Dagens Notiser : Ställt om Shunten igen

** Jag glömde ställa in min incheckning på sjukhuset igår till ”Bara jag”, ja jag checkar in för att själv sen kunna se vilka datum jag har varit vart.

Så ja igår var jag hos Neurokirurgimottagning mottagningen igen för att ställa om min Shunt/Ventil i hjärnan igen.
Ännu en gång så skötte dem det jättebra.

Varför jag åkte dit där för att ställa om den igen är ju för att den ställdes om ”oönskat” när jag gjorde magnetröntgen.
Men grejen är att jag har velat ställa den på 200 just för att se om min hjärna klarar av det, så jag har faktiskt bett om det innan, men då har svaret varit att det är minimal skillnad mellan 190 (som jag blev inställd på senast) och 200.

Men så råkade det bli att den blev inställd på 200 ändå pga magnetröntgen, och ja då kom huvudvärken rätt snabbt, och var där hela tiden.

Jag har skrivit till Neurokirurgimottagningen ett par gånger och de har ringt mig flera gånger, 5-10 gånger faktiskt, så ja när det kommer till hjärnan så är det väldigt allvarligt och de har verkligen visat att de har tagit det på allvar.

Jag fick en tid till vad jag nu inser är deras variant av akuten, deras Jour, där jag har varit flera gånger, för att de läkarna på vanliga akuten har tyvärr noll koll på sånt här.

De bad mig komma på Torsdagen, jag fegade lite där för att jag mår inte alltid så bra efter vi har ställt om Shunten och jag skulle träffa Försäkringskassans läkare också på Torsdagen (vilket skit det var!) så jag körde dit Fredag morgon (igår).

Och det var då som först jag insåg att detta är inga vanliga bokade tider, utan precis som på akuten så åker man dit och sätter sig och väntar på att de ska ha tid.
Men man får sitta i ett ”fikarum” med fin utsikt över Lund, så inga klagomål alls där.

När det var min tur så fick jag träffa två trevliga läkare, där vi pratade lite för att just de symptomen jag har tycker på att ventilen flödar för mycket, inte för lite..
Men när ventilen flödade för mycket så har man även fler besvär, vilket jag ABSOLUT hade då, då när de vägrade lyssna på mig när jag sa till dem att ventilen är fel inställd…

Ja vilket som, när jag var inställd på 190 så mådde jag bättre än nu när den var inställd på 200.
Jag hade ”fel biverkningar”, och man kan inte ställa ventilen på över 200, vilket enligt biverkningarna / mitt mående vore det lämpliga..

Så eftersom detta var ett akutbesök så ställde vi om den till 190 för att testa oss fram och så ska de ringa till mig om 2 veckor, mår jag sämre under tiden så ska jag kontakta dem, denna gången så sa de själv att det inte är lönt att åka till akuten.

Och direkt så mådde jag bättre…
Absolut inte bra, men bättre, piggare, mindre huvudvärk.

Men också lika snabbt så kom den där ”biverkningen” med att jag pratar för mycket… säger för mycket, fel saker, helt i onödan..
Det gillar jag inte alls..

MEN! För första gånger på ett par veckor så kunde jag äntligen sova! Jag sov nästan 5 timmar i natt!
De andra nätterna har det varit MAX 3 timmar totalt..

Så ja, den rätta inställningen för mig är nog 190..
Bara jobbigt att jag inte kan kontrollera vad jag säger riktigt..

(Visited 6 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x