Dagens Kommentar

Som sagt så har jag börjat dela med mig en LITEN del av alla de dumma kommentarer jag får dagligen, och denna fick så bra positiv respons så jag fick upp hoppet om flera av mina följare och bekanta =)

Jag har också fått en massa frågor kring det, där folk vill anta att jag satte igång något provocerande, så då får jag visa er =)

Kortfattat så är det en snygg tjej som vet om att hon är snygg, som skriver till mig lite då och då helt random, jag tror att det enbart är för att jag INTE jagar henne som alla andra, så då är hon extra hungrig efter min bekräftelse helt enkelt.

Men hon har varit allmänt trevlig så inga konstigheter alls där, även om jag inte är intresserad av henne så kan jag ju svara artigt och föra en allmän chat, ”Kallprat” som det numera kallas igen.

Men ja väldigt korta ”konversationer” just för att jag då inte har raggat på henne antar jag

Fortsätt läsa ”Dagens Kommentar”

Unboxing : Automatisk P-Skiva AutoParkTime APT3-II & APT4 Magnetic-II

 

*Autoparktime har funnits sedan 2006
*Tillverkas i Sverige och Estland.
*APT3 plast från återvunnen plast från Plastic Bank, APT4 även den av återvunnen plast.
*Bötesgaranti
*Enormt driftsäker, 450000 sålda enheter och under en promille i reklamationer.

APT4 Magnetic-II

APT3-II

https://autoparktime.se/

Hem

 

 

** Om någon vill ha min gamla automatiska P-Skiva så är det bara att komma och hämta, ni behöver nytt batteri och dubbelhäftande tejp till den bara.

** UPDATE

Väldigt störigt nu efter jag har fått min nya ”P-Skiva” på plats och min kamera osv så sprack min framruta, i år igen..
Stenskott, kallt ute.. ja då händer det lätt tyvärr.

Men så jag mailade AutoParkTime för att fråga ifall de tror att jag kan använda samma ram igen på en ny ruta eller om jag ska köpa en ny ram, de löser en ny ram åt mig OCH uppdaterade mig med väldigt bra information som jag vill dela med mig till er.

 

Hej Pierre

Det var ett fint inlägg tack. Kan tillägga följande om din kommentar om solcellsdriven p-skiva.

Vi har tidigare utvärderat att ta fram en solcellsvariant (redan 2012) och det är varken försvarbart eller riskfritt som vi ser det.

Till att börja med så använder våra två modeller tre till max fyra byten av batterier under p-skivans livstid (7-8 år). Det gör det inte försvarbart, varken för investering av komponenterna eller fördyrande av p-skivan för konsumenten med en solcellsdriven enhet.

Bara solcellerna kräver ca 3 laddningar innan man kan försvara klimatpåverkan, sedan tillkommer uppladdningsbara batterier och därefter skrotning av båda komponenterna. Livstiden för solcellen och de uppladdningsbara batterierna är också en faktor.

Nettoeffekten blir som vi ser det bara en kommunikationsvinst.

Utöver det har vi bötesgaranti och skulle någon parkera i garage längre tid (eller boende i nordligaste Sverige) och batteriet skulle ladda ur så skulle vi säkert få otrevliga diskussioner med de användarna.

Dessa har funnits i Danmark under flera år och de är inga kioskvältare men marknadsföringseffekten och USP:en mot konsument finns såklart där som sagt.

Utifrån klimatansvar valde vi i stället att bygga om våra formar och investera i samarbete med Social Plastic och Plastic Banks för produktion i återvunnen havsplast. Det känns som en mycket mer ärlig klimatåtgärd, som betyder lite

Det är väldigt kul när man får respons på sina inlägg av företagen själva.
Och ja jag förstår att en solcellsdriven P-Skiva inte är det ultimata för oss i Sverige, som har det mörkt 75% av året och där bilarna ofta står i garage utan solljus.
Och att ÄNDÅ behöva byta batteri.. nej då ser jag verkligen ingen poäng alls i att ha en solcelldriven P-Skiva, så det var väldigt bra att de gas oss den informationen.

Så tack för feedback, svar på mina frågor och bra information allmänt =)