Gatuslang Avsnitt 144 – Kaah/Peter Alexandersson (Del 1) (9/7-2020)

144 – Kaah/Peter Alexandersson (Del 1)

 

** Vad väldans kul att de direkt börjar prata om Kaah är religiös eller inte, för att det är lite ”lustigt”, jag är ju utan tvekan världens största Kaah-fan (prove me wrong, i challenge you), och det har jag varit sedan dag 1 någon gång 1998, så jag har hört alla hans låtar tusentals gånger om, och det är så speciellt för mig att jag konstigt nog sparar mina Kaah-spelningar för bara väldigt speciella människor, ja jag har en massa inlägg om Kaah här i bloggen, egen tagg osv, men om jag gör en mixtape eller spellista till någon så får inte Kaah vara med där på något random sätt till vem som helst, och vad jag kan minnas just nu så är det bara till två personer som jag har gjort en Kaah-spellista, till min vän som skulle föda sin första son och till mitt ex.

Och den där tjejkompisen med barn är tjejen som gjorde att jag missade Kaah på Malmöfestivalen 2002 för att hon var så seg på att göra sig klar..

Men så vilket som, på tal om exet, jag tyckte att hon lyssnade på för dålig musik så jag gjorde en Kaah-mixtape till henne, och det visade sig sen att hon lyssnade på den varje gång hon körde med sin bil, dvs ett par gånger om dagen, mycket fint =)
Och en dag i något ärende så skulle jag lämna hennes bil på en verkstad eller något, så pappa körde hennes bil och jag körde min bil för att sen köra oss båda hem, och då säger pappa att det var fint att hon lyssnade på kristen musik.. Och jag förstod ingenting.. det fick mig att tänka på detta

Så jag undrade om han hade råkat komma in på någon kristen-radiostation eller så, och om det ens finns i Sverige.
Dagen efter eller kanske samma dag så blir bilen klar och vi åker och hämtar den, och pappa säger igen att det var inte radio, samma låt fortsatte när han startade bilen och även nästa låt var en kristen låt..

Så jag var tvungen att gå ut och lyssna på vad han menade, och ja det var Kaah som spelade =)
Och om jag minns rätt så var detta efter jag och brorsan föll i tårar första gången vi hörde ”Gud har med sig så många namn”, live konsert utomhus, med hela familjen, så så fin upplevelse.

Dagens Konsert : Kaah & Jideblasko #SommarscenMalmö

Så jag kanske trodde att det var den låten, men oavsett så förstod jag verkligen verkligen inte alls vad pappa menade innan jag hörde att det var Kaah som spelade i bilen.

Nu minns jag inte låtarna jag hade på den spellistan, vilket låt som spelade just när jag satte mig i bilen, men jag vet iallafall att denna absolut fanns med där =)

Och när pappa då sa detta, och vi såg honom sjunga ”Gud har med sig så många namn” live..

Ja Då som först, 20 år senare så uppstod frågan hos mig själv, är Kaah lite extra kristen kanske? Då som först så la jag märke till att där är någon religiös referens i väldigt många av hans låtar, förr så har jag ju bara sett det som kärlek helt enkelt.
Så i mitt dagdrömmande om att en dag få prata med honom så är det en fråga och kanske till och med den första frågan jag har tänkt ställa, så väldigt kul att en frågan dyker upp direkt här.

** Ja det vore väldigt trevligt att höra/se honom framföra gospel, men jag fann precis denna intervjun och den är från 2020..

** Ja som jag har sagt ett par gånger så den enda fördelen med minnesförlust är att man kan tycka om gamla saker på nytt eller upptäcka saker på nytt ”igen”, och en av de positiva ”överraskningarna” när jag kom hem från sjukhus och började lyssna på musik igen är att jag helt hade glömt att Kaah släppte en ny skiva 2021.

Dagens Skiva : Kaah – Tis ja dör

De gamla låtarna är absolut inte förträngda..
Och de gamla låtarna var det som fick mig att gråta för första gången (och andra) efter allt detta som har hänt sen i somras.

** Synd att minnet är nästan helt borta, men jag har iallafall känslan av att det fösta jag hörde med Kaah var inte från ”Kaahlender” som släpptes 1998

Utan från Petters skiva som absolut snurrade sig het hos mig!

Petter – Du vet att jag gråter (feat. Kaah)

Men det är bara en känsla, minnet minns inte alls.
Men jag var ju absolut främst en hiphop-kille på den tiden, och jag vill minnas känslan att jag blev så imponerad över Kaah i denna låt, sen om jag kände till honom innan eller inte, det vet jag inte.

** Ja den där ”Förändringar” med Polki har jag aldrig hört förr tror jag.
Den behöver jag ha i Spotify eftersom jag gjort en spellista med allt Kaah har gjort och varit med på

** Oh det där med P3 Soul måste jag få höra igen!
Hoppas att det finns någonstans.

** Jag hoppas verkligen att vi får en del 2 snart =)

(Visited 51 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x