Dagens Fråga : ”Varför säljer du inte dem?”

Jag HATAR den frågan!
Det är många standardfrågor som jag är trött på, men just den frågan ”Varför säljer du inte dem/den” HATAR jag!

Så frågorna är alltid ”Hur många har du?”, oavsett intresset, men ja den frågan ställs det oftast om skorna, ibland bilarna och sällan klockorna, man skulle kunna tro att det är för att det är mest intresse för skor och minst för klockor, men njae, det är väl mest att bilarna är lättast att räkna tycker folk, men trots en massa bilder på de flesta så har de flesta helt fel ändå.

Men vilket som, just pga att jag har fått den frågan så många gånger i så många år så har jag medvetet inte räknat mina skor, just för att inte kunna ge ett svar på den frågan.

Nästa standard-fråga är ”Vad är det/den värd?”.

Och där är mitt svar nästan detsamma, folk har slutat fråga om bilarna, för de anser väl att de har full koll på bilars värde idag, och mitt svar angående min #350ZRS är
”Jag har lagt ner x kronor, bilen är inte till salu, så där är  inget värde i den”,
och då har de ändå frågat
”Ja men OM du skulle sälja den, vad skulle du få för den då?”

Suck..
Och till sist blir man irriterad på att få samma frågor om och om igen och speciellt när de inte nöjer sig med mitt svar.
För i det stora hela så tycker de att det är korkat att lägga pengar på sånt som inte majoriteten ser som en investering.

Så då blev mitt svar ”Jag har byggt min drömbil till MIG, andra människor tycker kanske att den är värdelös OM den skulle vara till salu, vilket den inte är, och nej jag vill inte sälja den för att köra runt i en Ferrari cab eller vad du nu tycker är häftigt”

För att på den nivån har det varit, ”Varför köper du inte en Ferrari eller Lamborghini istället?”
Allt handlar alltså bara om att det ska SE så dyrt ut som möjligt.
ALLA jag vet som har köpt en Ferrari, Lamborghini eller Porsche de senaste åren har ENBART gjort det för att de har sett det som en investering som de kan flasha med under tiden som den ökar i värde.

Och ja nu i efterhand när försäkringsbolaget gav mig 112 000 kr för bilen så skulle jag ju absolut ha försökt sälja den innan, men den skulle aldrig säljas, den bilen skulle leva längre än mig men så blev det inte, det var nära att båda skrotades samtidigt men jag klarade mig som tur var.

Och nu lyder frågan istället ”Varför säljer du inte dina gamla bilar och köper en ny?”

Hmm.. Så låt säga att jag skulle sälja alla mina gamla bilar, som jag tycker om, då skulle de pengarna ÄNDÅ inte räcka till en BEGAGNAD Lexus LC.. Så?
Vad är det för ny bil jag ska köpa för dem pengarna tycker du? En splitterny välutrustad Volvo V60? Ger det mig samma glädje som mina gamla bilar?
Är det godkänt flashigt nog?

Och nu då de senaste åren när folk har förstått hur trött jag är på frågan om bilarna så handlar det ju om skorna.

”Vilka är dina dyraste skor?”
Ja då svarar jag några av mina finskor som jag har betalat mest för, men nej det var ju inte svaret de ville ha.

”Ja men bland dina sneakers, vilka är dyrast?”

”Ja tyvärr så har jag ju fått betala resell för några få par, vilket jag verkligen ångrar, men annars så kostar skorna generellt 2250 kr” (säger jag trots att de har höjt priserna med nästan 500 kr på ett par månader)

”Ja men jag har sett bla bla bla”

”AHA! Du menar RESELL! Vad vissa anser att de är värda! Ja då ska du inte röra skorna alls, ha lådan kvar osv, jag använder mina skor och kastar lådan direkt så nej mina skor är absolut inte värda några resell pengar, jag får väl kanske tusen kr paret om jag skulle sälja dem lätt använda och utan låda”

Och så kommer den där standard frågan direkt igen

”Ska du inte sälja dem?”

Och där blir jag irriterad

”För vad? För att köpa andra skor? Ska jag sälja mina skor som jag har köpt för att jag vill ha dem för att köpa andra skor istället? Tror du att jag är fattig och behöver sälja allt jag har? och jag har försökt sälja några skor genom åren men få har min storlek och folk vill bara ha dem gratis oavsett storlek, så varför ska jag FÖRSÖKA sälja dem tycker du?”

Så ja, dessa frågor och framförallt den frågan om varför jag inte säljer det jag tycker om får jag nästan dagligen, varje gång jag träffar någon som jag inte har sett på ett tag så får jag den frågan, men när jag även får den frågan av VÄNNER så blir jag verkligen irriterad.
Ser jag så fattig ut eller vad är grejen??

Häromdagen så fick jag den frågan av en god vän som själv har dyra klockor, kläder och bilar, men sen slog det mig, han ser också allt som en investering eller flash, detta har jag inte alls tänkt på innan eftersom jag gläds när mina vänner kan köpa det som de vill köpa, och jag har naivt nog inte alls sett mina vänner som fega investerare.

Ja jag kan absolut erkänna att både jag och mina goda vänner har ibland köpt något dyrt enbart för att flasha.
Som t.e.x mina Diamant G-Shocks köpte jag ENBART för att jag då HELA TIDEN fick frågorna om varför jag bar billiga G-Shocks när jag hade Rolex klockor osv, så bara av den anledningen så gjorde jag två väldigt dyra G-Shocks, dyrare än Rolex, men nej det var ingen som brydde sig om dem, TILLS NU! 11 år senare..

Nu när den äckliga Kim Kardashian har köpt Pharrells gamla G-Shock, NU har jag LÄTT fått 20 mail med frågan ”Har inte du också en sån G-Shock? Vad är den värd nu? Kommer den att öka i värde nu när Kim K har en sån?”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av hodinkee (@hodinkee)

USCH vad jag äcklas av det!!
Att hon ska göra att detta nu blir inne..
Att hennes lillasyrra som ABSOLUT inte är en sneakerhead gjorde så att alla Nike Dunks blev hypade och ”ökade i värde”, äckligt!

Ja det är coolt att Pharrells gamla smycken såldes för så mycket pengar och att många av smyckena köptes av andra musikartister (Drake köpte mycket).

The Jacob & Co. Jewelry Pieces for Pharrell Williams

The Jacob & Co. Jewelry Pieces for Pharrell Williams

Men jag kan säga som såhär utan den minsta lilla överdrivande, mina Diamantfyllda G-Shocks är MYCKET finare än den som Kim Kardashian nu äger, mina har mycket finare diamanter i JÄMN STORLEK över hela och är mycket snyggare monterade, så bara det bör göra att mina är värda dubbelt upp än hennes, styck då alltså.

Men ah just det… Jag är ju ingen kändis..
Så då är BÅDA mina tillsammans värda hälften av hennes klocka?

Men är de häftiga nog för att användas idag? Är det en ”godkänd investering”?Från att alla tyckte att det var jättekorkat av mig att sätta diamanter på en billig plastklocka..

Jag brukade förr säga att Kanye West hade kunnat sälja hundskit i påse och folk hade köpt det, nu är han hatad men hans äckliga ex hade GARANTERAT kunnat sälja sin egna skit i påse och det hade sålt för mycket mycket pengar.

Så blir mina gamla bilar okej att äga om vi ser rätt kändis köra en sådan?

När köpte du någon dyrt sist enbart för att DU ville ha det och oavsett vad den saken är värd sen?

 

Ah en sista sak också.
Två vänner pratade om mig för någon vecka sedan, den ena ville köpa en ny klocka och den andra vännen sa att då är jag rätt person att fråga om råd.
Och väldigt kortfattat nu då men då ska responsen ha varit något i stil med
”Äh han har väl bara Panerai ändå”.
Inget fel i det tycker jag, det konstiga är bara att folk fortfarande tror att Panerai antingen kostar som en G-Shock eller att de är värdelösa som begagnade, jag vet inte.
Men min vän svarade iallafall ”Njae, ja det har han men han har ju annat också, Rolex t.e.x”
Och då vände det helt!
”Oj! Han har Rolex?? Vilken då? Hur många? Det har jag aldrig sett”

Och där blev det intressant och då var mina råd som klock-kunnig värda något/intressanta.

Nej, sånt här äcklar mig, att vi har gått från att tycka att ”flash” är jätteäckligt till att tycka att det är det ENDA godkända.
Och det har jag absolut inget emot, men att det ENDA som ”flashas” idag är töntigt säkra investeringar som de vet om att de kan få sålt mitt i natten om det behövs..
Hur häftigt är det?

Och detta får mig att tänka på den där tjejen som kom fram till mig i stan och börjar direkt med ”Varför är du så materialistisk?”

Roligt inlägg det där 😉

Dagens Notiser

Ja nu kom jag av mig som vanligt.
Men jag säger det fortfarande, ”Money makes the world go round”.
När människor håller i sina pengar, slutar shoppa, så skapar det problem.

Och när folk nu ENBART vill köpa säkra investeringar, bara Rolex eller Patek Philippe, bara Ferrari eller Porsche, då visar ni igen att ni accepterar resell och allt blir väldigt tråkigt och inget sticker ut från mängden.

Till och med min pappa sa i bilen häromdagen ”Kör alla i Malmö bara elbilar eller Porsche?”, får så ser det verkligen ut i Malmö.

Och tyvärr så menar jag då ALLT ANNAT än 911, jag minns inte ens sist jag såg en 911 och allt annat ser jag 30 av dagligen, speciellt alla modeller med 4 dörrar.

 

** Jag gav en sådan G-Shock med diamanter till en tjej för en massa år sedan, och jag tror tyvärr att den blev kastad för flera år sedan också..

(Visited 67 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JohnA

Folk kan inte tro att det finns såna som vi, som köper saker utan att tänka på om de stiger i värde och vad vad andra tycker om dem, utan enbart för att vi själva gillar dem.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x