Helgens Event : #Elmia2019 – Bilsport Performance och Custom Motor Show 2019

Då var Elmia över för denna gången, och bilsäsongen är officiellt igång inom alla områden =)

https://www.facebook.com/custommotorshow/

Det är nu Måndag-natt, och förhoppningsvis så har alla utställarna kommit hem nöjda, och får kanske sova gott första natten på länge utan stress med att bli klar med bilen =)
(UPDATE! Det är inte Måndag längre, inlägget dröjde för att jag väntade på bilderna)

Jag kom hem redan i Lördagsnatt, vilket förvånade alla verkar det som, jag har de två senaste dagarna säkert fått 20-25 meddelanden där folk frågar vart på mässan de kan träffa mig.
Men sorry, jag hade ett gäng unga killar med mig som inte är vana (ännu) med hur trött man verkligen blir efter en dag på Elmia.
Så vi åkte hem sent i Lördags.

Jag och alla andra som har varit med ett tag, vet att det räcker inte med halva helgen, speciellt inte om man ska vara social, mediabevaka och se på alla bilarna.
Jag träffade ett par tidigare utställare som i år var där som besökare, och de var också där hela helgen även om de ”bara” var besökare.

Men innan jag går till helgens notiser som jag har skrivit ner i telefonen under helgens gång som vanligt, så ska jag lite enkelt förklara varför det inte räcker med två dagar på Elmia.

Säg att det är 700 fordon där.

Och ja, JAG vill verkligen ge varje fordon iallafall en minuts uppskattning, dels för att syna, dels för att lära mig något nytt och för att ge byggaren minst en minuts uppskattning för dens arbete.

Vissa bilar står man vid flera gånger, längre stunder, man kanske pratar med ägaren till bilen en stund osv osv, ett sånt trevligt samtal kan lägg gå ut över en halvtimme.

Och sen så går man bara förbi vissa fordon utan att ge det en chans, dumt nog.
Men OM man ska vara helt öppen för alla fordon, så säg att snittet då ligger på 2 minuter per fordon, snålt räknat då eftersom man borde lägga minst en minut och på vissa så blir det en halvtimme.
Och då menar jag inte att syna bilarna så som juryn gör, utan bara uppskatta fordonet och se vad som är gjort med det.

Men 2 minuter per fordon blir alltså 23,33 timmar.
Lägg till minst 3 timmars socialt umgänge utan att egentligen kolla på bilar.
3 timmar om dagen för mig blir det minst, men säg 3 timmar allmänt.
Och sen MINST en timme då man är fast i publiktrafiken, sen ska man gärna äta,

man står och kollar på en avtäckning osv osv.

Då är det alltså närmare 30 timmar man behöver på sig, inklusive pissepaus, för att känna sig HELT nöjd med ett Elmiabesök.
Mässan har öppet 8 timmar om dagen, så det är alltså MINST 4 dagar du behöver för att kunna vara social, kolla på vad företagsmontrarna har att erbjuda, kolla lite på utomhusshowerna, och att ge varje fordon, som byggaren har jobbat med i minst ett år, ynka 2 minuter av din tid..

Så de som bara åker upp där på Lördagen, för att bara köa, trängas, och skymta några av bilarna, det där är bara för amatörer 😉

Så ja, jag hann inte med 1/3 av det jag ville, och jag längtar redan till #Elmia2020 där jag MÅSTE vara där hela helgen! =)

 

Så efter det långa, mattematiska intron, så är här mina notiser från helgen.

 

Fortsätt läsa ”Helgens Event : #Elmia2019 – Bilsport Performance och Custom Motor Show 2019”