How To Be A Man : Del 16 – Saker att säga till en kvinna

Ja det var åter igen längesen jag skrev ett sånt här inlägg, och det är pga att jag fick mycket skit av feministerna för att de tolkade mina inlägg som om jag försökte bestämma över folk hur det skulle vara.
Synd, och även om jag inte tar åt mig, så tappar jag ju ändå motivationen.

Och jag märker mer och mer hur svårt det är för killar att dejta i dessa feministtider då man bara är en i mängden via någon dejtingapp, och inte ens får chansen till att ses.

Men, trots allt detta så tänkte jag att jag skulle ge några TIPS på vad du som man kan säga till en tjej du nyss har träffat eller till din flickvän/fru sedan länge.

** Ge henne en komplimang för hennes leende. 
OBS! Säg ALDRIG åt en tjej att hon ”borde le mer/oftare”, killar tror att det är en komplimang, tjejer tror att det är häftigt att ha ”resting bitch face” och tar det bara som något väldigt kränkande.

Men NÄR hon ler, så är det jättepassande att ge henne en komplimang för hennes leende.
”Jag älskar när du ler”
”Du är så fin när du ler”
”Du har så fina smilegropar”
”Jag gillar verkligen ditt leende” osv osv osv.

 

** ”Jag har gjort planer för oss”

Detta är något som jag TROR är rätt svårt idag när man absolut inte får styra över dessa självständiga kvinnor, men MIN erfarenhet är att tjejer verkligen tycker om när du har planerat en dejt i detalj, och att du bara säger till henne en tid hon ska vara klar så att du kan hämta upp henne, och kanske dress code om det inte är för mycket.
Men åter igen, jag vet inte hur pass känsligt sånt här är idag, jag tror att detta ”går hem” mycket bättre hos din partner sedan länge än hos en ny tjej du precis har börjat dejta.

Men överlag så borde det visa att du bryr dig, du har engagerat dig, du har lagt ner tid och tanke, du är målmedveten osv osv.
En tjej tycker inte om en kille som inte kan göra ett beslut eller ta tag i saker.

FÖRR (nu var det många år sedan som jag dejtade) så funkade väldigt bra för mig med impulsdejter med, det funkade MYCKET bättre än välplanerade dejter inbokade en vecka i förväg.

Om du säger till en tjej en vecka innan att ”På Lördag kl 19:00 hämtar jag upp dig, klä dig fint, jag har gjort planer för oss” så kan hon antingen verkligen se fram emot det hela veckan, köpa ny outfit, berätta för alla sina vänner osv osv.
Eller så blir hon nervös och avbokar i sista sekund.
Eller så blir hon jättetaggad och har världens största förväntningar och tror att ni ska åka till Paris för att ta en fika (true story) och blir jättebesviken på vad du nu än har planerat.

Så MIN erfarenhet var att ringa, fråga om hon har planer, fråga om hon klarar av att vara klar om en timme, och sen så går man ut och äter, impuls är mer min grej.

Men idag, jag vet inte.. Jag skulle inte alls bli förvånad om någon tjej hade tänkt eller sagt ”jaha, avbokade din din första dejt eller och nu duger jag?”.

Men men, nu ska inte bittra gamle Pierre vara för negativ.
Jag tror fortfarande att det finns hopp om att vara en MANLIG gentleman.

Jag tror iallafall att detta fungerar som bäst på någon som du har träffat flera gånger redan eller redan är tillsammans med.
Jag försökte en gång med det där jätteromantiska om att kontakta tjejens chef för att ta ledig åt henne och sen överraska henne med en heldag, jag minns inte hur det gick, men jag känner på mig idag att det gick nog inte så bra 😉

** Ge henne en komplimang för annat än hennes kropp

Detta låter kanske lättare än vad det är, speciellt om det är en tjej du nyss har börjat dejta, men försök säga att du beundrar någon egenskap hos henne t.e.x.
Som jag tror helt bestämt att din fru hade blivit jätteglad av att få höra att du tycker att hon är en bra mamma.

 

** Ge henne en komplimang vid ”fel” tillfälle. 

Jag tycker ju att det inte finns ett fel tillfälle för en komplimang, som jag älskar att ge en komplimang vid så fel tillfälle att hon inte vet om jag är ironisk eller inte, eller när hon är arg.

OBS! Du MÅSTE ge henne en komplimang när hon har fixat till sig och själv känner sig snygg, då är det EXTRA viktigt att du MÅSTE bekräfta detta!
Ny frisyr, ny outfit, vad hon är har gjort och ”fixat till sig” så måste du ge henne komplimanger.
Jag hatade när mitt ex sminkade sig och dränkte sig i parfym, jag föredrog henne osminkad och mysig, men du måste ändå ge bekräfta vad hon själv vet om vid dessa tillfällen.

Men det jag menar nu med ”fel” tillfälle är när hon känner sig sliten, ser kanske sliten ut, är raka motsatsen till fixad, när hon sitter hemma i mjukis och kränger godis med nyklämda finnar i ansiktet och håret i en toffs, då ska du ge henne en komplimang, ja hon kommer visa att hon inte tar åt sig, inte tror dig, men innerst inne så kommer det att ge effekt.
Här vid dessa tillfällen så är det absolut godkänt att ge komplimanger för hennes kropp.
Svullens mensmage och ”Corona-tider-fet”, säg att du gillar hennes former, lår, rumpa osv.

Eller min favorit, när hon är arg, säg att du tycker om hennes ögon, när hon stirrar på dig som om att hon önskar att hon kunde skjuta laser med sina ögon.

OBS! Du måste tro på dina egna ”lögner”, annars funkar det inte, du måste vara bestämt, säga det som om att du verkligen menar det, för att OM hon misstänker att du är ironisk eller sarkastisk så kommer hon ALDRIG att glömma det och kommer aldrig någonsin mer att tro på några av dina komplimanger.

(OH vad jag känner på mig att feministerna kommer att älska detta inlägget 😉 )

En annan sak som jag använde mig av förr när jag märkte att tjejen inte alls lyssnade på mitt snack om bilar, och bara tyckte att det var jobbigt när jag pratade högt för mig själv om vilken Wastegate jag funderar över att köpa, var att avbryta mig själv och säga ”Alltså du har så fina ögon, de är så förtrollande att  jag glömde helt bort vad det var jag skulle säga eller komma fram till”.

 

** Variera dina komplimanger

Att gång på gång säga att hon är sexig, och bara det, det bleknar snabbt.
Variera lite, ”Du är otroligt fin, Vacker, sexig, gullig, söt, duktig, klok, flitig, driven, stark” osv osv osv.
Variera dig, variera också VAD du ger komplimanger för, oavsett hur stolt hon är över sin ass så vill hon inte BARA höra dig kommentera att hennes ass är sexig.

** Var specifik om vad du tycker om med henne

Jag personligen ogillar när den man tycker om inte kan svara på varför hon tycker om mig, så därför vet jag hur viktigt det är.
Så om du kan säga vad du tycker om med henne eller varför du tycker om henne specifikt, och åter igen inte bara om hennes utseende, så är det verkligen något som tjejer tycker om att höra.

Du kan säga oändligt många gånger att du tycker om henne och älskar henne, men kan du inte ge ett enda exempel på VARFÖR, så är dina ord värdelösa.

 

** Fråga om hennes dag

Detta har jag tagit upp så många gånger, och jag blir hela tiden påmind om hur extremt viktigt detta är, kanske det viktigaste i ert förhållande enligt henne.
Fråga om hennes dag, helg, hur det var på jobb, hur det är med hennes vänner osv osv osv.
Även om du FULLSTÄNDIGT skiter i detta och tycker att hon är totalt idiotiskt löjligt som gnäller IGEN om att Greta på jobb råkade ta hennes kaffekopp IGEN! så ska du bara lyssna.
Helst inte ge råd, åsikter, kommentera, tips, osv, bara lyssna.
Och aldrig aldrig aldrig någonsin säga att du står på någon annan sida än hennes.

JA är EXTREMT dålig på just denna punkt.

Men detta är viktigt, även om du PRECIS har lyssnat på när hon har berättat exakt samma story i 45 minuter till hennes vän i telefon, så ska du fråga och låtsas som om du hör detta för första gången, i 45 minuter till… en story som du själv hade berättat på cirka 30 sekunder.

”Hon den där kärringen på jobb tog min kaffekopp igen, jag köper en ny”. 
Men tro mig.. en tjej kan dra ut den storyn längre än en 10-delars Netflix dokumentär.

Och försök att följa med, du kan absolut sättas på test om det hon nyss har berättat, så även om hon nämner 20 olika namn som du aldrig någonsin har hört förr och inte vet vem som är vem, så försök lägg namn på minnet.

Åter igen, kom inte med åsikter och råd, utan bara säg ”Usch vad jobbig dag du har haft, tråkigt att du har haft en sådan dag”. 

JAG är ju sån som vill fixa saker, dela med mig av min erfarenhet och kunskap, men nej, det är inte önskat.
Du kan däremot fråga vad hon vill att du ska hjälpa henne med.
Men samma sak där åter igen, allt handlar om HUR du säger det.

”Vafan vill du att JAG ska göra åt saken?” är alltså INTE rätt sätt.

 

** Ge henne gärna en komplimang för vad hon gör för dig. 

Det kan vara allt från att hon hjälper dig med något eller hur hon får dig att må.
”Jag uppskattar verkligen all din hjälp med ****” eller ”Du får mig att må så bra/avkopplad” osv, det är ibland bättre komplimanger än om du kommenterar hennes utseende, ibland..

Jag sa en gång till en tjej något i den stilen, att jag mådde bra och var avkopplad med henne, då fick jag höra som respons att jag var egoistisk, tänkte bara på mig själv, hon var inte skapad för att vara mig till lags osv osv osv.

Så glöm aldrig, alla tjejer har en PMS Feminazi i dem också ibland.

Men en normal tjej utan allt för många diagnoser borde ta det som en stor komplimang att hon har ett positivt inflytande på dig.

”Du förgyller mina dagar” kanske inte går hem idag hos en Ghettobrud, men varianter av det, du vet nog vad som funkar bäst för er.

”Jag ler så mycket mer när jag är med dig” kanske inte heller fungerar om du själv har ett ”resting bitch face”.

”När jag är med dig / tänker på dig så behöver jag inget annat/finns inget annat i världen för mig”.

 

** ”Jag löser det”

Detta är också något som jag har märkt av, utan att ha någon som helst tanke på att det skulle vara ”kärleksfullt”.
När tjejer du dejtar eller din flickvän är bekymrad över något tekniskt kanske, en  IKEA möbel, bilen osv osv, och hon frågar dig om råd, tips, vill ha svar på vad felet kan vara, och jag bara säger ”Jag fixar det”, så har jag många gånger märkt att hon direkt ser det som en lättnad, inga fler frågor eller tankar om det hela, utan hon vet om att jag kommer att lösa det.

 

** Fråga henne om råd

Oavsett om du har problem med bilen, eller på jobb, eller hur du ska bänka 135 kg, så fråga henne om råd, även om du vet att hon har noll koll på hur en förgasare fungerar eller vad det nu är för problem du har, men det visar att du öppnar upp dig om dina problem för henne, att du värdesätter hennes åsikter och råd, och att du är öppen för hennes råd.

”Jag är så glad över att jag kan prata med dig om precis allt” är en replik som är guld värd.

** Fråga om hennes drömmar. 

Vart hon skulle vilja resa, vart hon skulle vilja bo, hennes mål, hennes drömjobb.
Få henne att öppna upp sig om sina drömmar, uppnåliga eller inte, så ska du se att hon snart lyser upp i ögonen och kanske ler.
Även om det är helt hypotetiska drömmar, så hjälper du henne med positiva tankar och att le.

OM det inte är så att hon bara blir bitter och ledsen…
Det är inte lätt att vara kille 😉

 

Och sist men inte minst, ännu en reminder bara.

 

** ”God morgon / God natt”

Ja ni går kanske inte upp vid samma tider, ja du kanske glömde skriva det när du vaknade, men ett ”God morgon, jag hoppas att du har sovit gott och får en bra dag” handlar mer om att visa ”Jag tänker på dig så fort jag vaknar”.

Och samma sak med ”God natt”, även om du vet att hon har somnat flera timmar innan dig, även om hon läser detta på morgonen, så visar du att du avslutar dagen med att tänka på henne.

För mig så var just detta ”God natt” väldigt viktigt för mig, oavsett vad, vänner eller ovänner, lyckliga eller nyss bråkat, ett ”God natt, sov gott” för att inte gå och lägga sig som ovänner (eller lika mycket ovänner) var väldigt viktigt.

Jag har ett väldigt starkt minne från en massa år sedan då jag lämnade landet för att jag inte mådde bra, och var i en håla utan internet, och till sist lyckades ta mig in på någon WiFi (detta var innan det var fri surf i hela Europa) och så fort jag fick täckning på telefonen så kom där ett ”God natt” ifrån en tjej som jag tyckte om.

Det korta SMSet just då betydde enormt mycket för mig, än idag.

 

 

Nu VET jag att alla tjejer kommer ta detta som någon guide om hur man ljuger för tjejer, lurar tjejer, som den där boken som kom för en massa år sedan som tyckte att man skulle behandla tjejer som crap för att få deras intresse (The Game? Nej jag har aldrig läst den boken, men jag har blivit beskylld för det måååånga gånger)

Men så är det inte, jag vet att det är många killar som VILL ge komplimanger, men de vågar inte, de vet inte vad de ska säga och när de är ett bra tillfälle att säga det.
Så därför skrev jag detta inlägget.

Jag själv tycker om att ge en komplimand vid ”fel tillfälle”, då hon minst annar det, och jag ogillar att ge komplimanger då hon verkligen förväntar sig det.

Men nu ska inte göra som jag gör, gör som jag säger och skriver 😉

 

Jag avslutar med att klistra in en lista med 120 ”repliker” att säga till en tjej.
OBS! Detta hittades på en ”tjejsida”

120 Sweet Things to Say to a Girl

 1. I can’t stop thinking about you.
 2. How are you today?
 3. Your smile is on my mind.
 4. I really enjoyed the time we spent together today.
 5. Being with you makes me incredibly happy.
 6. You make me feel like a million bucks.
 7. I have been so much happier since we started spending time together.
 8. Can I take you out on a date again soon?
 9. Thank you for being you.
 10. The sound of your laugh is music to my ears.
 11. I love the way you smile.
 12. I really like you.
 13. You are all I want to think about.
 14. Let’s plan a trip together.
 15. You are so beautiful.
 16. The way you make me feel is indescribable.
 17. You’re all I see.
 18. When I’m with you, it’s like I’m in a whole new world.
 19. Thank you for everything you’ve given me.
 20. What can I do for you?
 21. I dreamt of you last night.
 22. You are my first thought every morning.
 23. How did you sleep?
 24. You have changed my life immensely.
 25. I love you and I like you.
 26. I wish I had the words to tell you how I feel about you.
 27. Without you, my life is a lot less beautiful.
 28. I can’t wait to wake up next to you again.
 29. You are stunning.
 30. I love you more every single day.
 31. You are perfection.
 32. You are all I need.
 33. Our relationship is all of the good things in the world.
 34. I want to be with you.
 35. I love the way your nose crinkles when you smile.
 36. Thank you for teaching me what love is.
 37. Do you want to cuddle and watch a movie tonight?
 38. Can I make you dinner this weekend?
 39. You make me the happiest person in the world.
 40. You treat me so well.
 41. I want to treat you as well as you treat me.
 42. Thank you for being there for me.
 43. Thank you for taking care of me.
 44. I want to always take care of you.
 45. Do you need anything?
 46. Can I make you breakfast?
 47. I brought you coffee.
 48. Let’s go on an adventure.
 49. You are so sexy.
 50. I want to kiss you all night.
 51. I am always looking forward to our future.
 52. Thank you for the wonderful memories.
 53. I will never forget the first time I saw you.
 54. I fall in love with you more each day.
 55. You are such a good person.
 56. You always know just what I need.
 57. I am the luckiest person alive.
 58. A text from you makes my heart beat faster.
 59. You teach me what love is.
 60. You make me feel so safe.
 61. I want to always protect you.
 62. You always make me laugh.
 63. No matter what, I will always try to make you smile.
 64. Let’s stay in tonight.
 65. Let’s go out tonight.
 66. I want to hear your voice.
 67. I miss you.
 68. I cannot wait to grow old together.
 69. You get more beautiful every time I see you.
 70. Let’s call in sick today.
 71. The color of your eyes is my favorite color.
 72. You make me feel things I’ve never felt before.
 73. Our love is the best love of all.
 74. They should make a movie about our love story.
 75. I want to sit down and write you love poems all night.
 76. I can’t believe I get to be with you.
 77. Will you spend the rest of your life with me?
 78. You mean the world to me.
 79. I want to make you happy.
 80. You have made my life so worthwhile.
 81. You are my soulmate.
 82. I didn’t believe in soulmates until I met you.
 83. You get more and more beautiful every time I see you.
 84. You are the highlight of my day, every day.
 85. Your smile makes me melt.
 86. You define beauty.
 87. You are the most beautiful person I know.
 88. I love your soul.
 89. Your soul shines through every time you smile.
 90. You make everyone’s lives worth living.
 91. You make me want to be a better person.
 92. Thank you for loving me.
 93. Thank you for seeing me for who I am.
 94. I will always care what you think.
 95. I will never stop trying to impress you.
 96. When I count my blessings, you are at the top of my list.
 97. I am so grateful that our paths crossed.
 98. I love what we have.
 99. You make me dream so big.
 100. My life feels so full of hope since I met you.
 101. You are so adorable.
 102. I can’t believe I get to kiss you every night.
 103. I want to spend my life making you happy.
 104. You are my favorite person.
 105. I am absolutely inspired by you.
 106. My greatest pleasure in life is to love you.
 107. You are everything to me.
 108. When I see my future, you are always in it.
 109. Our love inspires hope in everyone around us.
 110. You are the only one for me.
 111. Nothing matters when we’re together.
 112. Thank you for being my lover and my friend.
 113. Everything feels light since I met you.
 114. You shine so brightly.
 115. I wasn’t corny until I found you.
 116. I want to bring you breakfast in bed every weekend.
 117. I finally understand what romantic music is talking about.
 118. You are my stars and my moon.
 119. I love you endlessly.
 120. I will always try to make you as happy as you make me.

 

 

Och här är mina tidigare guider som handlar om mycket mer än kärlek.

 

How To Be A Man : Del 1

 

How To Be A Man : Del 2

How To Be A Man : Del 3

How To Be A Man : Del 4

How To Be A Man : Del 5

How To Be A Man : Del 6

How To Be A Man : Del 7 – Saker att lägga till på din ”Bucketlist”

How To Be A Man : Del 8

How To Be A Man : Del 9

 

How To Be A Man : Del 10 – Tom Ford’s Rules For Being A Modern Gentleman

How To Be A Man : Del 11

 

 

How To Be A Man : Del 14

How To Be A Man : Del 15

Jag har faktiskt ingen aning om vad som har hänt med del 12 & 13.

(Visited 372 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x