Westcoast Motorshow 2010.

Ja då var man i Vänersborg för att ställa ut bilen i deras nya sport Arena där WestCoast håller sin andra årliga utställning.

Detta ska visst vara den andra största inomhus utställningen vi har i Sverige, Efter den mycket större Bilsortmässan som är i Elmia varje påsk.

Här är 153st fordon (99% bilar), Vilket är ca 1/10 än på Elmia,
MEN 150+ kvalitets bilar.

På Elmia kan man många gånger tycka ”va gör den bilen här?”
Även om vi alla har olika tycke och smak så är det väl allmänt känt att det finns mycket ”utfyllnads-bilar” på Elmia.

Här på Westcoast så har dom inriktat sej på Cream de la Cream.

På gott och ont, När man riktar in sej på en utställning med bara Sveriges elit så innebär det att det blir dom bilar som lever på just sånt här, Som turnerar Sverige runt på nästan alla utställningar dom bara hinner med.

Och ni kanske kan tycka att om man redan har varit på Elmia så har man redan sett allt,

Nej, Och nej.

Utställningen på Elmia som är premiären inför varje säsong innebär som alltid en massa stressbyggen, Många som bokstavligen talat skruvar ihop bilen på plats timmen innan dörrarna öppnas.

Ni är vi (tyvärr) redan i mitten av säsongen och folk har sina bilar klara och har redan börjar fila på nästa års planer.

Men viktigast av alt känner jag är att här är mycket mindre stök och folk,
Här kan du gå fram till varje bilbyggare och ställa frågor,Snacka, Utbyta ideer, Höra om nästa års planer,
Kika mer noga på bilen, Ta bilder från alla vinklar om du så vill det.

Det kan du INTE på Elmia, Jag har varit på Elmia nu 5-6 år i rad och är lika besviken varje år, Inte på bilarna utan på.. helheten, Mest folket.

Och många gånger efter Elmia helgen har varit så sitter man hemma på nätet och ser bilder på bilar man totalt missat när man var där, trots att man gått igenom stället 3 gånger,

Här på WestCoast Motorshow så är det

Total nolltolerans mot alkohol (bilar och alkohol hör INTE ihop)
Så inga vinglande raggare här inte.

Det SKULLE bara spelas rock och gärna ifrån en och samma radiostation (Bandit Rock),
Bra ide´, så man slipper höra en massa olika slags musiker från alla håll o kanter,
Men det har inte riktigt hållts, Eller inte alls tror jag, Vi har fortfarande dom som spelar dansband och dom som envisas med att köra en och samma dunka-dunka låt på repeat i 3 dagar.

Vad jag själv kan tycka att jag saknar här är prestanda bilarna,

Vill man samla eliten utav bilbyggare i Sverige så blir det ju dessa bilar med 12st tv skärmar, motivlack eller sinnesstora stereo byggen.

Inget fel i det, Som sagt alla har vi olika smak,

Men jag som anser mej vara en som kör bana och inte en som ställer ut så vill jag ju just se andra banbilar.

Jag är här med min bil dels för att jag blev besviken på Gatebil Mantorp, Vilket gjorde att jag struntade i Gatebil Rudskogen, Men främst för att jag blev hitbjuden, Samma med Elmia.

Och även om jag kämpar hårt för att folk ska förstå att min bil inte är stylad, Att det inte bara är nån jäkla tejp jag har på och…ja att den är byggd för bana helt enkelt.

Trots det så har jag varit på fler utställningar i år än på banträffar, (enbart pga bilen inte varit klar)

Men väl på plats, Så trivs jag, Det är kul att se att även dessa seriösa bilbyggare som ibland t.o.m själva har trailerqueens, Att dom gillar min bil.

Så jag får väl se det som min uppgift att fylla de kvoten för prestanda bilar på uställningar?

Så en ny vinkling från mej, Vinner jag pris här för bästa ”Performance car” så kanske det hjälper mej att få fram at min bil är en prestanda bil och inte en styling bil.

Låter jäkligt fel, Känns jäkligt banvänt, Men hey, funkar det så funkar det liksom.

Jag verkar ju tyvärr inte synas på banorna så fort jag inte driftar (Men faktiskt så har alla jag har träffat sen förra helgen sagt ”Jag såg dej på banan på mantorp, Du körde hela tiden för vi såg inte dej alls utanför banan, Och det känns ju mycket bra)

Storyn om resan på vägen hit, Och allt utöver själva utställningen är verkligen en story för sej själv, Kommer ett inlägg om det.

Detta är dag 1 för mässan/utställningen,

Det kommer fler och fler besökare.

Detta håller på tills sön kväll.

SÅ vill du ha chansen att få titta närmre på drömbilar du bara sett på nätet eller fått en glimt av på Elmia så titta förbi.

Vil du ha chansen att få prata med dessa seriösa byggare, Om hur dom gjort, Tid och pengar nerlagt, Ja få en lite personligare konakt helt enkelt, Och låta dom visa detaljer som du aldrig själv kunnat se annars så ta dej hit.

Inte helt fel att kunna prata lite med bilbyggarlegenden Kooz på tu man hand 😉

Ett stort + är också att dom som har hand om det hela finns på plats, går att få tag på och är både trevliga och hjälpsamma.

Jag tror att Westcoast Motorsw är nått att räkna med i framtiden.

Jag brukar ju yra bort mej som vanligt och missa det mesta när jag är nånstans (Missade hela Gatebil typ!)

Men jag ska försöka hålla er uppdaterade(nu jag trots allt betalat för internet för hela helgen) med en slags Live blogg som Micke J brukar vara så flitig på i Superior Imports bloggen.

Mina egna favoriter? Vinnarna efter sön kväll?
Nån request?

Inte så otippad i heller så är jag SÅ trött, Bytt hotell more or less 4 gånger, Men som sagt det är en story för sej själv, Nu ska jag ringa och dubbelkolla så jag verkligen har ett hotellrum i kväll.

Gårdagens Notis.

Fan vad folk lägger ner energi och projekterar med sina montrar, inte nog med att dom putsar o gnuggar med sina bilar, Och där står jag med min bil , Naket och tomt, Full med insektsmärken i fronten… Men vafan, e det race så e det.

Och…..När jag körde in med min nytvättade bil igår så precis vid min monter så var inte mattan fasttejpad, Vilket efter en massa otur resulterade i att min kolfiberläpp fläkte upp sej totalt och delade sej på mitten!

Nu får den döljas med hjälp av en uppställd tidning…..

(Visited 33 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x