Dagens Notiser : För långa skruvar i kroppen? OBS! Varning för bilder!

Ja när jag skämtsamt skröt om att jag hade ett intyg som säger att jag nu har så mycket metall i kroppen att det kan aktivera metalldetektorer (och äntligen kan resa med kniv på mig) så var det genast många på Facebook som ville säga att de  också har metall i kroppen osv osv, Så ja det verkar vara väldigt vanligt, så då kan ni säkert hjälpa mig svara på dessa frågor.

Jag har faktiskt noll kunskap om sånt här för att benbrott är något av det värsta jag vet, jag får rysningar än idag av det ögonblick jag råkade se Henke Larsson knäcka sitt ben. USCH!

Och trots alla mina tidigare skador så har jag aldrig brutit något förr, tills nu då jag bryter allt förutom höger arm och vänster ben…

Eller ja nu tänker jag alltså på de två stora benen i dessa kroppsdelar, men ja det är ett under att inte de också var brutna.

Men som ni ser på även vänster arm och min svullna hand så var ju där skador också såklart.

Så mycket troligt så har de fäst tillbaka mitt högerben lite fel, väldigt störigt men det kan vara så att det var den enda chansen att rädda benet, och att det inte går att lösa rätt nu i efterhand…
Men, det är fortfarande ingen ett halvår senare som kan förklara varför jag har jätteont i höften/leden och i knäet, inte heller någon som kan förklara varför jag inte kunde böja benet på 5 månader, inte ens när både jag och sjukgymnasten försökte fysiskt tvinga benet att böja sig.
Noll respons också på varför min fot fortfarande är både bedövad och överkänslig..

Och både sjukgymnasten och jag har tjatat i månader om att skicka mig på en magnetröntgen för knäet och höft, det slutade med att de skicka mig på skelettröntgen som inte visar mer än mitt trasiga skelett, sen när jag försöker tjata vidare om en magnetröntgen så säger de att jag ska ta det med min vårdcentral, och min vårdcentral säger att de får bara skicka iväg patienter till magnetröntgen om de ska röntga ryggen…

Aja, bla bla bla, yada yada, lätt att komma in på fel spår som alltid.

Nu är jag som sagt noll insatt i sånt här så därför frågar jag.

OBS! Varning för äckliga bilder!!

 

Jag är förvånad över hur långa skruvarna är…
Ska de verkligen sticka ut utanför skelettet? De ska väl bara fästa i skelettet?
Jag tänker om man skulle fästa något i en träplanka, du använder ju inte skruvar längre än vad träplankan är djup…

Och inne i kroppen då där allt rör sig och är känsligt..

Jag vill inte visa alla bilder på tråkig plåt, så det jag vill visa här är längden på skruvarna..

Visst det är inte mycket..
Men jag som icke läkare eller snickare tycker ändå att det som de sticker ut kan ju absolut irritera muskler, nerver osv runt om.

Så är det också fel?

Och sen de skruvarna i ryggen!
DE är långa!

Dåliga bilder för att jag har fotat en datorskärm..

Men ryggen var alltså helt av i mitten, där är en väldigt äcklig bild på det som ser nästan helt overkligt ut.
Så dessa skruvarna ska alltså fästa i kotorna så att järnpinnarna håller min rygg på plats.

Men de går ju LÅNGT förbi kotorna!!

Och där inne finns det ju verkligen känsliga och ömtåliga kroppsdelar!

Så alla ni experter med metall i kroppen, tänker jag helt fel här?
Eller tänker jag rätt att man inte ska ha typ 8 cm långa skruvar (ren gissning) rakt in i ryggen som ligger mot lungorna?

** Ja den slangen ni ser lite överallt på bilderna är en ”Shunt” som går från hjärnan ner till magen

Och ja som ni ser så var nacken paj på 3 ställen också.
Ja skadorna är MÅNGA helt enkelt och där är nästan 5000 (ja fem TUSEN!) anteckningar i min journal!

 

Jag har efter mycket tjat fått iallafall en telefontid med en Ortoped på Torsdag så givetvis ska jag fråga honom, men varje samtal med läkare som mina föräldrar är med på eller hör i telefon så reagerar även de på att läkarna inte vill svara på mina frågor eller tydligt ljuger.
Och ALDRIG att en läkare skulle erkänna att de själva eller någon annan läkare har gjort fel, speciellt inte en kollega, det har jag fått bevisat flera gånger.

OBS!
Jag vill verkligen verkligen inte gnälla, jag är supertacksam för att Gud och läkarna har räddat mig!
Det är bara att jag är sån som person som vill veta hur saker fungerar och varför.
Och ja det är ju bra att veta om mina skruvar i ryggen kan punktera mina lungor vid lite action eller vad.

 

UPDATE

Alla de som har svarat mig på Facebook har haft problem med sina inopererade skruvar, vissa har de fått sätta om och vissa har tagits bort helt och hållet.

Men det verkar vara ”normalt” att de är för långa, inte okej tycker jag men ni kan läsa mer om det här.

https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:659384/FULLTEXT01.pdf

 

UPDATE

** Jag hade ett väldigt informationsrikt samtal med Ortopedläkaren som opererade mitt ben, DR Per Bosenmark.
I 16 minuter så förklarade han väldigt grundligt allt det jag har undrat i ett halvår och mycket mer, så cred till honom.
Ja benet är troligtvis fel monterat, och han gjorde om allt redan när han var klar med operationen först för att han såg redan då att benet var fel monterat, så han fick ge sig på allt igen direkt där, men det blev kanske inte 100% rätt ändå och sa att det absolut går att lösa igen nu i efterhand, men det är lika mycket jobb och benet ska borras upp, roteras osv osv osv, men det går att lösa.

En vanlig sådan operation är ”lätt”, för att man ser på benet hur det ska sitta ihop, nu var inte mitt så utan mitt ben fick ligga i en ställning som drog isär benet.
Osv osv osv, han pratade konstant i 16 minuter och jag är väldigt tacksam för allt han förklarade till mig, som om jag själv vore en läkare, så tack för det, precis så jag vill ha det.

Och när jag frågade ifall skruvarna var för långa så förklarade han nog i minst 5 minuter i DETALJ hur en sådan operation ska gå till, vilka alternativ som finns, olika tjocklek på skruvarna, hålen, vad som kan gå fel, hur de olika delarna i benet fungerar osv osv osv osv.
Nu vet jag inte om han vet att jag är bilintresserad eller inte, men han drog liknelser som passade perfekt för mig!

Så nej skruvarna är inte för långa och DR Per Bosenmark på Ortopedimottagning i Lund är ABSOLUT ett proffs på sitt jobb! =)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x