Enzo Built a One-Off Ferrari with an F1 Engine: Ferrari 250 Europa Vignale — BTS with DTS — Ep. 13

** Detta var kul =)
De får verkligen tag på unika bilar här, och jag har för mig att det är en bilfirma så allt de visar upp är väl bilar som ska säljas.

** Då ska vi se vad jag minns om bilen innan jag kollar på videon.
Ja det är en ”One-Off” antar jag att man kan säga, jag trodde att det fanns två, men vilket som så finns det egentligen typ 7 st, det beror på hur man ser på det, för att ni har alla säkert någon gång hört ordet ”Karossmakare”, och så var det förr att du köpte ”bilen” på ett ställe och så beställde du en kaross från ett helt annat ställe, nej inte för att styla om din bil utan för att bokstavligen få en kaross och inredning på en rullande plattform, detta var det vanligaste förr innan fabriker med rullande band, så ja det finns många gamla bilar som ses som unika för att karossen är unik.

Och just Ferrari är ett perfekt exempel på sådant, Enzo Ferrari själv brydde sig bara om motorn, det var allt, sen var det upp till dig att sätta motorn i något eller få en kaross tillverkad, korkat förklarat men väldigt kortfattat så var det så.
Och en av de som vanligast gjorde karosser till Ferrari var Pininfarina… Nu börjar ni förstå va? Det är därför det än idag skryts om att en kaross är från (designad av de anställda hos) Pininfarina, istället för att bara säga att det är en Ferrari, även om Pininfarina själv, son och anställda gjorde karosser till många andra och designade karosser till MÅNGA andra, men Ferrari blir ett perfekt exempel.

Så av dessa 7+ Ferrari 250 som byggdes i ”exakt detta utförande” (under skalet) så fick då typ 5 av dem karosser ifrån Pininfarina och de andra två fick karosser av Vignale, så som jag minns det, och ja de två från Vignale skilde säkert, som allt annat custom made hantverk, speciellt från förr.

Men Ferrari använde mer eller mindre samma namn, på många modeller, med flera olika karosser, för att Ferrari döpte bilen efter motorn främst, motorn var absolut det viktigaste på hela bilen.
Och som ni säkert också har sett så har andra Ferrari 250 sålts för stoooora summor de senaste åren, ett jättebra exempel är Ferrari 250 GTO, och ännu dyrare 250 GTO II som ser helt annorlunda ut.
Jag har aldrig hört ens spekulationer om vad denna bil skulle kosta.

Den är kanske ännu dyrare för att den är unik, eller mindre dyr för att den är för okänd och där är ingen hype kring bilen.
Vi ser vad de har att säga om bilen =)

** Åh vilken nice ljud!

** Jag ville faktiskt minnas den som snyggare..
Men det är kanske så då att det finns 2 st Vignale och den andra ser snyggare ut?

** Aaaaaah jag hade rätt!!
Men nu blev jag osäker på om inte detta är den snygga utav dem.

Ferrari 250 Europa Coupé Vignale

Detta är den andra.

https://www.ferrari.com/en-EN/magazine/articles/kevin-cogan-250-europa-vignale-ferrari-classiche

** Konstigt att hans mic-ljud var sämre än vanligt, och att jag ens tänker på det.
Min egna nya mikrofon är ju inte heller bra, den står på +2 Db och ändå är ljudet hälften så högt jämfört med förra micken.

** Den där ena Vignale såg ju ut som en Volvo P1800.

** Aha, så 22 st bilar totalt och 4 av dem hade Vignale karosser, jaja som sagt, minnet är lågt ifrån bra.

C4 Edition: The Cost of Corvette C4 Ownership

** Det är lika svårt och uppenbarligen grundat på min egna erfarenhet ännu svårare att hitta däck i originaldimensionerna till 17 tummarna, det är bara ETT ENDA däckmärke och modell som jag har hittat i den storleken, och det är Pirelli P-Zero Rosso, som tar betalat precis vad de vill för den storleken eftersom de är ensamma om att ha den storleken.. Så som det var förr med Lamborghini Countach däck.

** Jag har nog ALDRIG sett någon i Sverige med snygga och rätt passande eftermarknadsfälgar på en Corvette C4, ja förutom min #JDMCorvette då, men de fälgarna är ju GJORDA för just den bilen, så klart att det blev bra.

Men de flesta har annars för kromade fälgar, för stora, helt fel ET, fel bredd osv osv.
Det lättaste att göra om man vill byta hjul är isåfall att ta fälgar från en senare Corvette, C5 eller C6 kanske till och med.

Själv är jag ett stort fan av de hjulen som sitter på min gröna 95a, och på den svarta 96an, ja jag hade kunnat pröva ett par 18 tummare istället, men att lägga en förmögenhet för att gå från svarta Volk TE-37 i 17 tum till svarta Volk TE-37 i 18 tum.. det känns rätt korkat.

** Jepp, gummilisterna är dyra, och det behövs vettigt folk för att montera dem, så de inte klipper dem… som de gjorde på min bil…
Så cirka 15 000 kr (innan dagens dollarpris) för att få hem listerna och sen ”dyrt” för att få det monterat, det är rätt tufft..
Men om inte din bil står utomhus i regnet så är det inga problem.

Min bil med nya gummilister som byttes ”bara för att” för att firman tabbade sig med min lackering och skulle gottgöra med att stå för jobbet för att byta mina gummilister (bara arbetet, jag betalade mina gummilister själv),
ja den bilen med nya gummilister ”för skoj skull” läcker NU absolut in vatten vid passagerardörren när jag tvättar bilen, vilket den inte gjorde innan med gamla lister som inte behövdes bytas ut.

** Ja nu snackar han om de äldre C4, och ja det blir svår att hitta nya digitala delar till dem, men det jag har läst så går det mesta att laga, men frakten till och från USA för detta är väldans dyrt.
Som t.e.x displayen på min gröna blev solblekt för att den en hel sommar stod med solen i ryggen, varför jag tillät det då minns jag inte.
Men ja den displayen är nu solblekt, det går att lösa, i USA, billigt, men frakten till och från kostar mig lika mycket som en helt ny displaypanel..

** Ja jag älskar ”ny-gamla” bilar, främst 90-tals bilar, men jag har INGEN ANING om vem som verkligen kan dessa bilar här i Skåne,  och då snackar jag alltså om min SL och Corvette C4, bilmodeller som tillverkats i relativt många ex och som ägts till 98% av folk som bryr sig om bilen och då förhoppningsvis bör folk ha lärt sig att mecka med dessa bilar, eftersom ägarna själva inte pillat med dem varken som nya eller 10 år gamla.