Dagens Fråga : ”Varför bär du ögonlapp?”

Ja jag är fullt medveten om att jag har helt olika följare/vänner på alla mina sociala medier, konstigt nog, med tanke på att jag lägger upp samma saker och använder samma namn överallt, men men, så är det iallafall.
Så här är fel ställe att svara på frågorna jag får, men jag svarar här för att hjälpa mitt egna minne och för att enkelt kunna länka svaren till folk (ja jag gör det ofta).

Och nej jag har verkligen inga problem med att svara på frågor, mycket hellre att jag får svara för många gånger på samma fråga än att ni ska anta en massa konstigt.

Så en fråga jag har fått mycket är om varför jag använder ögonlapp, om ögat är kvar osv.


Sen har vi dem som bara antagit att jag bär en ögonlapp för att vara ännu coolare än innan, hur det nu skulle kunna vara möjligt.

Även om jag absolut har tänkt få tillverkat en custom made ögonlapp bara för att.

Så för att svara på frågan,

nej jag MÅSTE inte bära ögonlapp, utan jag gör det ibland för att underlätta för mig själv.

Innan jag fick ögonlapp så blundade jag hela tiden med ett öga,

och det har gett mig rynkor kring ögonen tyvärr, så där kommer inga dyra krämer att hjälpa längre.

Och när jag är bland folk så bär jag glasögon för att inte se (allt för) konstig ut.

Så för att svara på era frågor.
Nej jag måste inte bära ögonlapp.
Ja båda ögonen är kvar.


Ja båda ögonen är skadade.
Ja jag har ögonlappen på olika ögon ibland men mest på det ena.

Så på det ögat som ser normalt ut så har jag tydligen bland annat skrapat linsen, och det går att lösa genom att byta lins, sen är där något annat problem också som också ska gå att lösa genom att skära bort och sen dra fram nya nervtrådar.
Men de vill vänta med detta och jag har undrat varför och hur länge i flera månader.
Jag har än så länge fått två svar, ett svar är ”2-3 år” och ett svar är ”9 månader”, dvs ett år då efter olyckan.

EDIT
Nej jag blanda ihop det, olika svar för olika ögon.
Så det vänstra ögat då.
På sjukhuset så hade jag ögonlappen på högra ögat eftersom jag ser bättre med vänster öga,

men nu så har jag lappen på vänster öga för att vänsterögat är fast inåt,

jag kan inte flytta ögat, så ja jag är skelögd, och det gör att jag då både ser dubbelt och suddigt, så ja synen är dålig och det är pga den dåliga synen som jag har medicinskt körförbud.

Angående att vänster öga är skelt och fast är antingen pga en skadad nerv i hjärnan eller en skadad muskel, de vet inte vad orsaken är, utan de har hela tiden hoppats på att det ska lösa sig av sig själv.

Det ska gå att operera, men om de skulle operera ”för tidigt” och hjärnan sen rättar till det själv, så kommer ögat då istället vara skelt utåt istället för skelt inåt, så därför vill de vänta med ”hjulinställningen” för att se om hjärnan löser det själv.
Men ett halvår senare och inget har förbättras så vill jag ju skynda på med en operation så att jag kan köra bil igen.

Så utan ögonlapp eller glasögon så ser jag alltså dubbelt och suddigt.
Med ögonlapp på vänster öga så ser jag väldigt suddigt men rakt med höger öga.
Med ögonlapp på höger öga så ser jag lite bättre men måste vrida huvudet för att kunna se rakt.

Och glasögonen som jag då har på mig bland folk är själv ett eget försök till en tillfällig nödlösning.
Det vänstra glaset ser ut såhär

Så jag har alltså själv tagit en räfflad plastfilm, klippt och klistrat väldigt fult, och där var då min tanke att det skulle vara som att vinkla en spegel precis vid ögat, så att jag skulle lura hjärnan att jag såg rakt med båda ögonen.

Det funkar absolut inte, men eftersom det vänstra glaset är så dåligt så blir det lite som att använda en ögonlapp, hjärnan kopplar bort det ena ögat efter ett tag och fokuserar på det andra, och bland folk så ser jag lite mer normal ut.

När kommer detta att lösa sig?
Ja det undrar jag med, och har undrat i ett halvår.
De sa från början att jag skulle träffa en ögonläkare en gång i månaden, jag har fått tjata mig till 3 besök på 6 månader, och nästa besök är om två månader, trots att jag har tjatat i redan över en månad.

Men det är iallafall skönt att det SKA gå att kunna lösa.
Och JAG hoppas ju på att båda ögonen fungerar normalt så snart som möjligt så att jag kan köra bil igen.

Jag har inte ens fått svar på frågan om vilket öga jag bör ha ögonlappen på, om jag själv kan träna ögonen, skynda på den önskade läkningsprocessen osv osv.
Så detta är också något som jag själv fått lösa på bästa sätt enligt min egna erfarenhet.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JohnA

Hoppas du blir återställd så fort det bara går.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x