Ny Lag? SOU 2021:100 Ny förverkandelagstiftning

** Ja… Detta är helt sjukt..
Jag förstår att det tyvärr behövs, men det är sjukt att det behövs..
Och jag är ju ett perfekt exempel på hur fel denna lag kan bli.
Jag som nu är 75% sjukskriven och får mindre av Försäkringskassan än vad mitt boende kostar, ja då räknas jag ju som fattig, och som absolut inte borde ha råd att använda lyxsaker.
Ja jag kanske har köpt den dyra klockan för flera år sedan, har jag kvitto på detta? Nej det har jag inte eftersom jag hade översvämning i förrådet.

Jag kan visa åratal av bilder osv som visar att jag har ägt klockan i många år, och att den antingen är köpt en tid då jag hade råd eller efter flera år sparande, men får jag enligt lag bära den idag när jag är tekniskt fattig?
NOPE!

Och ni kan glömma allt det där med att köpa något för ett bra pris, som jag brukar säga att ni ska alltid ha 50 (numera 100) tusen kronor sparade just ifall ni råkar stöta på något väldigt prisvärt.

Här är ett bra exempel på en bil som du inte får enligt lag köra runt i om du ”bara” har ett vanligt jobb.

https://www.facebook.com/marketplace/item/1330921117564462/

En Mercedes CL 600, Så va V12a.
Bilen har flera fel, bilen har stått sedan 2016… 8 år..
Och låg nyss på annons för 89 000 kr..
Jag är helt säker på att om du hade slängt upp (trots att man inte får använda kontanter, eller det får man nu igen?) / bjudit 80 000 kr så hade du fått köpa bilen.

Har du en lön som visar att du har råd att köpa en bil som en gång i tiden kostade nästan 2 miljoner kronor?
Kan du hitta ett till exempel med samma fel som också har stått stilla i 8 år så du kan visa att detta är vad bilen är värd?
Ännu värre, låt säga att denna bil köptes ny av en knarklangade, som sedan då har suttit inne i fängelse sedan 2016, betyder det då att den bilen är värdelös och inte får ägas av någon alls någonsin? Eftersom den en gång i tiden köptes för knarkpengar.

Så när du köper en begagnad bil nästa gång så måste du fråga och vara säker på att alla de tidigare 8 ägarna har haft ”rent mjöl i påsen” (och inte Sosse kokain) alltid.

Eller om du är arbetslös som jag, och får ärva en Patek Philippe guldklocka av din morfar, en klocka som för dig är ”värdelös” för att du skulle aldrig sälja den oavsett värde.
Du vill stolt bära Morfars klocka, en klocka som han jobbade sig till att unna sig på 60-talet.

Då får du inte använda den för att du inte har ”råd” att använda den.. ?

Eller att din morfar gick bort så hittades denna klocka i hans hem, en klocka som INGEN i familj hade den minsta lilla aning om att han ägde, där är ingen historik, inga kvitton, bilder osv.
Din morfar var till synes hederlig och jobbade från ung tills pension.

Vann han klockan i poker? Fick han den av en kvinna kär i honom?
Ni har ingen aning, kommer aldrig kunna få reda på historiken.
Så om du med din vanliga lön går med den på dig så är det brottsligt, för att du har inte råd med en sådan klocka och du vet inte om klockan köptes med ”vita” pengar.

Eller du har en vän som är lite för glad för att spela på Lotto, eller gå på Casino, som ägs av staten, där pengarna folk förlorar går till staten.
Denna vän vid en vinst köper en ny Rolex klocka, inom kort så går det dåligt för  honom, så dåligt att han erbjuder dig en sen kväll att köpa klockan för halva priset för att han vet att du har just den summan sparad, så du får köpa hans nya 200 000 kronors klocka för 100 000 kr.

Du har en lön där du får ut 20 000 kr i månaden, du har skött dig i hela ditt liv, men du har enligt lag absolut inte råd att bära denna 200 000 kronors klocka oavsett om du köpte den för halva priset pga en desperat vän.

 

Jag förstår att denna lag handlar om att komma åt dem som går på socialen men kör runt i en ny RS6 och bär en Rolex på handen, och med sin fula dyra jacka osv, de som man dömande antar säljer knark.

Men en lag är en lag och ska verkligen inte särbehandla eller diskriminera.

Men… Jag är ändå rätt säker på att dessa svenska ”Pappas pojkar” som kör runt i pappas bil, eller deras bil som står på pappas namn, eller en bil de har fått och den står i deras namn, de går officiellt på CSN, och då står i skuld till staten, de får ju absolut inte köra en ny fin bil, eller någon bil överhuvudtaget?

Men de kommer inte ha problem med lagen tror jag.

Så ja, åter igen, jag förstår poängen med lagen, att komma åt dessa knarkförsäljare som ÄNDÅ går med falska kläder och klockor.

Men lagen kan absolut drabba något helt oskyldig, som mig.

Och då anser jag, att om du bor hos dina föräldrar, eller med en tjej som betalar hyran, och du har lånat allt vad du kan och hela din lön går till att bil-lån, ja då anser JAG att du absolut inte har råd med den bilen i heller egentligen.

Men så länge du är i skuld till bank och stat så gör det inget om du är fattig?

 

Så ja, detta är bara ännu ett bevis på att ”de” vill att ”svensken” ska leva i rädsla, bor i ett hem som är belånat livet ut, och jobba för att enbart ha råd med mat, knappt det.
Där vill de ha svensken.

Och detta för att ”andra” kommer hit och förstör landet.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x