryggbiff och pommes, inget annat på tallriken”, och där verkar det slå slint för han som tar våra beställningar.

3e killen bestället planka med oxfile, snabbt och enkelt, och sen så går servitören… Den 4e killen säger ”Jaha fick inte jag beställa då?” lite högt och bestämt så servitören hör honom, han kommer tillbaka lite kaxigt ”Vadå, 3 beställningar, ni har beställt alla”.. Och vi förstår att han inte skojar så vi bara sitter där med öppna munnar..

Brorsan säger ”Ja 3 beställningar, vi sitter 4 st här….”… Och då koppla hjärnan igen..

Så 4 plankor, 2 med ryggbiff och 2 med Oxfile.
Det tar någon minut så kommer servitören tillbaka och säger att Oxfilen är slut och frågar den ena vännen vad han vill ha istället, han ger 3-4 alternativ, han säger att han kan ta ryggbiff då istället, då säger servitören ”Bra då ska alla ha ryggbiff” och så går han igen… Brorsan säger högt ”får brorsan själv välja vad han ska ha eller?” men det hör han inte, så ja det blev ryggbiff till alla.

Maten kommer efter en rätt lång stund, vi som fick säga hur vi ville ha vårt kött sa medium, alla 4 fick 4 helt olika grillade köttbitar.

Men maten var god, så inga klagomål där.
Den ena vännen vill ha en Pepsi till så han kallar på servitören för att beställa en Pepsi, där han svarar ”Jag serverar inte läsk egentligen men okej då”, och sen kommer en servitris istället med hans Pepsi..

Jag skulle också vilja ha en till Pepsi men jag tänker inte kalla på honom så jag väntar på att han eller tjejen kommer och frågar ifall vi är nöjda eller vill ha något mer.

Nästan 3 timmar senare så känner vi att vi hade kunnat gå utan att betala och ingen hade brytt sig, för vi måste nog vara i en dödzon eller något för att ingen verkar veta att vi sitter där.

När vi går så frågar han om vi ska ta och betala allt direkt, i vanliga fall så säger vi ja och sen så löser vi det internt, men nej, de ska få jobba lite, så jag säger att vi vill betala var för sig, och detta tycker han mycket tydligt är mycket jobbigt!
Och när hälften av oss vill betala kontant så var det som om jag bad om att få betala i natura till hans mamma ungefär.

Vi betalar och lämnar.
En mycket trevlig kväll och god mat, men servicen… rekorddålig..

Den ena killen kör hem och en annan vän joinar oss andra 3.

** Vi åker in till city och går till en hotellbar där det var oväntat mycket folk.
Jag tycker att folk kollar väldigt mycket på mig..
Så jag blir lite obekväm, är det pga ögat eller vad?

Den ena vännen säger att vi ska in på ett ställe och säga hej till ett par tjejer.
Vi går dit, vakten står och pratar med någon så vi ställer oss i kö, vår vän går fram till tjejen i kassan, visar en bild ”var är detta?”, hon pekar lite i chock bakåt och han traskar in, vakten går efter och ja då går vi andra 3 efter såklart.

Han kommer fram till tjejerna, kramar om och hälsar, vi är ett par steg därefter, han ska presentera oss och råkar välta sådär 4 glas i golvet.. Så vakten och tjejen i kassan som gick efter honom bara står där i chock och säger ”Kan ni iallafall sätta er vid ett bord”, varpå han säger ”Nej vi skulle bara säga hej så vi går igen” och så gick vi..

Detta var man tvungen att uppleva… vi asgarva åt detta en bra stund efteråt..
Det går verkligen inte att återberätta detta med text.

** Vi går tillbaka till den andra baren, på toppengott humör nu efter detta, vi skrattar och driver för fullt.
Vi kommer till den första baren igen, brorsan ställer sig och beställer medans jag och den ena vännen står rätt nära dörren, med jackorna på fortfarande tror jag.
Den ena tjejen som tittade väldigt mycket på mig innan kommer fram till mig, ser trevlig ut så ja det var väl nice tänkte jag.
Det första hon säger är ”Varför är du så materialistisk?”.

Jag och  min vän fattar ingenting….
Nu är detta absolut ännu en sådan ”händelse” att det omöjligt går att återberätta, inte ens på video..
Jag skulle jättegärna vilja försöka återuppspela detta samtalet.. Men det går inte.
Det säger iallafall väldigt mycket om folks bild av mig.

Så vi hoppar fram 5 minuter i vårt samtal, om ens det.
Jag kan omöjligt skriva allt hon sa, allt hon hann säga under ett par minuter bokstavligen hade tagit mig timmar att skriva..

Så MAX 5  minuter senare..

Tjejen är nu sur på mig för att hon inte får röra mitt ansikte och säger ”inte konstigt att du är singel om du inte slickar tjejer”, min vän asgarvar och säger att jag är inte singel, jag är hans spanska pojkvän (ja på den nivån var det), .

Brorsan kommer nu med våra drickor så jag bara vänder ryggen till denna tjejen och sätter mig med brorsan vid ett bord, kollar bakåt på min vän som fortfarande står med denna tjejen som nu säger att hon kräver att bli slickad över hela kroppen och jag har OCD om jag inte slickar tjejer, och han bara skrattar och frågar henne hur ofta hon duschar osv osv.

Jag struntar i henne helt och sitter med brorsan.
Då blir vi bjudna till ett annat bord av 3 tjejer som verkligen också stirrade på mig innan, så där som först så inser jag att de stirrar inte för att jag ser konstig ut, utan de gillar vad de ser helt enkelt.
Brorsan säger att det är pga håret hehe.

Så vi sätter oss vid deras bord istället så vi alla får plats, den 3e vännen joinar oss här nu också och sen kommer den 4e killen.
Vi har 2 bord, gott om plats, nu är det nice, här kan vi sitta länge.

Då visar det sig att dessa tjejer har träffat oss för en massa år sedan, och minns en massa saker som inte ens min bror minns.. Men dessa tjejerna var väldigt trevliga och såg bra ut så det var bara trevligt att sitta med dem och höra en massa stories som de mindes i detalj och verkar ABSOLUT ha helt rätt för att de förklara/beskrev mig helt perfekt i detalj, allt från beteende till utseende för då typ 8 år sedan.

Så ja jag gjorde ju verkligen ett starkt intryck då för en massa år sedan och brorsan hade tydligen festat med dem.

Vår vän som nu är på jätteskoj humör efter den där diskussionen med tjejen som krävde att bli slickad är verkligen på ”flipp humör” nu =)
Tjejerna frågar varför vi bara dricker läsk och innan brorsan hinner svara på det så säger vår vän som nyss skämtade om att jag var hans spanska pojkvän ”Jorge” väldigt tydligt skämtsamt till denna tjejen som ställde frågan att vi knarkar istället för att dricka sprit, varpå den ena i tjejen i sällskapet får världens leende och börjar med ”Jag var nyligen i Amsterdam och…. ” och sen så tappa vi hakorna helt..

Det enda vi hör är
”Ja och så vaknade man och var inte alls bakis”
”Kokain och .. ”
”Micro dosing”
”Jag har man och ett barn på två år hemma”
”Nej Heroin är inte bra”
”Det är som att välja mellan pest och kolera”

Och vi fattar iiiingeting!
I total shock, till och med vännen som nyss var på jätteskoj humör är helt mållös och vet inte alls hur han ska fortsätta denna diskussion…

Så han börjar snacka om Sushi istället..

Det går en stund, de frågar om vi ska vidare med till ett annat ställe, vi säger ja, vi ska bara på toa först, ”vi möter er i kön utanför”, och sen tog vi en annan väg till bilen istället och träffade inte de tjejerna igen.

Så, det var halva kvällen.

Sen går vi till ett uteställe som jag inte har varit på innan.
Vakterna ser att jag är trasig så de fixar så jag får åka hiss som annars är avstängd, allt bra och trevligt där.

** Vi börjar bli trötta, dags för mat och sen hem.

Vi tar McDonalds, är osäkra vilken McDonald´s vi ska välja så vi tar den som är nyrenoverad.

Ja man får ju inte beställa i kassan länge, men eftersom jag har presentkort och värdecheck att använda så får vi beställa i kassan.
Vi ställer oss i kassan, och tittar på alla som jobbar… en bra stund..
5 olika personer går förbi oss.
En kille frågar om XX är vår mat, vi säger nej och att vi vill beställa, någon annan plockar upp den maten.

Det går max 1 minut och han ställer fram en annan beställning och frågar mig ”Är XX din mat?”, jag säger ”nej, vi har fortfarande inte beställt”.
Han tittar på brorsan och ställer samma fråga..
Brorsan säger ”nej… som han nyss sa, vi har inte fått beställa ännu”

Någon kommer och hämtar den maten och den killen som jobbar där försvinner.
Tiden går.. ytterligare 3 personer går förbi oss, en och en, de alla frågar om vi har beställt, jag säger att vi inte har men vi vill beställa..

Inget händer..

Nu börjar jag bli irriterad, så jag kallar högt på någon så vi kan få beställa.

En tjej kommer fram till kassan så totalt ointresserad som man kan vara..
Tjejen gäspar tydligt utan att ens hålla för munnen..
Vår vän skämtsamt frågar om hon är trött, hon fattar inte alls.

Vilket som, vi beställer, hon är vääääldigt trög, som om det är hennes första dag som hon någonsin har hört talas om ordet hamburgare typ…

Vi beställer, hon är väldigt snurrig..
T.e.x när brorsan beställer ”Vanligt vatten” till sin mat så tolkade hon det som ”Varmt vatten”…

Sen när jag ska betala med värdechecken och presentkort så frågar hon MIG vad hon ska göra med detta… Jag svarar rätt irriterat ”Ja jag jobbar inte här men du ska dra av summan från presentkortet och sen ge mig det tillbaka”

”Hur mycket har du på kortet?”
”Ja mycket mer än vad detta kommer att kosta iallafall så bara dra av vad du ska!”

Nu är jag irriterad..

Värdechecken som jag fick i December gick tydligen ut den 1 Mars.. Det är nu den 3 Mars…
Hon kan inte ta emot den då, så jag svarar något väldigt irriterat och ber henne kasta den jävla värdechecken osv osv.

Jag får kvittot, vi ska se vart vi ska sitta, och där är inte ett enda rent bord på stället…
Där är matrester på de flesta borden och fläckar på alla…

Vi tar det bord som ser minst katastrof ut.
Vi är alla nu riktigt irriterade och jag säger högt, klart och tydligt att jag tycker att det är sjukt dåligt att personalen står och gäspar medans det är smutsigt på hela stället.
Då säger brorsan lika högt så de hör oss att servetterna är slut, ketchupen är slut, pepparn är slut, inget är påfyllt alltså..

Sekunden efter brorsan säger detta så kommer det ut 2 anställda, så okej, de lyssnade på oss iallafall.
Jag kollar mot kassan och ser att våra brickor med mat står där.. ingen har kallat på oss och sagt att maten är klar.

OBS!! Vi är alltså nu de enda kunderna på hela McDonald´s Midhem.
Där är en uteliggare som sover på en soffa men annars så är vi de enda icke anställda där…

Vi tar maten, när jag kommer till vårt bord med min bricka så ser jag att de två anställda som kom ut till restaurangen jobbar inte… de har paus… de sitter alltså bakom vårt bord och pillar på sina telefoner….

Så ja, detta långa inlägg var en väldigt kort sammanfattning av vår kväll som absolut inte går att sammanfatta via text…
Vi hade kul, vi skrattade, den första maten var bra, men Malmö-folket är verkligen hemskt… service finns inte..

Och Malmötjejer idag… Oh my…

(Visited 87 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Rimberth

Det var det bästa och roligaste jag läst på länge när det gäller service och Malmö….önskar att jag hade varit med er..

John A

Blir ju sugen på Malmö och deras restaurager, noooot 😛

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x