How To Be A Man : Del 17

Nu var det så längesen jag skrev ett sånt här inlägg, så jag vet inte vilka punkter som jag redan har tagit upp, man kan tycka att jag redan har nämnt allt, men en man slutar aldrig att lära sig =)

 

** Ha rena tänder. 
Du kan vara hur snygg som helst, lukta gott, snyggt klädd osv, men har du ofräsha tänder så är det bara hemskt!
Så om du är så korkad att du röker eller snusar så sluta med det genast!

** Lär dig att förstå / märka av när du är oönskad. 
Så tidigt som möjligt.

** Det är absolut inget fel i att bry sig om sitt utseende. 
Där är vissa patetiska människor som tycker att jag är fåfäng för att jag använder ansikskräm, tar hand om mitt skägg, hud, naglar osv.
Det är inget fel i det.
Smutsiga eller nedbitna naglar är ALDRIG tilltalande.

Det jag inte gör är att gymma eller på annat sätt hålla kroppen i form, men det är ju tyvärr pga ryggen.

 

** Något som har blivit VÄLDIGT tydligt de senaste åren är att en mans längd är tydligen det absolut viktigaste för en tjej, tråkigt nog.
Så om du är lite på den kortare sidan, använd kanske sneakers med lite högre sula än platta kostymskor, en skön vadderad extra-sula inuti skon kanske också kan göra lite för att du ska upplevas som längre.
Jag är relativt lång, men har ofta, ALLT för ofta fått höra att jag upplevs som kortare än vad jag är, jag måste alltså ställa mig sidan om personen för att de ska förstå att jag inte är kort, det gillar jag inte alls.

** Hitta rätt parfym för DIG! 
Detta med parfymer har jag gått igenom en massa gånger, och JAG föredrar när man har en eller väldigt få signatudofter, men du kanske gillar att lukta olika från dag till dag, jag gjorde så förr, jag hade nog 50 olika parfymer som jag valde mellan beroende på humör, dagsagenda, väder, outfit osv.
Men oavsett vad som funkar för dig, så hitta det som funkar för DIG!
Att läsa ett reportage eller kolla en video där någon tipsar om den bäst doftande parfymen just nu, det behöver absolut inte betyda att den luktar gott på dig, din hud, din kroppstemp, i mix med dina andra dofter så som tvättmedeln, duschtvål osv.
Så du måste lukta dig fram och allra helst testa dig fram.

 

How To Be A Man : Att hitta sin signaturdoft

** Detta är också en punkt som jag verkligen inte ska behöva ta upp igen, och som jag egentligen vill rikta främst till tjejer.
Svär inte, inte alls, absolut inte mer än nödvändigt.
Att lägga till 2-3 svordomar i varje mening, bara för att fylla ut som om du har dåligt ordförråd, det är oerhört oattraktivt, iallafall för mig.
En tjej som svär.. usch!

 

** Tala på ett sätt så att folk vill lyssna på dig. 
Självsäkerhet, lugn, icke ljus och pipig röst.
Jag har fått höra OFTA att jag ”gör till min röst för att låta sexig”, så är det verkligen inte, jag har en helt naturlig röst, som enligt mig är helt lagom manlig.
Vissa människor tycker verkligen om att höra mig prata.

Sen när det kommer till att prata, säg inte för mycket helt i onödan bara för att fylla tomrum eller för att du vill synas och höras.
Jag säger det som behövs, om ens det, jag upprepar inte mig, och jag är bestämd men trevligt när jag pratar.

Detta är något som chockerar folk ibland, så de automatiskt vill tolka det som om man är otrevlig när man talar med bestämdhet och mörk röst, oavsett hur trevlig och charmig du egentligen är.

Men detta är ett jättelångt ämne, som borde vara jätteviktigt idag då ingen vill prata i telefon eller ses, utan man ska bara skriva till varandra.

Jag föredrar att skicka röstmeddelanden istället för att skriva, och jag föredrar absolut att göra mig hörd än läst.

 

** Ha humör. 
Oavsett hur manlig, bestämt, sexig osv osv som du är eller vill framstå att vara, så är humör fortfarande den absolut viktigaste och trevligaste egenskapen.
Det är något som tilltalar alla, killar och tjejer, och det är något som får dig att framstå som trevlig, även om du (jag) kan ha en rätt hård humor.

 

** Välj ditt umgänge. 
Umgås inte med folk som gör saker som du själv inte skulle göra.
Umgås inte med folk som drar till sig eller skapar drama och problem.
Jag har på senaste tiden blivit ”uppläxad” två gånger av två olika personer för att jag är öppen med att jag ser ner på människor som super alldeles för mycket, använder droger eller säljer droger.
Dessa personer har då tyckt att deras vänner kan göra vad de vill, de ser inte ner på dem för det, och jag ska inte tro att jag är en bättre människa än deras vänner bara för att jag inte använder droger… eeh.. JO! Klart som FAN att jag är det!

Klart som fan att jag väljer mitt umgänge och dömer människor efter deras handlingar och beteende!

Ja bara för att dina vänner gör dåliga saker så betyder inte det att DU gör det, men det betyder att DU är OKEJ med det, och bara det räcker för mig.

Jag är så öppet och tydligt anti droger, rökande, supande och allt annat sånt smutsigt trams, så jag gör allt jag kan för att hålla mig ifrån sånt.

Jag anser mig absolut att vara en bättre människa än såna självdestruktiva människor, och jag anser att jag är för bra för att umgås med såna människor eller ens med människor som umgås med sånt folk.

Välj dina vänner, om du kan, därför är det så underbart med alla dessa miljarder med (utdöende) hobbies som finns, där du kan umgås med likasinnade människor.

Det är också en sak, det är fortfarande människor som inte ALLS förstår varför man går på en bilträff, eller varför man pratar om bilar.
Stackars människor.

Jag har VÄLDIGT få vänner, men det är vänner som jag kan ringa närsomhelst och som hade hjälpt mig med vad som helst, men som framförallt delar mina intressen, trots att de alla har helt olika smaker inom det mesta än vad jag tycker om.

Jag har sorterat bort många vänner i mitt liv, och oftast för att de har varit negativa, avundsjuka energitjuvar som INTE vill ditt bästa.
Haters med andra ord, människor som anser att du skryter så fort du öppnar munnen, bara för att du kan mer än dem.
Usch för såna människor.

Älska dig själv, se upp till dig själv, inse ditt värde.

Om jag får en fråga, och jag svarar på den frågan rakt och ärligt, hur ska du sen beskylla mig för att skryta??

Du ska absolut inte vara rädd för att umgås med folk som är bättre än dig på vissa saker, eller har finare bil osv, tvärtom! Det är såna du ska ha som umgänge så du kan lära dig av dem, umgås inte med trash!

 

** När du skriver ett meddelande, skriv hellre ett långt meddelande än 20 st med en mening per meddelande.
INGEN tycker om en massa plingande och notiser direkt efter varandra när du ändå är i samtal med personen.

 

** Var hjälpsam. 
Jag är alltid hjälpsam, långt över vad jag borde vara.
Så pass att mitt ex tyckte att det var fel, eftersom jag är hjälpsam mot alla.
Men jag ställer alltid upp för alla oavsett vad det är, allt från att göra något fysiskt händigt eller bara vara ”hobbypsykolog” på messenger.

 

** Bry dig om dig själv och bry dig inte så mycket om andra. 
Nu kan detta tolkas fel, men jag frågar aldrig frågor om andra problem, drama, personliv osv, jag anser att om någon vill att jag ska veta något, så berättar de det för mig själva. .
Visst vissa människor vill att du ska visa intresse för att de ska öppna sig, men generellt när andra människor snackat skit om folk, skvaller, berättar om draman, så slutar jag lyssna.

 

** Skriv och tacka
När jag har varit med mina vänner, oavsett om vi har haft det trevligt och ätit gott, eller bara umgåtts, så brukar jag skriva ett sms när jag har kommit hem ”Tack för idag, det var trevligt, det får vi göra om snart”.
Jätte enkelt och jag tror att det är uppskattat, igår fick jag själv ett sånt SMS när jag körde hem ifrån en mycket trevlig dag i Halmstad med Greenlight Mag folket, och jag uppskattade verkligen det SMSet i bilen på vägen hem.

 

** Om du svarar på ett telefonsamtal i högtalaren när du inte är ensam, så meddela den som ringer detta. 
Ja de som är hemma hos dig eller sitter med dig i bilen tycker kanske att det låter konstigt, men den som ringer dig kommer att uppskatta det oavsett vad det gäller.

 

** Ta hand om dina saker. 
Detta har jag garanterat tagit upp tidigare, men det stör mig enormt att detta skrämmer folk.
Ja jag är extremt pedantisk, det vet ni, och så är jag med precis allt, bilar, skor, dyrt billigt.
Jag tar hand om det jag tycker om, det jag tycker om vill jag ska hålla länge och vara fint länge, så jag tar hand om mina saker.
Detta TRODDE jag skulle få andra människor att tänka att man är en ordentlig person, man är skötsam, renlig osv.
Men nej, detta verkar skrämma folk.

Jag HATAR kommentarerna ”Man vågar inte röra dig/din bil/dina skor bla bla för att man är rädd att smutsa ner / ta i sönder”

och då är min motfråga alltid

”Men varför ska du ens pilla på mina saker? är du så vårdslös att du tar i sönder saker omedvetet eller om du är så smutsig att allt du rör vid blir smutsigt, så rör inte det”

Men du ska inte vara vårdslös med dina saker för att andra tycker att du är för petig.
Om du har passagerare i din bil som är så tafatta att de inte förstår att man öppnar OCH stänger en bildörr med dörrhandtaget, så öppna du och stäng dörren åt dem, även om de är feminister.
Och om dessa människor är så korkade att de stänger bildörren genom att dra HELA HANDEN på rutan eller på lacken, så visa dem vad de har gjort, vilket handavtryck de har lämnat, och varför man inte ska stänga en bildörr så.

Sen får folk tycka vad de vill om mig, jag är rädd om mina saker och om andras saker.
Andra människor bryr sig inte om sina egna eller andras saker, det får stå för dem.

 

** Att vara självständig.
Det är något som folk tjatar om idag, man måste vara självständig.
Ja jo visst det är ju bra, men är det inte menat att man ska ha hjälpsamma vänner och en partner i livet? Man måste inte göra allt själv.

Och du ska inte låta folk se ner på dig bara för att du har jobbat dig till så mycket pengar att du har råd att låta folk jobba åt dig.

Ja du är duktig och flitig osv osv när du har renorverat ditt badrum själv, men jag ser absolut inte ner på dig om du har råd att anlita proffs att göra det så du kan lägga din värdefulla tid på din familj istället, eller annat som får dig att må bra.

 

** Du ska kunna ge en komplimang på rätt sätt. 
Till vem som helst, oavsett kön, utan att det ska verka som om du raggar eller smörar., eller ännu värre, bara fiskar efter en komplimang tillbaka.

 

** Ställ ALDRIG dessa frågor när du åker bil med någon. 
Nu blir jag irriterad bara jag tänker på det, men detta är EN av anledningarna till att jag inte låter folk åka med mig i min #350ZRS, för att folk ställer ALLTID några av dessa frågorna.

”Blir du ofta stoppad av Polisen?”
”Har du blivit av med körkortet?”
”Får du ofta böter?”
”Vad säger Polisen när de stoppar dig?”
”Har du krockat nån gång?”
”Går bilen som den ska nu?”

Osv osv osv

Jag HATAR dessa frågor! Speciellt eftersom jag är skrockfull!

Jag vill INTE tänka på sånt negativt när jag ska köra bil!

Så när folk ställer dessa frågor så säger jag alltid ”Ställ inte såna frågor”, men de verkar inte förstå det, och fortsätter ändå, och då frågar jag ”När du har sex, får du ofta AIDS då?”.

Då förstår de att jag inte tycker att dessa frågor är så roliga.

 

 

Jag ska faktiskt göra ett inlägg med bra frågor att ställa rent allmänt, men det får bli ett eget inlägg.

15 Life HACKS for the Modern GENTLEMAN

https://www.fashionbeans.com/article/etiquette-guide-modern-gentleman/

 

Jag BORDE kanske gå igenom alla mina inlägg och göra det till ett enda långt inlägg, så jag slutar upprepa mig själv om vissa punkter..

Men ingen orkar väl läsa långa inlägg?

 

Och här är mina tidigare ”guider”.

 

How To Be A Man : Del 1

 

How To Be A Man : Del 2

How To Be A Man : Del 3

How To Be A Man : Del 4

How To Be A Man : Del 5

How To Be A Man : Del 6

How To Be A Man : Del 7 – Saker att lägga till på din ”Bucketlist”

How To Be A Man : Del 8

How To Be A Man : Del 9

 

How To Be A Man : Del 10 – Tom Ford’s Rules For Being A Modern Gentleman

How To Be A Man : Del 11

 

 

How To Be A Man : Del 14

How To Be A Man : Del 15

 

 

How To Be A Man : Del 16 – Saker att säga till en kvinna

 

(Visited 92 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x