Varför får Rolex böter på 100 miljoner Dollar?

Ja ni som har ett klockintresse har sett en hel del om detta nu de senaste veckorna.

Men för er andra så ska jag förklara lite kort.

Den franska staten har gett Rolex 100 miljoner dollar i böter för att de inte säljer sina klockor online, och inte låter sina auktoriserade återförsäljare att sälja deras klockor online…

Jepp..
De får alltså 100 miljoner dollar i böter för något som jag tycker är bra!
Något som de INTE är ensamma om!
Jag skulle till och med säga att de flesta dyra klockmärken har inte någon webshop.

Jag tycker att en stor upplevelse av att köpa en dyr klocka, väska, bil, är att få upplevelsen av att hämta det i butik, med förhoppningsvis bra service.
Det har jag sagt i många år att det är värt att betala extra för, på den tiden då du kunde köpa en klocka billigare på ”gråmarknaden”.

Så nu när du både får klockan för det ”rätta” priset och upplevelsen på köpet, SJÄLVKLART ska du köpa klockan hos en auktoriserad återförsäljare.
Det säger jag till alla om allt! Köp ENBART via auktoriserade återförsäljare.
Och ja helst i butik.

Om vi tar Louis Vuitton som exempel, som bara i några få år har haft en ”webshop”.
Jag lägger absolut hellre extra pengar på att köra över till Köpenhamn och få upplevelsen och det goda bemötandet i butik än att bara få det hemskickat som allt annat.

Och att få en klocka för några hundratusen kronor hemskickad…
Och jag är rätt säker på att det är fler länder än Sverige som har problem med stölder bland de som SKA leverera våra paket..

Så jag tycker att en STOR del av lyxupplevelsen med ett dyrt köp försvinner helt när du beställer online och får det hemskickat.

Och detta ska de böta mer eller mindre en miljard kronor för…

You Can NOT Buy a Rolex Online

MEN… Den enda fördelen med att kunna beställa en klocka online, kanske till och med skriva upp sig på väntelistan online, är ju att det kanske hade dödat resellers lite till.

Rolex $100 Million Fine Update: New Evidence Shows It’s Worse Than We Thought!

Och med tanke på alla bra kopior där ute, och icke bra resellers, och kriminella budfirmor, hur ska du VETA att klockan som lämnar Rolex fabriken inte byts ut mot en kopia på vägen till dig?

Nej jag tycker att detta är väldigt väldigt fel att tvinga dem och böta dem för att de vill behålla lyxupplevelsen och säkerheten.

Och eftersom 99% av alla behöver ta bort ett par länkar på sin nya Rolex klocka, ska de göra det själva och repa sin helt nya klocka? Eller ska de ÄNDÅ köra till en klockbutik och betala för att få det gjort där?

Jag har faktiskt ett bra skräckexempel som jag nyss stötte på.
Min kusin (som jag faktiskt aldrig har träffat, tror jag), köpte en klocka, online.
Och ja den skulle ju såklart vara äkta, han betalade ”vad den ska kosta”, vilket bara det är en varningsklocka, om du kan köpa en Rolex för listpris via en resellers…

Så för den icke kunnige så verkar ju allt rätt.
Och klockan är troligtvis en ”Frankenwatch”..

Killen är helt knäckt, vill anmäla dem osv osv.
Men det där med ”Frankenwatch” är väldigt osäkert..

Positivt förklarat så är det en äkta klocka som har blivit reparerad.
Negativt förklarat så har det varit en äkta klocka som nu innehåller icke original delar…

Har du erfarenhet nog för att veta om din till synes helt nya klocka för rätt pris är 100% äkta eller inte?

The Best Sports Car In The World – Porsche 911 S/T

** Jepp, utan att ha provkört den (ännu, möjligheten finns) så är jag redo att hålla med dem, det verkar iallafall att vara den perfekta SPORTBILEN att köpa just nu.

Den bil som jag annars tror ger dig bäst körglädje (OBS! Nya nya bilar enbart) är ju GMA T.50, som tyvärr inte är snygg nog för att vara en drömbil

Men det är en superbil för helt andra pengar (listpris)

Och tar vi med pengar i bilden så måste vi ju säga vad som är den mest prisvärda sportbilen, bang for the buck, körglädje för pengarna, och då är det ju ännu mer solklart en Toyota GT86