Vintern är här.

Det är det nog ingen som har missat.

Jag tror utav tvekan att vi kommer få en värre vinter än förra året, Och då är jag för en gångs skull glad över att inte ha ett jobb att gå till.

Så jag antar att alla (utom jag då) har ställt av sina bilar och har förhoppningsvis skaffat sej en vinterbil (Förutom jag).

Och nej jag vänder inte mej till er som kör Subbor 😉

I vanliga fall så har jag en bil över sommaren (Eller rättare sagt hösten som är mellan april och november), Förutom min 350Z då, Och sen så köper jag mej en vinterbil.

Men i år har jag inte kommit så långt, mest för att ingen vill ta min Jaguar i inbyte =(.

Men den är faktiskt förvånadsvärt lättkörd i snön måste jag säga.

Så nu vänder jag mej till er läsare, vad har ni för vinterbil i år?

har ni köpt en bil strikt för denna vintern eller ni har en vardagsbil som används året om?

Köper ni ny bil inför varje vinter?

vad har ni för krav på er vinterbil?

Så.. dela med er =) Kanske bilder också?

Dagens Notiser.

* Mina grannar är verkligen knäppa, Inte nog med att dom inte vågar hälsa på mej, Nu har det också hänt ett par gånger att dom varit på väg ut genom dörren, Ser mej stå i trappen (Vid min dörr) och då springer dom genast in igen och LÅSER sin dörr!

* En understyrd bil måste vara det tråkigaste som finns inom bilkörning.

* Mina tur-byxor funkar inte längre..

Auktoriserade Märkesverkstäder.

Den allmänne bilägaren tror ju oftast, Eller rättare sagt hoppas att det enda rätta att göra med sin bil när den behövs repareras eller servas är att lämna in bilen till sin märkesverkstad.

Oftast tror man att privata verkstäder är bara bluffare hela högen eller att dom inte kan just din bil.

Men jag har gång på gång lärt mej att det är precis tvärtom.

Det var just pga verkstaden som jag sålde min Mercedes..

Och hela storyn om min 350Z och Nissan i både Malmö och Lund orkar jag inte ens gå in på. Hela 2 år efter jag ägt bilen så hade dom fortfarande inte verkstadshandboken till bilen.. Men jag hade den…

Vilket som, Förra säsongen så körde ju en självmordskandidat på min bil, Och sen dess så har där varit ett sjukt irriterande missljud ifrån diffen.

Vilket jag har då påpekat sen i sommras, Och bara blivit runtskickad som vanligt.

Nu i Fredags då så lämnades bilen in för att Nissan skulle plocka ner diffen, Så att försäkringsbolaget skulle komma dit och SE om missljudet har med krocken att göra…. Retards…

Vilket som, Hade en tid Fredag morgon, Lämnade in bilen och bad dom ringa mej SÅ FORT diffen var nerplockad så att jag också kunde komma dit och se på den..

På Tisdag ringer JAG till DOM.. Och frågar hur det går.. Det tar ju inte 3 dagar att plocka ner en diff även om jag har en massa extra stag och grejer.

Då säger killen på Nissan att ”Dom jobbar på det” Och givetvis skulle dom ringa till mej så jag kunde komma och kolla på den samtidigt som killen från försäkringsbolaget skulle vara där så vi kunde snacka..

Idag ringer jag dom igen.. Och frågar hur det går.. verkstadschefen har inte koll på något alls utan ber mej ringa till killen från försäkringsbolaget och höra med han om han vet nått…

Så jag ringer till honom och han säger att han redan har varit och kollat på diffen, Men eftersom inte han är ”specialist på diffar” så bad han Nissan att skruva ihop bilen igen så att dom i nästa vecka kan skruva ner den igen så han OCH hans specialist kollega kan kolla på det… Igen…

Så nu ska det bli kul o se NÄR Nissan ringer mej för att berätta detta och förmodligen be mej köra hem med bilen i snöstorm med R-Däck för att bara några dagar efter köra dit igen..

TRO mej, Jag går MYYYCKET hellre till nån ”Arabverkstad” där ingen pratar svenska men där jag iallafall får vara med hela tiden och det kostar mej 1/3del…

Som jag sagt så många gånger.. Vi behöver verkligen en Superior Verkstad här nere i Malmö.