Dagens Konsert : Kaah & Jideblasko #SommarscenMalmö

Åh.. Ännu en helt underbar konsert med Kaah..
I Malmö, Fredag kväll, 27 grader varmt och inte ett moln i sikte, utomhus i Pildamsparken, gratis, parkering precis utanför, ledigt på första parkett, hela familjen med mig..

Det kunde inte ha varit bättre.

Well, jag skulle ju jättegärna delat detta med fler av mina nära och kära, men de kunde inte.
Och jag tänkte på det en hel del, för att jag har tjatat om Kaah till MÅNGA genom åren, och när han var här senast så fick jag inte med mig något sällskap trots att jag bjöd på biljetten, så då tänkte jag att en Fredag tidig kväll, gratis, det måste ju folk vilja följa med på, men folk jobbade sent, var trötta, hade annat att göra osv osv.
Men men, tur att amfiteater i Pildammsparken var fullsatt plus 25% till av andra som uppskattar Kaah´s musik.

Så i det stora hela en helt underbart perfekt konsert som inte alls var som de andra Kaah konserterna som jag har fått uppleva tidigare.
Det är ännu en sak som uppskattas, han har enligt mig två helt olika stilar, och man vet aldrig vad det kommer att bjudas på =)

Denna gången ville jag ha den lite mer uptempo Kaah eftersom jag vet att det är sånt mina föräldrar skulle uppskatta, så när Jideblasko kom ut på scenen så förstod jag ju direkt att det är vad det kommer att bjudas på idag = )

Men… och ett stort positivt men..
När Kaah själva kommer ut på scenen några sekunder senare så börjar de med hans senaste singel “Gud har med sig så många namn”
Ja ännu en låt om Gud <3

Detta är en låt som jag ABSOLUT tycker om!
En låt i exakt den Kaah stilen som JAG älskar! Så lugn och kärleksfull som möjligt.
En låt som jag har spelat om och om många gånger sen den släpptes för ett par veckor sedan.
En låt som får mig att tryggt falla tillbaka och njuta utan oro att Kaah skulle bli för “poppig” i alla tolkningar av just ordet “poppig”.
Som sagt, inget fel i det, jag älskar den musiken också.
Men det är med de lugna låtarna som jag känner den där speciella kopplingen rakt in i själen.

Vilket som, en mycket bra låt.
Han kommer ut på scenen och börjar med den…
Och det var som om himmeln öppnade sig och det bara ösregnade känslor just över Pildamsteatern..
Fyfan vilken känslig låt…
När man ser Peter (Kaah) framföra detta så är det som om hans röst är overklig, kommer den rösten verkligen ifrån honom? En kille som ser så anonym ut på något sätt (med riktigt snygga maroon färgade byxor som jag jättegärna skulle vilja ha tag på ett par av)

Och jag känner DIREKT klumpen i halsen, och får verkligen hålla mig från att tårarna ska rinna..
Jag vänder mig mot lillbrorsan som sitter sidan om mig och ser genom hans solglasögon att han är också tårögd.. Och brorsan säger med knakig röst “Fyfan vad bra han är.. vilken röst han har..”
Ja då var det bara för mig att ta fram servetterna..

Detta är en perfekt anledning till varför man måste uppleva Kaah live..
Musiken blir SÅ mycket djupare, känslofyllt och kärleksfullt, explosivt och rörande, både inombords och utombords.
Det började med att de allra yngsta dansade framför scenen,

och det slutade med alla åldrar på “dansgolvet”, även de allra äldsta ur publiken stod och dansade framför scenen, trots att det var 27-28 grader varmt.

Det var många som tänkte “Jag måste dansa” helt enkelt 😉

Btw, jag önskar faktiskt att han spelade den låten med hela bandet.
Kaah tog ett par låtar med enbart honom och Gitarristen ”Direktör Daion”,

medans resten av Jideblasko pausade, då de bland annat körde en super downtempo version av “Ut ur mitt huvud”, ännu en låt som jag älskar, som jag har två helt olika studioinspelningar av, och som jag har hört honom framföra på 3-4 olika vis, lika bra oavsett tempo =)
Men just “Dom tittar när jag dansar” låten, som är hans mest kända, tycker jag att den skulle framförts med både beatmaskin och band.

Och sen så måste jag tyvärr klaga på att ljudet var RIKTIGT dåligt både i början och sen nån gång i mitten, jag har för mig att de brukar ha bra ljudteknikers där på Pildamsteatern när det är Sommarscen.
Men ljudet var bättre för majoriteten av den 1,5 timme som de spelade.
Vilket var oväntat länge, det är nog ingen annan som har “fått” spela mer än en timme exakt på Sommarscen.

Som tur så ville publiken ha mer av Kaah så de kallade in honom igen, då trodde jag att hela bandet skulle köra “Dom tittar när jag dansar” men det blev “Innan du går”.. vilket jag tycker var minst lika passande.
Även efter det “encore” så ville publiken ha mer, ville inte sluta applådera och jubla, ville inte gå därifrån.
Men 1.5 timme räckte perfekt för mig och min rygg.

Så TUSEN tack till #SommarscenMalmö för att ni bjöd Malmöstad på Kaah och Jideblasko.
Och framförallt, ännu en gång, tusen tack till Kaah för en helt underbart perfekt konsert som jag kommer att ha i mitt hjärta resten av mitt liv.

Detta behövdes..
Det är såna här stunder livet ska bestå av, det är såna här stunder med nära och kära som får en att orka med allt jobbigt i livet.

Efter denna konserten så fortsatte vi i musikens tecken hemma hos mina föräldrar fram tills Lördag morgon.
Där var det fullt hur som vanligt med familj, släkt, nära och kära, nya vänner, grannar osv.

Ni som följer mig på Instagram har nog redan sett mina stories 😉
Det bjöds på allt från livemusik på alla möjliga instrument, allsång, ballader framfört av en gäng halvgamla män, and a trip down memory lane med musik av allas smaker, jag var DJ främst men tog requests ifrån allt och alla så att alla fick visa vad de tyckte om.

Musik är livet, musik är det som håller oss igång, och det som håller och samman.
Därför är det så synd att jag oftast får gå ensam på konserter.
Men igår så var det alltså helt perfekt.

Sen var det som vanligt med sömnlöshet, ont osv osv hela morgonen och jag har fortfarande inte sovit, men det gör inte så mycket just nu <3

 

 

BTW, Under konserten sa hörde jag lite halvt att min pappa flera gånger sa hur imponerad han var av Kaah, men jag var så inne i musiken att jag hörde inte riktigt vad han sa utan jag bara nickade och försökte vara i stunden.
Men efter konserten så sa båda mina föräldrar något i stil med “Wow vilken röst han har, vilken kille, det trodde vi inte”
Det känns alltid extra bra när ens föräldrar blir imponerade och nöjda med något man själv håller kärt.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.