11 COOLEST Versions of Boring Cars

 

** Beetle RSi var jag lite smått sugen på en gång i tiden.
Det var en tid innan jag köpte min Nissan 350Z och var desperat efter något som var billig att äga men rolig att köra och ovanlig.

VW i Malmö hade köpt hem en Beetle RSi och hade som Demobil, och där stod den, i några år, precis som deras Phaeton, så bilen hade några år på nacken, några få hårt testkörda mil, men med ett rätt bra pris (speciellt med tanke på priserna idag), men den var fortfarande dyr, nypriset var nog över 600 000 kr för bilen, och nu då kanske 200 000 kr under listpriset.
Så det var nästan en ny bil för halva priset, som säljarna tjaaatade om att det skulle bli samlarvärde på dem.. vilket jag inte alls trodde på då, men ja, de kostar ju cirka 400 000 kr i dag med så..

Ja bilen provkördes iallafall, 224 hk var inte mycket, men jag hade kört Golf VR6 en del (lite enkelt trimmad) och den var ju absolut rolig!
Så samma motor i en ful-cool Beetle med AWD,  det kan bli nice.

Men nej.. den var inte snabb, inte rolig, ingen fartkänsla alls.. den varvade idiotiskt mycket vid 110 km/h på motorvägen, och snittförbrukningen var konstig hög, så bilen är nog inte det minsta aerodynamisk.

Så nej, det blev ingen Beetle RSi för mig.

 

Nothing Beats Cubic Inches? Amerikanska Turbo-bilar