Dagens Notiser : Att prata om saker för att minnas

** Jag har nu ett par gånger insett att det hjälper verkligen att prata om saker för att få igång minnet.
Eller ja att folk berättar saker som jag inte minns, så ett litet sått frö kan hjälpa att minnas, ja kanske bara ett bokstavligt ögonblick, men ändå, det är bättre än inget alls. h

Så ni som har haft kontakt med mig precis innan olyckan och månaden(månaderna) jag vaknade ur koman får jättegärna berätta, ja typ vad som om mig.
Jag förstår att ni/de som träffade mig eller pratade med mig då jag var vaken, att jag var helt okej där, men så var det inte, jag minns t.e.x idag nästan INGET från de nästan 2 första månaderna, och det lilla jag minns, ögonblicken, är från det som folk har berättat, t.e.x när föräldrarna berättar att någon har hälsat på mig, så minns jag inte när, vad som sas eller något sånt, men jag kunde minnas ”Ja han stod på den sidan av sängen” t.e.x.
Så ja det är långt ifrån att minnas, men för mig så är det mycket bättre än inget och det ger mig hopp om att kunna minnas mer.

Jag är ju sådan man som vill ha full koll på allt hela tiden, veta hur saker och ting fungerar och varför osv osv, så att från min synvinkel ha en vanlig dag (som jag inte minns) och sen vakna upp någon månad senare med en 95% trasig kropp och en massa smärtor, ja det är väldans jobbigt..
Ni hoppas jag verkligen att ni aldrig kommer få uppleva något sådant, men tänk er själva om ni skulle ha en bra dag, allt flyter på som vanligt, ni går och lägger er, och sen vaknar ni med en massa smärtor och så har det gått ett par månader, och du har ingen aning om varför.

Ja jag VET att någon har stört mig på vägen för att det finns ett vittne som ljuger, och då finns det ju en anledning till att de ljuger, men annars så vet jag inget alls.

Men men, det var inte det inlägget skulle handla om.
Minnet är sämre än jag trodde, vilket jag inser mer och mer hela tiden ju mer klar jag blir i huvudet.
Och nu när jag är lite sämre igen (jag tror pga fel inställning på Shunten i hjärnan) så märker jag det på ett annat sätt också.

Så i natt när jag ändå inte kunde sova så låg jag och gick igenom en av telefonens appar som spårar mig om vart jag är och hur länge osv.
Där dök det upp en sak ett par dagar innan olyckan som jag inte alls alls kunde förstå.

Tisdagen den 12 Juli, som jag tidigare blandat ihop med dagen då olyckan hände (Torsdagen den 14 Juli) minns jag rätt bra för att jag spenderade dagen med min gode vän som har berättar väldigt mycket, och det har hjälpt mig mycket, och eftersom jag då inte alls minns något efter det (ingen har berättat något om dagarna efter det) så trodde jag att det var den dagen olyckan hände.

Men till saken då, nu i natt så kollade jag denna Life 360 appen och ser att efter jag hade gjort allt detta med min vän som jag minns lite, så var jag igen helt fel på dagarna..
Det han berättade måste varit Tisdagen veckan INNAN, så det är mer än bara ”ett par dagar” som är borta.
Så nu ångrar man verkligen att man inte tagit fler bilder om dagarna, det enda min telefon består av är #DagensPaket bilder hehe

Men så nu till sist komma till saken.
Jag tänkte på en sak i.. hmm.. 12-14 timmar.. Och nu så kom det där ”ögonblicket” av minne av sig själv, TROR jag!

Jag ska visa er.

Life360 appen, som jag gillar, statistiknörd som man är

De två fälten med frågetecken visar att jag har varit på ställen som jag inte har varit på tidigare (under de år som jag har haft appen), så man får lära appen om positioner osv.

Kl 20 så var jag och hämtade ett paket

Ja i min #350ZRS, som jag hade varit på Tisdagsträffen med, men ändå lite otippat att jag kör med den till ett köpcentrum och parkerar den där utanför, även om jag bara väldigt snabbt skulle hämta ett paket.

MEN!
Det ännu konstigare är då att jag sen efter det kör till andra sidan stan (Från Mobilia till Västra Hamnen) för att sen stå på en parkering i över en timme..

Så då har jag ju kört med min #350ZRS dit också… istället för att köra hem och byta bil..
Och nej jag har ju absolut inte lämnat min telefonen i bilen och sen gått iväg, så har ju stått där på parkeringsplatsen i en timme…

Och det tyckte ju jag såklart var jättekonstigt!
Både att jag skulle hänga på en parkeringsplats och med den bilen! (förutom bilträffar såklart, men där har det aldrig någonsin varit en bilträff).

Så i långt över ett halvt dygn nu så har jag försökt minnas vad jag har gjort där, jag har kollat Messenger, SMS, Instagram DMs, men hittar ingen info om något alls där.
Jag MÅSTE ju ha träffat någon..

Och nu då efter hårt tänkande så har jag ett ögonblicksminne utav att en parkeringsvakt kommer fram till bilen för att ge den böter, bilen som jag står precis sidan om!
Så anledningen till att jag minns det var för att jag undrade hur pass korkad den parkeringsvakten var.
Ja du får inte parkera gratis även om du sitter i bilen (jag har fått böter för det minst två gånger), men jag minns detta ögonblick, och det var säkert anledningen till att jag körde därifrån.

Så.. Även om det var sommar och kanske fint väder..
Varför stod jag på DEN parkeringen i en timme med den bilen?!

Jag vill minnas att jag träffade någon, men jag minns inte alls vem eller varför..

Nu låter detta skumt inser jag, men så var det garanterat inte, det var säkert en tjej jag träffade eller en vän helt enkelt, det stör mig bara att jag inte minns och jag vet inte ens vem jag ska fråga om detta för att kunna få upp minnet..

Och om det var en tjej jag träffade, så är hon kanske sur för att jag inte har hört av mig på ett halvår haha

Men nu har jag iallafall nått det jag kan med mitt egna minnes-kämpande.

Nu inser jag ju att det är ju faktiskt bra att prata om saker, både bra och dåliga minnen, och att det kan hjälpa dig minnas saker..
Jag har förr aldrig förstått poängen att prata om dåliga minnen, men nu gör jag det.

Min familj har ju känt sig dumma att prata om mina första månader vakna inser jag nu för att de har fram tills nyligen också trott att hjärnan fungerade och jag mindes saker, men nej, tyvärr inte.

Så!
1: Jag må ha verkat klar i huvudet men har absolut inte varit det.
2: Ni som har haft kontakt med mig på något sätt mellan cirka 10 Juli och 1 December får jättegärna höra av er igen om ni känner för det.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x