Dagens Notiser

** Jag blev stoppad av polisen häromdagen, inget konstigt med det, det blir jag ofta,
eller VANLIGTVIS så blir jag stoppad av polisen ofta, så jag är van vid det,
men nu när jag mer eller mindre har velat eller iallafall har väntat på det just för att få bekräftat att mitt medicinska körförbud är borta så har jag inte blivit stoppad på ovanligt länge, jag tror att det är för att de har byggt två nya polisstationer där jag bor, så nu ser de mig flera gånger, men ja vilket som så blev jag stoppad häromdagen i en sådan kontroll där de tydligt stoppade alla som körde förbi.

Jag bär ögonlappen såklart, men inte en endaste fråga om det, det absolut viktigaste för dem (ja de tillkallade fler poliser) var mina tonade rutor.

Jag tänkte fråga dem om det inte var viktigare att ta alkotest/blåst-test eller vad det heter på folk, men jag kände att det inte var läge för det.
Det var bara full fokus på mina rutor, de ville även påstå att min framruta var tonad, så ja åter igen så fick jag bevisat att det absolut mest olagliga du kan göra i Sverige är att köra med tonade rutor på din bil (bak och sidor bak är lagligt ja).

Och när de då till sist insåg att min framruta INTE är tonad så säger han ”Ja du fick en anmärkning på senaste besiktningen, har du löst det?”
Där blev jag helt ställd och råkade automatiskt besvara med frågan ”Va? På denna bilen?”, och då kom frågan ”Jobbar du med bilar?”

SÅ ja vilket som, den anmärkning jag fick på besiktningen för flera månader sedan var ju mina slitna framdäck, som då direkt byttes ut, men polisen som står och tittar på mina nya bakdäck säger att det var bakdäcken de hade klagat på, vilket inte alls stämmer, men oavsett så är DE OCKSÅ helt nya, vilket syns tydligt..
Så ja de bara letade efter saker att klaga på helt enkelt.

Inget alkotest, inga frågor om ögonlapp, absolut inget medicinskt körförbud, så därför var det bra att jag fick talat med polisen i en vanlig kontroll.

Tonade rutor är det mest olagliga som finns, även om det är från fabrik.
De kan inte se om en framruta är tonad eller inte, så de bara antar att den är tonad..

Och de kan inte se om helt nya däck är nya eller olagligt dåliga…

Aja, det är ungefär samma sak varje gång jag blir stoppad av polisen så jag är van =)
Men tjejen som jag var med blev helt ställd och sa (innan jag hann ta upp rutan) när vi körde därifrån ”Vilka jävla idioter till Poliser som bara försökte hitta på fel”.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Blir ju lite pinsamt att det samtidigt skriks i media om att det behövs fler poliser…

John A

Ja, det är ju omskrivet att dagens poliser har lägre krav på det fysiska än tidigare. Inte lika omtalat att begåvningskraven sänkts. Och det är fakta. På en niogradig skaladär kravet förut var fyra är det idag tre.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x