Dagens Notiser : Eventuell information till er som ska operera ögonen

** Ja, jag fick ont igår, såklart.
Så för en gångs skull så tog jag faktiskt smärtstillande när jag kom hem, rätt mycket, vilket jag helt har slutat med sedan jag skrev ut mig själv ju.
Så ja jag kunde somna, men vaknade skrikandes av smärta efter några minuter.
Det har bara hänt ett få gånger som tur är i mitt liv att jag har vaknat skrikandes eller att jag överhuvudtaget har skrikit av smärta.

Så det får bli ett par steg bak nu igen.

** Jag är verkligen verkligen super tacksam för mina vänner och att de inte bara bryr sig utan även aktivt försöker hjälpa mig, jag uppskattar det verkligen enormt mycket.
Och tack vare en god vän så fick jag idag höra lite mer sanning än bara det som jag har tyckt att läkarna har varit underligt negativa angående mina ögon.

Min gode vän känner en ögonkirurg och bad mig om min diagnos, så jag tog kopior från 1177 och skickade till honom som han sen skickade vidare till denna läkaren som dessutom jobbar här i Lund =)

Så här är en del där jag har skrivit om ögonen

Dagens Fråga : ”Varför bär du ögonlapp?”

Dagens Notiser : Mina skador

Äh de inläggen var alldeles för långa inser jag nu.
Kortfattat så är de väldigt ”förklarande” och väldigt tydliga med att de har varit ”förklarande”  osv osv.
Jag kan visa er vad de skriver i journalen

 

Eller ja jag kan ju faktiskt visa er allt då någon annan kanske kan ha nytta av denna information, hela poängen med bloggen är ju att hjälpa andra.

 

Så som ni läser, ”ingen garanti”, ”Informerat om risk”, ”Kanske stör mer”.

Så jag tolkade det så positivt som möjligt och tog det som hon sa till mig på plats (som var absolut mycket mer negativt än det som står i journalen) att de bara ville säkra sig och som alla andra läkare som jag har stått på nu efter olyckan så har de varit rädda för att råka säga något lite för positivt för att de inte ska bli stämda, eller något, eftersom man ändå inte blir stämd så i Sverige..
Men ja vilket som, trots vad hon sa och skrev så har jag ändå haft hoppet uppe, men ja jag har ju undrat en massa efter hennes förklaringar och mitt googlande så självklart tar jag en second opinion om min vän känner en ögonläkare!

Och där vågade han vara ärlig helt enkelt, nu trodde han väl inte att detta skulle visas direkt för mig.

Så ja, nu har jag fått ett tydligt svar om att jag är paj där för alltid, och om jag får rätt läkare så kanske det kan bli lite bättre, och ibland kan det behövas mer än en operation.

Men jag kommer inte bli normal, och eftersom detta absolut har varit det jobbigaste för mig psykiskt så är detta verkligen jobbigt att få veta nu, men hellre ärliga svar än att försöka linda in det i att ”jag får skylla mig själv” eftersom jag tjatat på operation.

Första gången som jag blev upprörd och ledsen efter jag vaknade upp var ju när jag först fick höra att det skulle ta två år innan operation, då blev jag helt knäckt över att jag skulle se ut såhär och inte få köra bil på två år, det var absolut det värsta jag fick höra trots alla skador.

Och nu då idag få veta att det kommer inte bli bra, överhuvudtaget, någonsin.
Ja det är hårt.

Så jag får försöka träna upp minnet mer så jag iallafall kan minnas hur bra jag har haft det innan olyckan, för jag är absolut tacksam för att jag har sett bra ut, verkar ha upplevts som populär bland tjejer även om jag själv har tyckt tvärtom, och har inspirerat tusentals till att ta bättre hand om sitt egna utseende och stil, och då att jag har kunnat köra bil när jag än har velat, och inte nog med det, jag har dessutom både fått provköra väldigt trevliga bilar från vänner och själv ägt en massa roliga bilar.
Tråkigt nog så körde jag allt för sällan med min absoluta drömbil pga att jag inte vågade parkera den var som helst, men det skulle ändras nu ju, det var därför MT Auto gick igenom bilen helt och hållet så att jag verkligen skulle kunna använda den som en ”brukis”, trots dyr bensin, men det är synd att ha en drömbil som bara står stilla i garaget liksom.

Och nu minns jag inget alls av det själv, men jag var ju med den en gång på Tisdagsträffen (tyvärr så var det bara en person som brydde sig att ta en bild på bilen där) och har en bild där jag hämtade #DagensPaket med den, jag vet inte om det var samma dag, efter Tisdagsträffen eller vad, men det är ju ”vardagsbruk” för mig, så jag hann göra det en dag iallafall innan jag förlora bilen för alltid och var VÄLDIGT nära att förlora livet.

Så jag får helt enkelt vara tacksam över tiden innan olyckan, det är bara synd att jag inte minns något, för hur positiv jag än försöker vara så är det svårt att vara tacksam för något man inte alls minns..

Men jag har några bildbevis på att jag har levt ett bra liv, och jag lever fortfarande, så det är jag tacksam över =)
Och som sagt, om ni vill berätta minnen när ni träffar mig så gör jättegärna det, både bra och dåliga minnen, allt i hopp om att få igång mitt minne.
Så bara för att jag hälsar trevligt så ska ni inte ta för givetvis att jag minns vem ni är eller något om vår historik alls, jag är bara trevlig och spelar med helt enkelt för att jag inte vill upplevas som ett offer även om jag ser trasig ut.

 

Tänk att jag förr alltid har tänkt att det är löjligt när miljonärer skaffar sig en chaufför, jag hade minsann alltid kört bil själv oavsett hur rik eller gammal jag skulle bli =)

Men men, jag får vara tacksam för minnen som andra har om mig =)
Jag vet iallafall att en av de främsta anledningarna till att jag aldrig drack alkohol var för att jag alltid ville ha möjligheten att kunna köra bil när jag än ville.

 

UPDATE!

NU förstår jag varför ingen vill svara mig angående mitt medicinska körförbud!

Dagens Notiser : Svar angående medicinskt körförbud

Jaja men då har jag iallafall svar på det också nu.
Att ha svar känns bättre än att bli ignorerad, även om det är ett negativt svar.

Ja nu får jag skynda mig att kämpa med att få på mig kläder och be någon av mina föräldrar att skjutsa mig till Malmö Ortopedklinik där jag tacksamt väldigt snabbt fick tid för att göra skoinlägg som kanske kan göra mitt knä lite mer rakt.

UPDATE 10 Mars

Jag tror att jag har skrivit ett inlägg om detta här i mellan, jag jag uppdaterar detta inlägget ändå.

Så jag sattes som Prio 1 för operation efter mycket tjat.
Efter mycket tjat om den Prio 1 tiden så fick jag en tid efter 5 veckor, det besöket skulle vara att träffa läkaren inför operation.
Det var den 29 Februari och sedan dess så har jag kollat 1177 flera gånger om dagen efter en uppdatering och tid till operation.

Igår den 9 Mars så får jag detta meddelande, utan någon journalanteckning.

 

TID ÄR BOKAD

ONSDAGEN DEN 5 APRIL 2023 KL 09.30 FÖR BESÖK
   TILL LÄKARBEDÖMNING INFÖR OPERATION
   VID ÖGONMOTTAGNING A,
   ADRESS ENLIGT OVAN, VÅN 1.”

 

Men…  Läkarbedömning igen, om en månad.. när jag väntade 5 veckor på den förra läkarbedömningen…
Vad är det som händer?
Jag förstår ingenting, driver de med mig? Har de gjort fel? Får jag denna tiden för att den förra läkaren jag träffade ännu inte har fyllt i journalen, så de tror att jag inte har fått träffa något på denna ”Prio 1 akut-tid”?

Så jag skrev detta till dem.

”Hej
Jag fick precis ett meddelande om en bokad tid den 5 April för en läkarbedömning inför operation. Men det var väl det jag gjorde den 28 Februari? Det som jag trodde vi skulle göra den 23 Januari, men det var då den 23 Januari som det sas att jag sattes som Prio 1 för operation, och sen då 5 veckor senare så fick jag träffa en läkare för en bedömning inför operation, det var så jag tolkade det iallafall. Jag kommer absolut den 5 April men jag har väntat på svar sedan det senaste besöket 28 Februari om när jag ska opereras, så ännu en bedömning om en månad känns lite fel. Jag vill ju gärna få gjort denna operation så snart som möjligt. Mvh Pierre”

 

Och idag så svarar de ”Hej. Vi vidarebefordrar det till operationskoordinatorn som får kontakta dig.”

 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x