Dagens Notiser

** Bara för att skryta lite och verkligen visa min tacksamhet så vill jag berätta att alla jag träffar inom sjukvården är helt förbluffade över att jag går =)
Så ja det är verkligen ett under att jag lever överhuvudtaget och att jag kan gå.

Som Ortopeden jag träffade senast kalla på mitt namn i väntrummet, och när han såg mig så såg han helt förbluffad ut och frågade ”Hur mår du?” på ett lite ovanligt sätt, så jag trodde att det bara var en vanlig artighetsfråga, men han sa det sen att han förväntade sig rullstol och syrgastuber osv.

Och idag var jag på Röntgen
Det kommer ut två st till väntrummet och kallar efter ”Pierre”

”Ja det är jag”, sträcker upp armen och reser mig
”Pierre *efternamn*”
”Ja det är jag”
”Pierre *uttalar efternamn lite annorlunda*”
”Ja det är till och med jag det med” säger jag skämtsamt

Och sen efter det så under tiden som vi väntade på läkaren och läkaren gjorde kontrast-ultraljudsröntgen av levern (eller var det njuren? jag har glömt) så ställde de en massa frågor om olyckan och sa också att de kort hade läst min journal och förväntade sig absolut att jag skulle komma i rullstol och enda anledningen till att de var 2 st var just för att kunna lyfta mig från rullstolen till säng och tillbaka sen, så de var verkligen helt tagna över att jag kunde gå själv.

Så att svara / kunna svara på deras frågor gjorde mig rätt stolt =)

Så ja, det är verkligen ett under, det finns verkligen ingen medicinsk förklaring till att jag redan mår såpass bra att jag kan gå och att hjärnan fungerar rätt bra =)

 

** Så fick jag idag ännu ett bevis på att min vårdcentral är värdelös.
Nu är det tydligen så att jag har cystor på min lever (eller njure, jag minns inte), och detta såg de när jag kom in och röntgades efter olyckan i somras, och de sa då att de ville göra en specifik röntgen för att se just på detta efter 4-6 veckor, sen har jag fått tjata mig till en tid ändå.. i ett halvår..
Men ja de tyckte iallafall att detta var viktigt och det har inte alls med olyckan att göra.

Nu får jag veta (dåligt minne dock) att jag röntgades även i slutet av 2021 (Oktober/November eller vad hon sa) och där såg de också detta, så jämfört med slutet av 2021 och mitten av 2022 så ville de verkligen göra denna detaljerade röntgen när jag var klar med operationer och alla akuta röntgen.

Jag minns inte alls varför jag röntgades i slutet av 2021, men om de såg dessa cystor redan då, varför har inte min vårdcentral brytt sig om att meddela mig om detta sen?? Eller gå vidare med det?? Bokat in en till röntgen eller något??

Nej jag är verkligen missnöjd med min vårdcentral, förutom med min sjukgymnast Ingela som jag är jättenöjd med.

** De berättade idag varför jag har fått vänta så länge på denna röntgen, vi har EN läkare som kan utföra denna sorts röntgen!
Alla andra har slutat och gått till privata vårdcentraler osv istället, så en enda läkare i Malmö (Sveriges 3e största stad) och Lund som kan utföra denna röntgen… Det är rätt sjukt.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JohnA

Bara att GÅ vidare, även om det tar tid. Bra jobbat!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x