C4 Edition: The Cost of Corvette C4 Ownership

** Det är lika svårt och uppenbarligen grundat på min egna erfarenhet ännu svårare att hitta däck i originaldimensionerna till 17 tummarna, det är bara ETT ENDA däckmärke och modell som jag har hittat i den storleken, och det är Pirelli P-Zero Rosso, som tar betalat precis vad de vill för den storleken eftersom de är ensamma om att ha den storleken.. Så som det var förr med Lamborghini Countach däck.

** Jag har nog ALDRIG sett någon i Sverige med snygga och rätt passande eftermarknadsfälgar på en Corvette C4, ja förutom min #JDMCorvette då, men de fälgarna är ju GJORDA för just den bilen, så klart att det blev bra.

Men de flesta har annars för kromade fälgar, för stora, helt fel ET, fel bredd osv osv.
Det lättaste att göra om man vill byta hjul är isåfall att ta fälgar från en senare Corvette, C5 eller C6 kanske till och med.

Själv är jag ett stort fan av de hjulen som sitter på min gröna 95a, och på den svarta 96an, ja jag hade kunnat pröva ett par 18 tummare istället, men att lägga en förmögenhet för att gå från svarta Volk TE-37 i 17 tum till svarta Volk TE-37 i 18 tum.. det känns rätt korkat.

** Jepp, gummilisterna är dyra, och det behövs vettigt folk för att montera dem, så de inte klipper dem… som de gjorde på min bil…
Så cirka 15 000 kr (innan dagens dollarpris) för att få hem listerna och sen ”dyrt” för att få det monterat, det är rätt tufft..
Men om inte din bil står utomhus i regnet så är det inga problem.

Min bil med nya gummilister som byttes ”bara för att” för att firman tabbade sig med min lackering och skulle gottgöra med att stå för jobbet för att byta mina gummilister (bara arbetet, jag betalade mina gummilister själv),
ja den bilen med nya gummilister ”för skoj skull” läcker NU absolut in vatten vid passagerardörren när jag tvättar bilen, vilket den inte gjorde innan med gamla lister som inte behövdes bytas ut.

** Ja nu snackar han om de äldre C4, och ja det blir svår att hitta nya digitala delar till dem, men det jag har läst så går det mesta att laga, men frakten till och från USA för detta är väldans dyrt.
Som t.e.x displayen på min gröna blev solblekt för att den en hel sommar stod med solen i ryggen, varför jag tillät det då minns jag inte.
Men ja den displayen är nu solblekt, det går att lösa, i USA, billigt, men frakten till och från kostar mig lika mycket som en helt ny displaypanel..

** Ja jag älskar ”ny-gamla” bilar, främst 90-tals bilar, men jag har INGEN ANING om vem som verkligen kan dessa bilar här i Skåne,  och då snackar jag alltså om min SL och Corvette C4, bilmodeller som tillverkats i relativt många ex och som ägts till 98% av folk som bryr sig om bilen och då förhoppningsvis bör folk ha lärt sig att mecka med dessa bilar, eftersom ägarna själva inte pillat med dem varken som nya eller 10 år gamla.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x