How To Be A Man : Del 20

Ja det var verkligen allt för längesen jag skrev ett sånt här inlägg, och jag tror att det är främst för att jag har nog gett upp hoppet bland folk allmänt, jag har fått så så mycket skit för mina tidigare inlägg utan att folk har läst dem, de har bara antagit pga rubriken att jag tror jag är bäst och alla ska leva som mig, fel och synd, men men.

Jag har många gånger tänkt skriva fler såna ”Vett & Etikett” inlägg, men när folk helt random skriver till mig om sina toalettbesök osv så känner jag att det är helt meningslöst för mig att ens försöka.

Så detta inlägget blir varken eller, tror jag.. Vi får se.
Och det kan mycket väl bli tips jag har gett förr.

 

** Köp inte saker du egentligen inte har råd med/ för alla dina pengar för att imponera på andra. 
Ja tyvärr så funkar det för allt för många, sjukt nog, men de känner ingen glädje för den dyra klockan eller bilen, som jag verkligen tycker att man borde göra.
För att antingen köper du en Casio om du behöver något utöver din telefon som visar dig vad klockan är, eller så köper du en guld Panerai för att DU tycker om klockan.
Att köpa en Rolex Submariner som du inte har råd med egentligen enbart för att imponera på andra… Usch nej.

** Gå inte tillbaka till ett ex om ni båda eller ännu värre en av er har hunnit ha sex med någon eller flera andra under ert uppehåll.

Hela det där med att ”vi släpper allt gammalt och börjar om på nytt” funkar absolut inte i längden.

 

** Ta aldrig det sista av någon du själv inte har köpt. 
Lite svårt att förklara med en rad bara, men låt säga att du är hemma hos en vän som tar fram en flaska av något, eller en tårta, vad som, du bjuds på detta, du känner dig hemma, men du tar inte den sista biten av tårtan eller häller upp det sista ifrån flaskan för att du har inte betalat för det.

OM din vän/dejt/ditt sällskap själva säger att de är nöjda och häller upp det sista till dig, fine, då är det en annan sak, de gjorde det valet att ge dig det sista.
Men jag som är mer gammalmodig tänker värre än så.
Igår så åkte jag och brorsan hem till en när och kär vän, vi satt och snacka bilar och på väg till honom så stannade vi och köpte läsk, godis och chips, mest åt honom för att jag var inte sugen, jag betalade detta, men när vi kom hem till honom så la jag upp allt på bordet och sa att det var till honom, vi var i hans hem så han fick öppna påsarna, och trots att det var jättegott och ingen annan åt det sista så tog jag inte det sista från varken godis eller dem chipsen som jag tyckte om.

Ja jag betalade men det var till honom, hans hem, vi var hans gäster.

Varför jag ens har med denna punkt är för att jag har allt för många gånger blivit allt för arg när bekanta som har varit på fester har öppnat MINA flaskor champagne utan att ens fråga mig, så där har vi ett perfekt exempel på vad man absolut inte ska göra, och det sista på den linjen är det exemplet som jag nyss skrev ovan.

Sen vart ni vill sätta er på den linjen är upp till er.

** Försök alltid att vara bättre än andra.

Ja detta är tydligen jättehemskt av mig att tycka och säga, man får ju absolut inte vara bättre än andra osv osv.
Men jag säger helt tvärtom, du borde verkligen försöka vara bättre än andra.
Andra smarta vill istället säga att du ska ”Bli bättre än vad du var tidigare”,  men eftersom jag alltid tycker att jag har varit bra och det blir lättare och lättare för mig att vara bättre än andra så är mitt tips till er att vara bättre än ANDRA.

Ja det finns ju extrem-exempel på detta med som bara får det att låta korkat, speciellt när allmänheten blir dummare och dummare och det blir lättare och lättare för dig att vara bättre än allmänheten, men vad du absolut inte ska göra är att bli dum u huvudet för att ”alla andra är ändå likadana”.

** Om du inte är inbjuden så bjud inte in dig själv. 

Detta har förvånat mig allt för många gånger enda sedan jag var liten.
Tro mig, där är minst en anledning till att du inte är inbjuden där du tar för givet att du skulle vara inbjuden.

Men sen har vi raka motsatsen också.
Mitt ex kunde ibland ta lite illa upp och ta för givet att hon INTE var välkommen till saker där jag räknade med att hon skulle gå med mig

** Var alltid välklädd

Ja detta har jag tjatat mycket om i många år, och nej detta betyder inte att du ska gå i kostym varje dag och aldrig kan gå i mjukiskläder, helt fel.
Men klä dig rätt, rätt storlek, rena kläder, rätt matchat, oavsett om det är en joggingdress och sneakers eller kostym.

Jag ska åter igen dra upp det exemplet på hur jag totalt tappa respekten för den Lamborghini-säljaren som var släkt med kungen som bar smutsiga och slitna skor till sin kostym…

Och jag är helt säker på att ni ALDRIG kommer uppleva känslan ”Oj, jag klädde mig för propert för detta” men ni kommer absolut ångra er om ni inte klädde er propert och träffade någon ni absolut inte ville skulle se er så.

OBS! Åter igen så menar jag absolut inte att ni alltid ska gå klädd i kostym, jag gjorde det förr och fick KONSTANT höra att jag gjorde andra stela, andra kände sig underklädda, jag såg ut som om jag skulle på begravning eller bröllop, eller ”nu ser du ut som en riktig zigenare”.
Det gjorde att jag klädde mig mer vardagligt, men alltid propert.
Så ni förstår skillnaden.

Det handlar mer om att bara ha rena kläder.
Som t.e.x dessa så kallade människor som stolt går runt med kläder där det står ”Fuck you i drive a VOLVO” eller med en keps där det står ”Snus & Fitta”, usch nej, det där är varken roligt eller coolt och absolut inte propert eller någonsin passande förutom på er white trash incest familjefest.

** Försök att ha mer än en inkomstkälla. 
Även om den eller de andra ger väldigt lite inkomst så kommer du iallafall må bättre än att eventuellt ha din enda inkomst ifrån ett jobb som du inte trivs på.

Men nej, var INTE en reseller!

 

Sen så kan dessa nästa punkter också missbrukas av fel folk, men jag skriver det ändå.

** Ställ upp för dem som har ställt upp för dig. 
Sånt är sällsynt, så visa din uppskattning för det så gott du kan därefter.

** Skydda dem som ber om din hjälp. 
Oavsett vad du tycker om dem så har de ändå tagit ett stort steg för att be dig och just dig om hjälp.

** Respektera dem som ”vågar” vara ärliga med dig. 
Även om de inte håller med dig så är de iallafall ärliga, sånt är sällsynt så visa dem respekt för det.

** Visa inte att du tycker att det är jobbigt om någon ber om hjälp eller stöd. 
En gentleman är alltid glad över att vara hjälpsam, om det så är att hålla upp dörren eller skjutsa någon.

OBS! IGEN!
Sånt här kan missbrukar och missbrukas ofta av fel personer, såna personer du inte ska ha i ditt liv ändå.
Jag har haft många vänner i livet som jag allt för sent har förstått att de har missbrukat och utnyttjat mina goda sidor, och då har jag sen antingen brutit kontakten helt med dem eller själv insett vart gränsen går, jag kan ha roligt med denna vän men kommer aldrig att låna honom pengar, t.e.x.

Men ja, jag har haft en ”god vän” som visste att jag sa ja till allt om han bad om hjälp, och nu när jag låg på sjukhuset så har han verkligen visat hur egoistisk han är.

Och det är personer som jag inte alls håller med om deras val och agerande, men som har visat stöd för mig, då visar jag stöd för dem.

** Känn dig själv bäst.
Det är MÅNGA gånger som många har blivit förvånade över att jag ”kan dem” bättre än vad de kan sig själva.
Och visst, allt är inte så analytiska som jag, och det är ibland lättare för en åskådare att känna igen saker än för ”utövaren” själv.
Så lär känna dig själv, ja det må vara genom att fråga din omgivning om vad de tycker om dig, hur du är osv, och de flesta kommer nog inte svara ärligt på en sådan fråga,

Men jag har alltid kunnat mig själv helt och hållet, vilket bara har varit bra för mig.
Ja det låter kanske tråkigt att jag då håller mig till de saker som jag är proffs på och inte alls testar sånt som inte ens tilltalar mig osv osv, det tycker de flesta låter tråkigt.
Men ett exempel som kom på tal idag, det är många gånger någon har försökt trycka ner mig genom att skriva eller säga något negativt, och eftersom jag kan mig själv bäst och jag vet att det inte var sant så har jag bara skrattat åt dem, det är många genom åren som har fått responsen ”Var det verkligen allt du kunde komma med?”

Och sen om någon kommer med en negativ kommentar om något som stämmer, så ja då står jag för det iallafall, jag vet om att det är jag och det är mitt val, ja det kanske inte gillas av alla men det är deras problem.

Så om du kan dig själv bättre än andra så kommer det att underlätta mycket för dig.

 

** AH! Nu efter jag har skapat en tagg som heter ”How to be a man” så inser jag att jag redan hade en tagg för detta, men som den moderna tekniken tyvärr har gjort om till ”Vett & Etikett”.

Jag vet inte alls varför det blir så, men VÄLDIGT ofta när jag använder ”&” här i bloggen så blir det sen ”&”

Men det får bli 2 olika taggar för det är ändå två olika ”linjer” av inlägg

https://www.sirpierre.se/tag/vett-etikett

https://www.sirpierre.se/tag/how-to-be-a-man

Så ja det får räcka för del 20, för nu ska jag uppdatera alla mina gamla ”How to be a man” inlägg med den taggen.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x