Dagens Notiser

** I hela mitt liv så har jag fått klagomål om att jag pratar för lite.
Och på tal om det så igår trots mitt väldigt dåliga minne så kunde jag minnas ett läkarbesök när jag var kanske 4-5 år gammal då de trodde jag var stum eller hade talproblem…
Så ja, i hela mitt liv så har de tyckt att jag pratar för lite, men för mig så har det helt enkelt alltid varit så att jag säger inte mer än det som behövs sägas och jag HATAR att upprepa mig, så det sägs så mycket som nödvändigt och bara en gång.

Men nu efter alla hjärnskador så märker jag och min omgivning att det har verkligen varit ett medvetet val från mig tidigare, för att nu pratar jag för mycket, och säger saker helt i onödan.
Och den första månaden efter koman (som jag själv inte minns ALLS!) så har jag tydligen pratat mycket och sagt väldigt konstiga saker, sagt opassande saker, så verkligen inte alls jag.

Så detta nya gillar jag inte alls, jag behöver nog verkligen försöka använda hjärnan lite bättre, jag har redan haft onödiga bråk för att jag säger för mycket helt ofiltrerat.

** På tal om att tala, denna månaden (lite mer än 1.5 månad egentligen) efter uppvaknandet så ska jag en dag bara ha pratat engelska, enbart, med alla, och det kan jag förstå, vissa dagar så pratar jag ju bara engelska även i min vanliga normala vardag, vissa dagar så pratar jag ju inte med någon alls förutom med mig själv när jag gör en unboxingvideo på engelska, så det ser jag inte som något konstigt alls.

Men.. Romanes har jag fullt medvetet inte talat på minst 20 år, eller ja cirka 20 år iallafall. Kanske någon enstaka mening bara.
Romanes är alltså vårt Zigenar-språk.
Så att jag en dag på sjukhuset ska ha talat romanes med alla, läkare osv, det förstår jag inte alls.
Och då när min familj berättar detta så tänkte jag att jaja, några ord och så, någon mening.
Men nej, då berättar min farbror att jag ringde till honom och han upprepade meningar som jag sagt som jag själv inte var medveten om att jag kunde!
Ja jag förstår vad de betyder, men jag är HELT säker på fullaste allvar att jag aldrig någonsin i hela mitt liv tidigare har sagt dessa meningar, inte ens då fram tills jag slutade för 20 år sen i heller alltså.
Aldrig aldrig pratat så mycket romanes och på ett sådant ordentligt sätt som en gammal gubbe.

Så ja, hjärnan är långt över vår förståelse, det är helt magiskt hur våra hjärnor fungerar.

** Det känns så pass just nu, speciellt efter jag såg min Elmia-video med Kooz igår, där jag såklart hade glömt allt men ändå blev förvånad över hur bra jag pratar, att det där kommer nog inte bli lika bra, min tanke igår var att det är nog bättre att låta Kooz sköta snackandet framöver, för min journalistiska-intervju sida är nog inte lika bra, men men, det återstår att se.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x