Kommande Konsert : Kaah @Moriskan i Malmö 18 Maj

Detta har jag sett fram emot i 20 år..

Ja bokstavligen i 20 år..


1998 så släppte Kaah sin första platta, ”Kaahlender”

En helt felfri skiva, där några av hans bästa låtar någonsin finns med.

Sedan dess så har jag velat se Kaah live, och på den tiden så åkte jag ju inte till Stockholm bara för en konsert, som jag på senare år har gjort många gånger, vilket jag är väldigt glad över.

Så Kaah i min hemstad, det var drömmen.
Och Kaah har absolut uppträtt i Malmö förut, flera gånger.
Mitt starkaste minne av hans Malmöbesök är 2002, då jag VERKLIGEN hade tagit på mig rollen som Kaah´s största fan, vilket jag står fast vid än idag.
Det jag minns från den dagen 2002, var att jag väntade, och väntade, och väntade på min då bästa vän.
Till sist så sket jag i henne, eftersom jag förstod att hon sket i mig, så jag skyndar mig upp till stan, men konserten han sluta..
Jag kommer aldrig att förlåta henne för detta.. Detta är 16 år sedan.

Sen har Kaah varit här ett par gånger till, en annan gång minns jag inte om han skulle uppträda eller vara DJ (det låter konstigt).
Ingen ville med där i heller, jag missade det hela, stack till stället sen ändå, och där står Kaah i trappan hela natten, och ser superuttråkad ut, och jag bara ville gå fram och visa min tacksamhet.. Men jag fegade..
Nu för några år sedan så var han här efter sin Comeback, men då var jag ensam på Gatebil eller något i den stilen.

Och jag kan inte förklara min desperation när Kaah SKULLE uppträda i Malmö den 24 November förra året, och jag ”låg inlagd” i 5 dagar PRECIS innan konserten, och det såg ut som om jag skulle fortsätta med det då han skulle ha sin konsert, men jag kom ut precis dagarna innan! Det enda jag längtade efter var denna konsert! Ännu mer nu än innan!
Och så var konserten inställd..

Framflyttad Konsert : KAAH

 

Men nu så… Ta i trä (Knack knack knack).. Nu på Fredag, den 18 Maj.. På Moriskan, i Malmö..
Så SNÄLLA låt mig få se Kaah live här i Malmö!!!!

 

KAAH Live

18 maj 20:00

Välkommen på en intim spelning med soulrebellen Kaah på Moriska Paviljongen, Spegelsalen, den 18 maj!

KAAH Live
DJ: Rome
Support: Pomona Dream
Biljetter: https://bit.ly/2GL63Gj
Boka bord: www.moriskansbistro.se
_________________________________

KAAH (SE) LIVE
För snart 20 år sedan stakade Kaah ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben, något som har gjort honom till något av en gudfader för dagens soulgeneration. I våras återvände han med den hyllade ep:n Jungl, och en uppdaterad ljudbild där referenser går att dra till samtida namn som Kendrick Lamar och Anderson Paak.

Denna spelning är en intim duokonsert tillsammans med Andy Pfeiler på scenen

Lyssna på Kaahs senaste singel här: http://spoti.fi/2w6jhWc

SUPPORT: POMONA DREAM (SE)
Pomona Dream har med sin originella blandning av boombap, jazz och funk kanske främst uppmärksammats bland tastemakers utomlands, särskilt i USA. De spelas nämligen kontinuerligt på radiokanalen KCRW i Los Angeles där de sedan ett par år haft sin bas. Bandets sångare och kompositör Sandra Bang sätter med sin röst en prägel som för tankarna till Gal Costa och Flora Purim och med sin jazzbakgrund med hjältar som Wayne Shorter och John Coltrane är hon en skänk från ovan för alla som tröttnat på konventionella poplåtar. Detta ackompanjeras perfekt med Ribbs funkiga beats och råa produktioner. Lyssna här:
http://open.spotify.com/artist/42jZtMPYHncDY3y4lYYpDv
https://www.instagram.com/pomonadream/
https://pomonadream.bandcamp.com/

ROME (SE) DJ SET
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som vår stads kanske mest omtyckta arrangör. The Boom Bap, Ninja Nights, Red Light Special, Afro Pick och Woohah är några av hans kreationer. Rome har dessutom öppnat för akter som J. Cole, Bilal, Migos, Miguel, MOP, Talib Kweli, Dj Premier, Raekwon, Big Sean, Ghostface, Mobb Deep, Freddie Gibbs mfl.

Ät i Moriskans Bistro innan konserten, med förköp har du 10% rabatt på middagen! Köket är öppet från 17.30. Boka bord via:
❖ www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35

 
https://www.facebook.com/events/422232928171475/
Ni som känner till den känsliga sidan av Pierre vet hur mycket Kaah´s musik betyder för mig..
Här är min egna Best Of Spellista, Som mer eller mindre innehåller alla Kaah´s låtar 😉

Och för att förstå min kärlek till Kaah lite bättre så kan ni läsa mina tidigare inlägg.

 

 

 

 

 

Jag har också en egen tagg för alla mina inlägg om #Kaah

 

 

Intervju med Kaah i Nöjesguiden

Kvällens Konsert : KAAH – Hemlig Spelning på Kägelbacken + Premiärkonsert på Mosebacke

Konsert : Kaah – Mosebacke, Stockholm 7/8

Kaah – Sommarvisa (Bonus Track)

Kaah – Berättelsen om Sommarvisa

Jag lämnar över min Kaah Fansite till BABA Records

Ännu ett bra inlägg om Kaah.

ÄNTLIGEN ett livstecken ifrån Kaah!

 

(Visited 167 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x