Dagens Notiser : Välgörenhet

** Till skillnad från vad många dömande har trott i nästan hela mitt liv så skänker jag pengar till olika välgörenheter osv, och det har jag gjort i cirka 30 år av mitt liv.

Men sedan jag fick träffa någon Röda Korset chef i ledet (absolut inte högsta hönset) och han skröt om vilka bilar han hade när han förstod att jag hade ett bilintresse, ja efter det så är jag väldigt selektiv med vart jag skänker mina pengar.

Jag vill helt enkelt att pengarna går till rätt ändamål, inte till höga löner eller onödiga utgifter.

Och nu kommer vi till dagens exempel.
Som sagt så är jag selektiv med vart jag skänker mina pengar och väljer egoistiskt nog främst det som berör mig, nära och kära eller till barn allmänt.

Så för mig är det en självklarhet att jag skänker till Hjärnfonden.

Men… De är lite FÖR tacksamma..
Och då ser jag det som att de inte lägger sina pengar rätt..
Bara den senaste månaden (kanske 2) så har jag fått flera vykort för att skicka vidare till andra och idag en penna som tack.

Och ja jag förstår att det är reklam för att fiska in fler donatorer och för att få oss att fortsätta betala in.
Men JAG vill inte att det läggs en enda onödig krona på att visa tacksamhet till mig som donator utan att varenda en krona läggs på dem som behöver hjälpen, vilket jag själv absolut har varit (är) en av.

Visst, vykort kostar inte mycket, en plastpenna kostar inte mycket, men de har ju säkert skickat detta till tusentals människor, bara kostnaden till Posten är onödig tycker jag!

Skicka hellre bara ett Mail där det står tack.

Som nu med årets Majblomma så kunde man välja att få det digitalt istället, och ja då valde jag det, JAG tänker inte bära runt på en plastblomma på jackan för att visa att jag är duktig.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Jag har levt med välgörenhet hela mitt liv, främst genom pappa. Han har samlat ihop, kläder, mat pengar och olika förnödenheter ända sen jag var barn, som han distribuerat själv för att hålla kostnader nere.
I bland har han tagit hjälp av andra organisationer, till exempel vid krigshärdar. Hans berättelser om hur ledarskiktet i vissa organisationer använder pengar har gjort att jag aldrig skulle donera till dessa gigantiska organisationer där ledarna har miljonlöner.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x