Is Upgrading Your Engine Mounts Even Worth It?

 

** Min egna erfarenhet är att en stor och stark motor BEHÖVER kunna flexa, lite, och på rätt sätt,  annars så blir det som om hela vridmomentet går ut i karossen och bilen STYR åt det håller som motorn vill vrida sig.
Så ja du får en bättre känsla över bilen när motor inte får vrida sig fritt i motorrummet och förlora kraft, men en HELT stum motor (som jag hade ett tag) är inte heller bra, det känns verkligen som om den vill vrida i sönder karossen och hoppa ut ur motorn, och bilen VERKLIGEN styr rejält åt sidan, och nu snackar jag inte som en FWD bil med Torque-steer.

Så därför har jag inte helt stumma motorfästen, och så har jag en STILLEN motordämpare och någon också som jag inte kommer på namnet på nu.

EDIT. Sorry, den tunnare av dem (bilden ovan) är till för att inte bromcylindern ska flexa när man trycker RIKTIGT hårt på bromsen.

Den sitter på ena sidan mot krängningshämmaren, och på andra sidan så sitter STILLEN dämparen.

 

Den där lilla grejen kostade flera tusen kronor då jag köpte den, idag så kostar den 200 usd ex allt, så jag gav nog MINST det dubbla när jag köpte den.

Anledningen till att jag köpte den trots stummare motorfästen var för att stumma motorfästen gick bara inte, bilen blev jobbig att köra, det blev motorljud/vibrationer i hela bilen (som också är helt stum) och med original motorfästen så vred motorn sig så mycket att den vred i sönder flera par testpipes och minst ett par grenrör.

(resten av avgassystemet är fäst i flera punkter under bilen, i växellådan, diffen osv, så det sitter inte i lösa gummibussningar som på en vanlig bil, utan det är helt stumt)

 

Stillen Engine Torque Damper Brace Kit Nissan/Infiniti 350Z/G35 03-08

A self-contained shock that mounts on brackets between the engine and the chassis. It reduces extreme engine movement and dampens the motion.

Benefits:

 

 • Improved off-the-line acceleration
 • Improved vehicle stability
 • Reduced shock loads on driveline components
 • Smoother shifting
 • Reduced wear on exhaust system joints
 • Less vibration transmission to the driver compared to polyurethane motor mounts.
 • Less shock load, compared to torque straps and chains.
 • Drifting helps reduce shock loads when wheels gain traction.
 • Reduces motor movement; decreases the chance of motor parts rubbing against the hood and frame.
 • This damper kit will help with wheel hopping and increases acceleration and stability. Increases the Engine Response by Reducing Wheel Hop to the Drivetrain.
 • Recovers Wasted Energy From Engine Motion Upon Acceleration
 • Acts As A Shock Absorber – Reduces Noise, Vibration, Harshness

 

 

When an engine moves excessively in its mounts, energy is wasted. Stillen’s engine stabilizer converts this wasted motion into forward momentum. An isolastic mount acts as a shock absorber and dampens unwanted motion. With no hydraulic parts to wear or fade in use, this is a long term solution. Easy mounting uses existing holes and complete instructions are provided.

The high quality Top Speed Engine Damper keeps your motor supported as you slam through those gears while adding a nice showpiece under the hood. Creates less stress to engine mounts, giving you more power to the wheel!