Kvällens Konsert : The Latin Kings @KB Malmö

** Jag tror att oavsett hjärnskada eller inte så minns jag inte senast jag var på en konsert främst pga pandemin som har varit, jag gick ju ingenstans under nästan 3 år och minns verkligen inte vilken konsert jag såg då senast, jag misstänker att det var denna dåliga konsert 2019

Kvällens Konsert : Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

Så ja, en bra konsert har verkligen varit efterlängtat av flera anledningar!

Och se The Latin Kings live har jag velat sedan 1994!
Nej jag tror faktiskt att jag aldrig har sett dem live.
Även om jag har träffat Dogge flera gånger och pratar med honom online som en bekant då och då, så tror jag att jag aldrig har sett dem live.
De uppträdde på Rosengårds Fritidsgård när jag var liten men det missade jag, jag har för mig att jag var i Göteborg då.
Men oavsett om jag hade sett dem en eller 10 gånger innan så givetvis så hade jag gått och sett The Latin Kings idag av flera anledningar.

1: Vill ta igen en massa kul efter ett halvår på sjukhus
2: Har saknat att gå på konsert under hela Pandemin
3: Flera av mina goda vänner skulle dit
4: Det är bra musik helt enkelt!

** Så till den punkt som kanske skulle varit först.
Jag skriver hela tiden ”dem” och talar om The Latin Kings som en grupp, eller den trion som det en gång i tiden var iallafall.
Och när jag bara idag har fått frågan 6 gånger ifall Dogge också kommer att vara med så måste jag förklara för er, Dogge Doggelito ÄR The Latin Kings!

Ja vi känner till The Latin Kings som en trio med Dogge, Chepe och Salla, och ja Rodde som nu hänger med Dogge som The Latin Kings var faktiskt officiellt medlem från början, han lämnade gruppen för att satsa mer på  Infinite Mass.
Ja och sen då såklart så var Daddy Boastin’ också officiellt medlem även om han bara var med på få låtar och jag misstänker att han inte var latinare 😉

Och ja det har varit flera gästspelare på flera låtar genom åren, men Dogge har rappat på ALLA låtar, han är den enda som har rappat på ALLA låtar, och bröderna Salla och Chepe var och är fortfarande främst musikproducenter, de har aldrig varit glada för att stå i rampljuset, men det har Dogge =)

Så när folk frågar mig ”Kommer Dogge också vara med?” och sen ger mig responsen ”Aha håller han fortfarande på?” så blir jag lite stött…

DOGGE HAR RAPPAT I 40 ÅR!!!!
Jag har inte full koll men jag tror att han har släppt eller varit med på någon låt eller iallafall uppträtt varje år sedan första skivan släpptes 1994.

2007 så sa Dogge officiellt att gruppen hade upplöst och hade varit upplöst sedan flera år tillbaka, och 2019 så sa han att The Latin Kings skulle återförenas men då utan bröderna Salazar.
Det skulle släppas ny musik osv, och bara nu för någon dag sedan så sa Rodde att där var en låt som skulle vara på The Latin Kings albumet och inte på X albumet (minns inte vem han sa där, om det var ett Dogge eller Rodde album som också skulle släppas).

Men min poäng är att Dogge är nog den mest aktiva svenska HipHop artisten vi någonsin har haft, och ja då räknar jag med allt från Melodifestivalen till alla möjliga TV program, så ja han gör mer än reklamer om cykel på köpet..
Dogge är absolut aktiv och Dogge ÄR och har alltid varit frontfiguren i The Latin Kings, så om ni ser att The Latin Kings kommer till er stad för att uppträda så kan ni absolut räkna med att Dogge Doggelito kommer att stå på scenen, mycket troligt tillsammans med Rodde.

På scenen idag så var där två andra killar också som jag inte har en aning om vem de är, men tydligen så har de också varit aktiva sedan 30 år tillbaka.

 

Så till konserten. hur var det?
Jo det var bra, jag tänkte främst på att jag är både för gammal och för trasig för att stå i publik med fulla människor, så det dröjer länge och krävs en väldigt bra artist för att jag ska gå på konsert igen, och då helst med sittplats.

Mina notiser i telefonen från kvällen är få.

** Det var lite otippat publik, som vanligt..
Jag trodde att 80% av publiken skulle vara gamla gubbar som jag och att jag skulle känna minst hälften av dem, men så var det icke..

** Vi Malmöbor planerar aldrig och köper väldigt sällan biljetter dagar innan konserten, utan vi bestämmer oss samma dag och betalar i dörren.
Trots detta så hade de sålt över 600 st biljetter innan Fredagen! Det är stort!

** KB (Kulturbolaget) är litet, men vi har verkligen haft några av världens största artister där, så där är många fina minnen skapade på KB.

** De spelade bra musik innan konserten, men kanske lite för låg volym, för det var verkligen bra musik, passande musik för kvällen.

** Dörrarna öppnade 19:00, vi var där cirka 19:20, de skulle stå på scen 20:00, jag till och med mailade och frågade om detta innan eftersom min hälsa är som den är, kl 20:25 så är stället packat som först så de fortfarande inte på scen, vilket jag förstår för att givetvis vill de vänta tills golvet är fullt innan de går ut på scenen, men absolut jag och även min vän är trötta redan.

Är det bara i Malmö som folk gör så? Att man tar för givet att artisten är sen, att artisten inte kommer ut förrän där där folk i publiken, så publiken bestämmer när konserten ska börja.. Eller är det så i andra städer med?
Jag tycker iallafall att det är extremt dåligt! Jag tycker absolut att artisten ska stå på scen exakt den tid det är sagt så att publiken lär sig att vara i tid.
När jag som Malmöit var bland de första konserterna i Köpenhamn så missade jag ju allt förutom de sista två låtarna, för att där höll de faktiskt de avsatta tiderna.
Men i Malmö..

** Kl 20:35 kom de ut på scenen och det var bra tryck direkt.
Rodde är verkligen bra på att ”pumpa upp” publiken.

** Det är verkligen bra, lika bra som det hade varit för 10-15 eller 20 år sedan.

** En tjej påstod att hon kunde en låt, hon fick micken och kunde inte låten… gjorde bort sig totalt..

** En timme har gått och de verkar inte vilja sluta =) Även om Dogge är trött, Rodde/Rigo vill inte sluta iallafall =)
Men en timme fick räcka för mig, så jag gick och hämtade jackan och lyssnade på de sista 2-3 låtarna sittandes på en stol där jag inte såg scenen.

** Där ute så sa en vän att det kändes ”o-övat”, eller vilket ord hon använde, jag minns inte, och jag förstår exakt vad de menade, och ja jag kan hålla med om att det kändes inte inövat, men jag föredrar det såhär, det känns mer äkta såhär, att de tar den låt de vill när de känner för det osv.
Konserter där varenda en sekund är på manus och där man ser att artisten/erna har gjort exakt detta tusen gånger redan, ja det är ”bra”, men det känns mer äkta såhär.

** Det är många många vänner som skulle ha varit med ikväll, men de flesta är döda och resten har jag inte pratat med på många år.
Men det gläder mig verkligen att jag var där i publiken med 4 helt olika vänner som har funnits i mitt liv både länge och sedan långt tillbaka (ja det är skillnad på det).  20 år, cirka 25 år, 30 år och cirka 35 år.

** Ja jag är germofob rent allmänt och har burit munnskydd på allmän plats sedan flera år innan det blev ”inne”, och eftersom jag bara har träffat få personer det senaste halvåret+ och eftersom de flesta man har chattat med hela detta året har varit sjuka, och har varit det minst en månad, så ja jag bär fortfarande munnskydd när jag ska vara bland folk eller på sjukhus, och jag var den enda där i publiken med munnskydd, och folk kollade på mig väldigt konstigt pga det, och ja lite pga ögonlappen 😉 men främst pga munnskyddet för att det kom på när folk började komma in på stället.

Kaah – Dom tittar när jag dansar

Ja detta är ju utan tvekan den låten han är mest känd för, trots att den enligt mig inte alls är den stil som han gör absolut bäst.

Och ja.. Sen så fanns det en ”rolig video” där de sjöng ”Dom tittar när jag bajsar”, som jag visade för exets barn, och sen fick jag ju höra dem sjunga det istället varje gång jag spelade denna =)

Och ja.. Den låten med Anders och Måns är mer känd än originalet skulle jag tro..