Dagens Vett & Etikett

** Jag tycker verkligen att det är jätte omoraliskt och fel att låta sitt barn att köpa kopior av någon, oavsett om det är skor eller vad det än är.

Ja jag förstår att man som förälder tycker att det är ”onödigt” att köpa Air Jordans till sin växande tonåring för 2500 kr, och att det är ”lättare” att köpa kopior för 500 kr.
Men vad lär man barnen då?

Att man ska ta den lätta vägen, även om det är fel.
Att man inte behöver jobba ihop pengar, spara pengar, för att köpa det man vill ha, utan att man kan ta den olagliga, lätta, billiga vägen istället och det är acceptabelt.

Nu skulle jag vilja säga att om man inte har råd med Air Jordans för 2500 kr så kan man köpa ett par Puma istället för 1000 kr, men det är ju fortfarande dubbelt upp än vad falska Air Jordans kostar, OM det nu är så att pengarna är det främsta hindret så är ju inte det någon lösning.

Men jag anser att man bör lära sina barn att hellre köpa billigare märken istället för kopior av dyrare märken.

Och att man ska lära barn den där belöningskänslan när man själv har jobbat ihop och sparat ihop till något som man vill köpa till sig själv.

Om vi tar en Rolex som under många år (inte idag) var ofta en belöningssymbol/present till sig själv.
Stoltheten, äran, glädjen att köpa och bära den klockan, ta hand om den, hela upplevelsen i butik osv, att få känna på ”lyxlivet” och bra service.

Jämfört med att köpa en falsk Rolex för 1500 kr online….

Jag hoppas verkligen att ni förstår min poäng.

För där kan jag verkligen dra ett perfekt exempel.
Om du inte har råd med en klocka för 130 000 kr för att du ska vara i tid till saker och ting, då kan du köpa en G-Shock för 1500 kr som alltid visar rätt tid.

Jag säger det igen, Kopior köps enbart av folk som vill få andra människor att tro att de är rikare än de är.

När det kommer till skor (och Rolex klockor) så blir det svårt för den icke insatta, allt det här med resellers osv osv, att det inte bara går att gå in i en butik eller på en hemsida närsomhekst och köpa dem man vill ha närsomhelst..

Men det är ju tyvärr också något som barnen behöver lära sig… att så funkar världen ibland..

Och om man inte lyckas köpa de Air Jordan 1 High som släpptes i Lördags ja då får man försöka nästa Lördag, eller Lördagen därpå osv osv osv.

Eller så köper man 1 par av de 10 olika Air Jordan 1 Mid som finns att köpa närsomhelst..
Eller så köper man 1 par Jordan Air Ship på REA…

Man köper INTE kopior!

(Visited 16 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Jag har barn och skulle barnen komma hem med kopior, skulle dom nog få en lång utläggning om hur det främjar kriminalitet. Jag är glad att dom inte bryr sig om märken, utan har annat som är viktigare än att impa på folk. Men jag tror också att de som bär fejk, har föräldrar som inte orkar ta diskussionen med barn, vilket är det sämsta man kan göra, för det visar att man inte bryr sig.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x