Bra Service : Neurokirurgimottagning, Lund

Ja faktiskt så vill jag ge dem beröm denna gången.
Och eftersom jag har klagat på dem förr så ska man absolut ge beröm när det går.

Kortfattat så blev min Shunt (ventil i hjärnan) omställd av misstag när jag röntgades för några dagar sedan, och sedan 2-3 dagar tillbaka så har jag haft en väldigt kraftig huvudvärk på ett sätt som jag inte har haft förr, och igår så kände jag för att åka in på akuten, men pga dålig erfarenhet av att besöka akuten pga Shunten ett par gånger innan och för att inte oroa mina föräldrar så skrev jag till Neurokirurgimottagningen i Lund via 1177 istället.

De ringde mig direkt på morgonen, skrev och ställde frågor, ringde igen, och kommer att höra av sig igen efter den läkaren har pratat med en annan läkare..
Så ja, de tar det på mycket bättre allvar än vad någon på den avdelningen gjorde förr (kvinnan som svarade i telefon där förr)

Och det är jag väldigt tacksam för.

Huvudvärken är lindrigare idag, men den är där, och de sa att om det blir fortsatt värre så ska jag helt enkelt åka in på akuten, det hoppas jag verkligen slippa av flera anledningar.

UPDATE

En till läkare ringde nu kl 17, de tror att vi får justera om shunten igen.
De vill att jag ska hålla koll på allt möjligt, vad som gör huvudvärken värre osv

Jag har i över 1 år nu frågat flera läkare om vad som är tecken på att ventilen flödar för mycket eller för lite, men där har svaret bara varit ”Det är så olika för alla”…
Men denna läkaren förklarade att huvudvärk vid rörelse, när jag reser mig, yrsel, när jag böjer mig fram osv (vilket jag hade hela tiden förr och ibland numera) är ett tecken på att den flödar för mycket.

Konstant tryck, yrsel, suddigt seende (vilket jag också har hela tiden) är ett tecken på att den flödar för lite.

Hjärnans normala flöde motsvarar en ventil inställd på 120-140, den inställning som funkar bäst för de flesta är 100-140.
Jag minns inte vart de började på mig, men de har ställt om den en massa gånger och försökt ännu fler gånger, men jag vet iallafall att det blev stor skillnad och mycket bättre när vi gick från 170 till 190.

Ju högre den är inställd ju MINDRE flödar den, nu tack vare magnetröntgen så är min inställd på max, vilket är 200, vilket nu 2 läkare har sagt nästan motsvarar en avstängd ventil, så den flödar nästan inget.

Bra att äntligen ha fått det förklarat för mig.

Mitt hopp är att detta bara är en tillfällig huvudvärk och att min hjärna fungerar normalt igen så att jag inte alls behöver denna ventil.
Men oavsett så vill de helst inte operera ut den för att det är för stora risker med det, så då är nästa steg att öppna upp skallen och knyta ihop slangen, och på så vis sätta stopp för ventilen.

Men vi är inte där. ännu, utan bara rent hopp ifrån mig.
Helst så skulle jag vilja ha en fullt fungerande hjärna igen OCH ta UT ventilen.

Men jag är bara tacksam att min hjärna fungerar och att de verkligen har tagit mig på väldigt seriöst allvar idag, ja hjärnan är ju väldigt känslig.

Dock så gör det mig ännu mer irriterad över de som INTE ALLS tog mig på allvar när jag sa till om att ventilen var fel inställd för 1 år sedan, då jag spydde så fort jag satt upp.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x