How To Be A Man : Del 19 -10 Commandments of the Mafia with Michael Franzese

 

** Det mesta här är bara ren vett & etikett enligt mig, det är vad jag är uppvuxen med iallafall.

Jag har nog tagit upp en del av dessa punkter i tidigare inlägg, men jag kan ju lika gärna skriva mina versioner av Maffians 10 budord, eller vad jag tycker om dem.

OBS!!!
Jag har inget med någon påstådd ”Maffia” att göra, utan detta handlar bara om hur jag fungerar och några av de riktlinjer jag är uppvuxen med eller bara mina åsikter om Maffians budord.

The Mafia’s ”Ten Commandments”

1. No-one can present himself directly to another of our friends. There must be a third person to do it.

”I min värld” är det precis samma sak.
Många av mina vänner har reagerat över att jag inte har presenterat dem för andra vänner när jag har stött på dem någonstans.

Det är helt enkelt för att jag inte vill att några bekanta till mig ska kunna gå fram till andra bekanta eller vänner, och säga att de är vänner till mig, och på så vis nämna mitt namn som om jag går i godo för dem.
Det har hänt att folk har gått till mina stammisställen och nämnt mitt namn och sagt att de ska få ”Pierres pris”, det är INTE OKEJ!

OM jag tycker att du är värd mitt kompispris så kommer jag att be dig nämna mitt namn och jag kommer att ringa och förvarna att någon kommer dit, ditskickad av mig och kommer att nämna mitt namn, ge honom bra rabatt.

Alla tjejer jag någonsin har varit med har reagerat starkt över detta, och det är exakt samma anledning där.
Det är enbart för att skydda.
Det har hänt att bekanta har kommit till flickvänners jobb och bett om rabatt också osv.

Det är ingen som ska gå fram till min flickvän, vän, bekant och använda mig som referens utan mitt godkännande först.

OM jag presenterar dig för någon annan så säger jag ”Detta är min vän/flickvän/kusin (kusin betyder bara att han också är Zigenare), släkting (släkting betyder riktig släkt eller väldigt nära familjen).

Det är steg 1, det betyder för den personen som jag presenterar dig för, att jag ”håller din rygg”.
Så om det är en ”skum” person som jag presenterar dig för (OBS utan namn) så kommer de att låta dig vara för all framtid, för de vet nu om att du är kopplad till mig.
Och om de skulle se dig i behov av hjälp, bråk ute osv, så kommer de att gå fram och hjälpa dig eftersom jag har presenterat dig.

Jag känner många olika människor, och det är väldigt få som jag skulle gå i godo för eller ”hålla ryggen” för.

OM jag presenterar dig vid namn för min vän med namn, då betyder det att jag går i godo för er båda och att ni absolut kan hälsa på varandra utan att jag är med och att ni kan använda mig som referens till varandra.

Så till mina ex som har tagit SÅ illa upp av att jag inte har presenterat er för allt och alla, utan bara för vissa, nu vet ni varför.
Jag har fått höra så mycket om det, att jag skulle försöka dölja att jag har flickvän osv, men så är det absolut inte, det är för att skydda er.

Så där på 1an håller jag med helt och hållet.
Bara för att du känner till någon, eller din vän är bekant med någon, så betyder det inte att du kan gå fram till honom och hälsa.

Och jag har ett par jättebra exempel på folk som har råkat illa ut rejält för att de har trott att de skulle kunna umgås med mina (gamla) vänner utan mig.

 

EDIT

Jag tycker ju om att ge extremexempel, så jag ska ge er ett sådant så ni verkligen förstår hur illa det kan gå.

Låt säga att jag och min flickvän går på en bilträff, någon som känner till mig, som jag inte känner till, kommer fram och hälsar.
Detta är något som händer ofta, eftersom folk känner till mina bilar och mitt namn så är det ofta att folk kommer fram och hälsar som om de känner ”Sir Pierre”.

Jag hälsar, även om jag kanske inte vill, det är säkert en rökande BMW ägare, jag presenterar min flickvän vid namn, mest för att inte hon ska bli feminist-sur.
Den kommande helgen så är min flickvän ute med sina tjejkompisar och festar, denna BMW ägare kommer fram till min flickvän, som han kommer ihåg namnet på, med sina killkompisar.
Han säger ”Hej *****, kommer du ihåg mig? Pierres kompis, vi träffades i veckan, hur är läget? detta är mina vänner ali och baba” osv osv.

Utan inbjudan så sätter de sig med tjejerna, bjuder på drinkar.
Den lättfotade tjejen som jag inte tycker att min flickvän ska vara vän med väljer att följa med Ali och Baba på efterfest, där hon blir drogat och våldtagen osv osv osv.

Ni VET att detta kommer att ”heta” hos allt och alla och stå i polisrapporten som ”Pierres kompisar”.
Eftersom de påstod att de kände mig, de kände min flickvän vid namn osv osv.

Såna situationer ska aldrig uppstå och mitt namn ska aldrig ens nämnas bland folk som jag inte gillar.
Det sista där är väldigt svårt, det upptäckte jag ju redan i högstadiet, jag försökte hålla mitt efternamn bland mina närmsta och använda mitt Sir Pierre alias istället för resten av världen.
Men det går ju inte, mitt Alias är mer eller mindre mitt namn och mitt efternamn är inte svårt att få tag på, och det är bara jag i hela världen som heter som jag gör.

Men men, nu förstår ni min poäng om hur illa det kan gå bara för att jag har presenterar någon.

Det har hänt att folk har sålt bilar till bekanta och sagt att de känner mig, och bilarna har varit SKROT, sen får jag höra det, att mina vänner lurar mina andra vänner med skrotbilar osv osv.

Keep my name out of your mouth. 

Jävligt töntigt att lägga in en Scarface replik, men den är bra

https://youtu.be/5YEmihm6w6g

 

2. Never look at the wives of friends.

Självklart.
Likaså döttrar och systrar.

3. Never be seen with cops.

Nej det är inte så hårt att man inte kan ses med polis.
Men har man problem så löser man det själv, man ringer inte polisen.
Som ni säkert har hört så har vi ”romer” egna rättegångar osv.

Däremot så umgås vi inte med våra vänners ovänner.
Det är mycket viktigt.

Är man vänner sedan tidigare så kan man hälsa om man stöter på dem ute, men man bjuder inte hem dem och man åker inte hem till dem förrän saker och ting är utrett, oavsett vem som står närmst eller vem som har rätt eller fel.

4. Don’t go to pubs and clubs.

Det är bara dåligt folk ute, det blir bara problem ute.
Polisen har span på allt, du vill inte synas tillsammans med dåligt folk, det kan bli jättefel även om du bara hälsar på en gammal vän.
Bra folk går inte ut och super (ja nån gång tillsammans med familj, ”släkt” eller ”kusiner”, det kan hända.
Men folk som ”går på krogen” flera helger i månaden, det är inget bra folk.

Jag går inte ut och festar, det har ALDRIG intresserat mig.
Jag har inte varit ute sedan 2015 (då det blev bråk som vanligt) och innan dess så har jag nog inte ens ”varit ute” en gång om året i snitt.

5. Always being available for Cosa Nostra is a duty – even if your wife’s about to give birth.

Först och främst så går din gravida fru alltid före allting.
Men ja, det är en av om inte den främsta anledningen till att jag ALLTID har min telefon på och aldrig dricker.

De enstaka få gångerna som jag har haft min telefon avstängd eller har varit onykter så har det hänt något där jag verkligen borde ha ställt upp.

Så jag är alltid redo att sätta mig i bilen för att köra och hjälpa till med.
Därför tycker jag inte om att vara ifrån Malmö mer än en weekend, därför åker jag bara på semester med min familj (jag hade gärna åkt med en flickvän någon gång), därför har jag alltid minst halv tank i bilen.

Och OM jag åker någonstans (vilket har hänt 3 gånger i hela mitt liv) så berättar jag inget för någon förutom ett par få personer som jag vet om kan ta min plats att hjälpa till vid behov.

6. Appointments must absolutely be respected.

Självklart.
Jag HATAR att vänta!
Om du har bestämt med någon så se till att dyka upp I TID!
Att tycka att någon annans tid är mindre värd än din är MYCKET respektlöst!

Ja saker och ting kan hända att man måste avboka, men då RINGER man och gör det i så god tid som möjligt.

Var ALLTID ute i god tid.
Om jag ska någonstans i lilla Malmö så räknar jag med att jag behöver köra hemifrån en TIMME innan jag behöver vara där.

7. Wives must be treated with respect.

OM (ja jag betonar OM) jag har presenterat dig som min flickvän eller allra helst fru, så kommer du att bli behandlad med lika mycket respekt för mig.
Du kommer att få all tänkbar hjälp närsomhelst, om du besöker något av mina stammisställen så kommer de inte låta dig att betala, antingen så är det gratis för dig eller så får jag ”räkningen” sen.

Och om mina vänner presenterar mig för sina fruar så kommer jag att vara så överdrivet hjälpsam och vänlig, nästan som om det vore min egna gravida fru.

8. When asked for any information, the answer must be the truth.

Jag är alltid ärlig, vilket BARA ger mig problem.
Men jag har sedan jag var liten fått klara och tydliga direktiv om att man är ALLTID HELT 100% ärlig till familjen.
Man ska kunna prata om allt och man är ärlig med allt.
Detta är också något som jag har krävt av mina flickvänner genom åren.

Men det är med få vänner som jag är ÖPPEN med allt.
I dagsläget är det nog bara en vän där jag är helt öppen och ärlig med precis allt.

Detta innebär också att man är ärlig om priser och inte tjänar pengar på sina riktiga vänner.

Och det ska innebära att om jag av någon konstig anledning inte skulle svara i telefon så ska min familj, flickvän och bästa vän antingen veta exakt varför jag inte svarar, eller så bör de oroa sig.

9. Money cannot be appropriated if it belongs to others or to other families.

Ja där kom vi väl in på det jag nämnde ovan.
Man är ärlig om pengar, alltid.

Om jag tar emot pengar av dig, kontakter eller Swish, och jag skulle ta upp telefonen och kolla (när jag har hört Swish-plingandet) eller räkna pengarna, då betyder det absolut att jag inte litar på dig.

Ända sen jag var liten så har jag inte räknat kontanter när jag har tagit emot dem, vilket jag har förstått ett par gånger att jag borde ha gjort.
Inte ens om du ber mig att räkna så räknar jag, säger du det två gånger, då räknar jag.

Om du ger mig pengar för att köpa något så får du exakt varenda en krona i växel tillbaka, det är upp till dig om du tycker att jag är värd något för besväret eller inte.

För en massa år sedan innan Footstreet hade en Webshop och adidas NMD var jättehypade i resten av världen förutom Malmö så hjälpte jag MÅNGA att få tag på skor genom att köra till Footstreet, köpa skorna, ligga ute med pengar, fixa lådor och sen skicka dem, och DÅ sa jag ”ni får gärna ge mig något för bensin och parkering”, det var kanske 2 av 25 som gjorde det, och då snackar vi om att jag fick kanske 15 kr av någon och 25 kr av någon, om ens det.

Och även om jag har presenterat dig vid namn så går du inte bakom min rygg och ber om min rabatt någonstans utan att jag säger något om det först.
Ja du kan ringa till mig och fråga om jag vet deras priser osv, dvs fiska om rabatt, det gör folk dagligen och det är jag helt okej med.

Folk ringer till mig och frågar om Sonax priser mer än vad de ringer till Sonax och frågar om priser.

Sen den sista är ju tyvärr inte aktuell längre.
Men för många år sedan, om jag hade en business med någon, och jag berättar för dig allt om detta, så går du ALDRIG dit utan mig för att tjäna pengar själv.
Vill jag dela med mig med dig så kommer jag att göra det utan att du ber om det.

Jag har gjort mig av med ”släkt” och riktig släkt pga detta, jag har blivit riktigt ovän med en gammal vän för livet pga detta, och honom såg jag nästan som en bror under tonåren.
Jag lärde honom allt.

Men han gjorde för många tappar, och idag är han bara en loser.

Där är riktigt släkt som har gått till ett av mina stammisställen och köpt saker på avbetalning som de sen inte har betalat, de är utfrysta ifrån hela släkten nu pga det.

Och GIVETVIS lurar du inte dina vänner på pengar!
Aldrig någonsin!

OM du  gör det så kan du lika gärna ta självmord sen.

10. People who can’t be part of Cosa Nostra: anyone who has a close relative in the police, anyone with a two-timing relative in the family, anyone who behaves badly and doesn’t hold to moral values.

 

Åter igen, det med polisen stämmer inte in på oss, vi har vänner inom alla yrken, även Poliser i olika grader.

Men vi är inte vän med narkomaner eller vän med de som har vänner som är narkomaner, eller där det går dåliga rykten om dem.

Så folk som beter sig dåligt eller har betett sig dåligt, vi håller oss ifrån dem.
Om de har dåliga moraliska värden, samma sak där, det är inget för oss.

Detta är något jag försökte förklara för mitt ex angående hennes vänner, men då var jag dömande osv osv.

Men vi är så, folk som gör sådant som vi själva inte skulle göra (dåliga saker menar jag nu såklart).
Folk som använder eller har använt droger, folk som festar eller är ute för mycket osv osv, de är helt utfrysta ifrån vårt umgänge.

 

 

 

Som sagt, mitt sätt att leva, eller min släkts sätt att leva, det har inget med Maffian att göra, det är helt enkelt vett & etikett och vi kallar det för seder.
Att kalla det för budord är bara en hädelse.

Vår ”ras” av Zigenare/romer har väldigt många seder som vi försöker hålla hårt i.

Och GIVETVIS så handlar inte livet om rabatter, det är bara mina exempel som jag tar upp för att så många som möjligt ska förstå mitt sätt att leva.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x