World’s Most Expensive Speeding Ticket

 

** Det är min kusin som har det där rekordet med världens dyraste fortkörningsböter, och grejen är att han överklagade, och fick betala ännu mer, eller par miljoner till.

När det skrevs om detta i svensk media för en massa år sedan så sas det någonstans runt 8 miljoner kronor, vilket inte stämde alls, vart de fick den summan ifrån vet ingen, och sen så gick de andra ”journalisterna” enbart efter den första artikeln.

När detta hände så hade han 2 st SLS AMG, så jag sa att han bara skulle strunta i att hämta ut bilen, men han förklarade för mig att det funkade inte alls så, böterna var där oavsett om han hämtade ut bilen från polisen eller inte, och strunta i att betala böter i ett land där hans barn går i skola osv, nej det går ju inte =)

Ny Lag? SOU 2021:100 Ny förverkandelagstiftning

** Ja… Detta är helt sjukt..
Jag förstår att det tyvärr behövs, men det är sjukt att det behövs..
Och jag är ju ett perfekt exempel på hur fel denna lag kan bli.
Jag som nu är 75% sjukskriven och får mindre av Försäkringskassan än vad mitt boende kostar, ja då räknas jag ju som fattig, och som absolut inte borde ha råd att använda lyxsaker.
Ja jag kanske har köpt den dyra klockan för flera år sedan, har jag kvitto på detta? Nej det har jag inte eftersom jag hade översvämning i förrådet.

Jag kan visa åratal av bilder osv som visar att jag har ägt klockan i många år, och att den antingen är köpt en tid då jag hade råd eller efter flera år sparande, men får jag enligt lag bära den idag när jag är tekniskt fattig?
NOPE!

Och ni kan glömma allt det där med att köpa något för ett bra pris, som jag brukar säga att ni ska alltid ha 50 (numera 100) tusen kronor sparade just ifall ni råkar stöta på något väldigt prisvärt.

Här är ett bra exempel på en bil som du inte får enligt lag köra runt i om du ”bara” har ett vanligt jobb.

Fortsätt läsa ”Ny Lag? SOU 2021:100 Ny förverkandelagstiftning”